حوزه علمیه ارسنجان

معنی کلمه حوزه علمیه ارسنجان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شهر ارسنجان در شمال شرقی شیراز میان شهرستان های آباده، نیریز شیراز قرار دارد. تاسیس حوزه علمیه ارسنجان به دوره صفویه بازمی گردد و این حوزه تا به امروز پابرجا است.
مدرسه علمیه ارسنجان در دوره صفویه بنا شده است. چنانکه محمدتقی مصطفوی می گوید:«ارسنجان دارای یک مدرسه قدیمی است که نمای آن از سنگ های بزرگ تراش داده شده، ساخته شده و به مانند سکوی بسیار زیبایی در میان شهر خودنمایی می کند و از آثار بسیار ارزنده زمان صفوی است.»
مصطفوی، سیدمحمدتقی، اقلیم پارس، ص۵۰۱، انجمن آثار ملی، ۱۳۴۳ش.
در دایرة المعارف تشیع آمده است:«قصبه ارسنجان به داشتن مساجد بزرگ و با صفا ممتاز بود و در ۱۰۸۰ق حاجی سعید ارسنجانی یک مدرسه علوم دینی در آنجا برآورد و برای معیشت مدرسان و دانش پژوهان و نیز مرمت مدرسه، زمین های زیادی را وقف آن کرد.»
جمعی از نویندگان، دایرة المعارف تشیع، ج۲، ص۷۴.
«ملا احمد ارسنجانی» (متوفی ۱۲۷۴ق) از عالمان ارسنجان در قرن سیزدهم هجری است که به تحصیل علوم عقلی و نقلی پرداخته و به عرفان اسلامی گرایش پیدا نمود. وی «مثنوی شوریه» را در این دوران تحریر کرد و در دارالسلام شیراز به خاک سپرده شد.
مدرس تبریزی، محمدعلی، ریحانة الادب، ج۱، ص۱۰۶.
...

جملاتی از کاربرد کلمه حوزه علمیه ارسنجان

۲. سید زین العابدین ثقت الاسلام (معروف به سیدعلی ثقت الاسلام ارسنجانی) (آذر ۱۳۰۲ - خرداد ۱۳۷۹ خورشیدی)، یک عالم روحانی شیعه ایرانی بود که در شهر ارسنجان (استان فارس) و شیراز زندگی می‌کرد. وی یکی از تأثیرگذارترین و با نفوذترین عالم دینی در بین مردم ساکن در شهرستان ارسنجان، به‌خصوص شهر ارسنجان بوده‌است. وی در حین مدیریت حوزه علمیه ارسنجان، به تدریس فقه و علوم اسلامی مشغول بود.