خورشهاب
معنی کلمه خورشهاب در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه خورشهاب
بزرگان بندر خورشهابی از قدیم دارای مراوداتی با شیوخ بحرین بودند و از آخرین نسل از ناخداهای برجسته این بندر می توان به حاج محمود درویشی اشاره کرد که برد مسافتی سفرهای دریایی ایشان تا هند و همچنین زنگبار واقع در شرق افریقا می بوده است. اهمیت کار این ناخداها در این بود که با لنج های قدیمی و علوم مسیریابی محلی به سفرهای دریایی طولانی مدت می رفتند.
بُنجو، روستایی است از توابع بخش دلوار در شهرستان تنگستان استان بوشهر ایران. این روستا در دهستان بوالخیر قرار داشته و در کرانههای خلیج فارس بین روستای خورشهابی و سالم آباد قرار گرفتهاست. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۶۷۹ نفر (۱۹۸ خانوار) بودهاست.
شخصیت برجسته مذهبی و معاصر بندر خورشهاب سید موسی ابطحی است. سيد موسي ابطحي در سال 1312هجري شمسي در روستاي خورشهاب متولد شد. ايشان در سال 1333هجري شمسي جهت تحصيل علوم ديني روانه نجف اشرف شد. در سال 1350به منطقه دشتي بازگشت و به فعالیت های مذهبی، سیاسی و فرهنگی پرداخت. از جمله فعالیت های ایشان می توان به تاسیس حوزه علمیه خورموج و تاسیس کتابخانه مهدیه خورموج اشاره کرد. سيد موسي ابطحی در سال 1377 دارفاني را وداع گفت و در كتابخانه اش در خورموج دفن شد.
بوالخیر از قدیم مورد توجه تجاران و دلالان کالا بودهاست؛ و به همین دلیل دریانوردی در ان قوت گرفت و و در قدیم تجارت اسلحه و برخی کالاهای مهم باعث رونق ان شد. دریانوردان بوالخیر و منطقه بارکی (گاهی، خورشهاب، بوالخیر، عامری، رستمی، کری، سالم آباد، بنجو، کلات) چهرههای درخشان دریانوردی در خلیج فارس و حتی اقیانوس بودهاند، که بین سایر دریانوردان خلیج به تنگسیرها مشهوره بودهاند.
در دوران جنگ رئیسعلی دلواری با انگلیسی ها، ناخدا عباس حاج خداداد درویشی از ساکنین بندر خورشهابی، از طریق مرزهای آبی به نیروهای رئیسعلی، اسلحه و سایر ملزومات جنگی می فرستاد، بطوری که نیروهای انگلیسی بندر خورشهاب را گلولهباران نموده و ناخدا عباس حاج خداداد درویشی ناگزیر از نقطهای بین سالمآباد و کری این کار را ادامه داد و مجدداً این روستاها نیز گلولهباران شدهاند. آثار این گلولهها تا اوایل انقلاب اسلامی در اکثر خانهها وجود داشت، ولی بعد از انفجاری که حادث شد، جمع آوری و در آب دریا معدوم گردید.
بر اساس سرشماری رسمی در سال ۱۳۹۵ آمار جمعیت بندر خورشهابی ۱۴۴۴نفر میباشد بر همین اساس در سال ۱۳۸۵ آمار جمعیت آن ۱۱۳۰نفر (۲۶۵خانوار) بودهاست.