خیس خورده

معنی کلمه خیس خورده در لغت نامه دهخدا

خیس خورده. [ خوَرْ / خُرْ دَ / دِ ] ( ن مف مرکب ) آب بخود کشیده بر اثر قرار گرفتن در آن مایع.

معنی کلمه خیس خورده در فرهنگ فارسی

آب بخود کشیده بر اثر قرار گرفتن در آن مایع .

جملاتی از کاربرد کلمه خیس خورده

برای پخت سغدو ابتدا شکم گوسفند یا گوساله پشت و رو کرده و می‌شویند، سپس مقداری برنج خیس خورده را با آب و روغن همراه با آلو بخارا مخلوط می‌کنند و داخل آن ریخته و با سوزن آن را می‌دوزند. سپس آن را درون پاتیل که کمی آب و روغن در آن ریخته شده قرار می‌دهند و روی آتش می‌گذارند تا خوب پخته و دم بکشد.
چارتریوس، ایزارا و استرگا انواعی از نوشیدنی‌های الکلی هستند که زعفران نقش فراوانی در ایجاد طعم و رنگ آن‌ها دارد. رشته‌های زعفران قبل از افزوده شدن به غذا، به مدت ۱۰ دقیقه در آب یا شراب قرار می‌گیرند. این فرایند رنگ و طعم زعفران را استخراج می‌کند؛ زعفران پودر شده به این مرحله نیاز ندارد. سپس این محلول خیس خورده به غذای داغ در حال پخت افزوده می‌شود، و به رنگ و طعم اجازه می‌دهد که پخش شود. این موضوع برای آماده کردن محصولات پخته شده یا سس‌های غلیظ بسیار حیاتی است.
بعد از آن مالت به واحد پخت می‌رود و در مخزنی ریخته شده، برای ۳۰ دقیقه خیس خورده، آسیاب شده و در تانک پخت ریخته می‌شود.[نیازمند منبع]