خواجه ها
معنی کلمه خواجه ها در لغت نامه دهخدا

خواجه ها

معنی کلمه خواجه ها در لغت نامه دهخدا

خواجه ها. [ خوا / خا ج َ / ج ِ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جعفرآباد فاروج بخش حومه شهرستان قوچان. این دهکده در جلگه قرار دارد با آب و هوای معتدل و 358 تن سکنه. آب آن از قنات و محصول آن غلات و انگور و شغل اهالی زراعت و مالداری و قالیچه بافی است. راه اتومبیل رو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه خواجه ها در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان جعفر آباد فاروج بخش حومه شهرستان قوچان . این دهکده در جلگه قرار دارد با آب و هوای معتدل و ۳۵۸ تن سکنه . آب آن از قنات و محصول آن غلات و انگور و شغل اهالی زراعت و مالداری و قالیچه بافی و راه اتومبیل رو است .

معنی کلمه خواجه ها در دانشنامه عمومی

خواجه ها یک روستا در ایران است که در بخش خبوشان واقع شده است. خواجه ها ۱۹۰ نفر جمعیت دارد.
خواجه ها (غور). خواجه ها ( به لاتین: Khwajaha ) یک منطقهٔ مسکونی در افغانستان است که در غرب ولسوالی تولک به فاصله سه کیلومتری واقع شده است. خواجه ها ۲٬۳۱۱ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است. اکثریت مردم این قریه از قوم سادات بوده و سطح سواد در این قریه بالای هفتاد در صد است.

جملاتی از کاربرد کلمه خواجه ها

ز بیچارگی مردم و خواجه ها مهیا به خود ساخته تحفه ها

21- اصحاب صفه عده اى از فقراى اصحاب پيغمبر بودند كه ازاهل مدينه نبودند از مهاجرين بودند و ثروتى نداشتند. زن و زندگى نداشتند پيغمبراكرم براى اينها اول در داخل مسجد مدينه جايى قرار داد ولى بعد دستور الهى رسيد كه مسجد جاى خوابيدن و اين چيزها نيست . پيغمبر اكرم محل آنها را در يك سكويى پهلوى مسجد قرار داد كه الان هم كسانى كه به مدينه طيبه مشرف شده اند مى دانند كه در شمال خانه حضرت زهرا سلام الله عليه سكويى هست كه الان خواجه ها مى نشينند. اين همان محل اصحاب صفه است . در ميان اصحاب صفه بسيارى از اكابر و بزرگان بوده اند.

بگفتا برو جانب خواجه ها پس آنگه بگو بر سکندر سرا

برای دسترسی به این شهر از سمت قوچان، می‌بایست ۲۳ کیلومتر را به سمت فاروج طی کرده و بعد از رسیدن به دو راهی تیتکانلو به سمت راست بپیچید و بعد از گذشتن از روستاهای جعفرآباد، مرغزار و روستای حاجی تقی به این شهر خواهید رسید؛ و برای دسترسی به این شهر از سمت شهر فاروج می‌بایست ابتدا به روستای یام رفته و بعد از آنجا به شهر تیتکانلو دسترسی پیدا کرد و این شهر مرکز شهر معروف هستش که روستاهای حصار خبوشان خواجه ها حاجی تقی یام به این شهرتیتکانلو دسترسی دارند .

نام گذاری به خاطر یادگاری هولوکاست "یاد وشم" (عبری: יָד וָשֵׁם، به معنی "یادگار و نام") ایدهٔ تأسیس یک انبار ملی برای نام‌های قربانیان یهودی که پس از مرگ کسی نیست که نامشان را برای جاودانگی حفظ کند را منتقل می‌کند. آیه اصلی به خواجه ها اشاره داشت که با وجود اینکه نمی‌توانستند فرزندان داشته باشند، هنوز می‌توانستند برای همیشه با خدا زندگی کنند.