حلقات

بعضى از دانشمندان درباره اين حلقات يادآور شده اند كه منظور از آن ، جلساتى است كه در آن از حلال و حرام ، سخن بميان مى آيد. در اين حلقات ، گفتگوهائى درباره قوانين ديناز قبيل : خريد و فروش ، نماز، روزه ، نكاح ، طلاق ، حج وامثال آنها مطرح مى گردد. (بعبارت ديگر: موضوع بحث و مذاكره اينگونه جلسات ،عبارت از تشريح قوانينى است كه كيفيت رابطه انسان را با خدا تنظيم مى كند كه ما آن راقوانين مربوط به (عبادات ) مى ناميم از قبيل نماز، روزه ، حج وامثال آنها. و يا آنكه بحث و مذاكره اين جلسات مربوط به تشريح و گزارش قوانينى است كه چگونگى رابطه مردم را با يكديگر مشخص مى سازد كه در فقه بعنوان(معاملات ) نام دارد از قبيل خريد و فروش ، اجاره ، رهن وامثال آنها. و يا راجع به كيفيت تشكيل خانواده واحوال شخصيه است از قبيل نكاح ، طلاق و مانند آنها).  

معنی کلمه حلقات در لغت نامه دهخدا

حلقات. [ ح َ ل َ ]( ع اِ ) ج ِ حلقه. ( منتهی الارب ). رجوع به حلقه شود.

معنی کلمه حلقات در فرهنگ فارسی

جمع حلقه
( اسم ) جمع حلقه

جملاتی از کاربرد کلمه حلقات

برخى از دانشمندان معتقدند: جلسات درس و حلقات علمى - كه حاضران مى خواهند سرگرم بحث و مذاكره در آن گردند - از جمله موارد و مواضعى است كه نبايد هنگام ورود به آن ،بر حاضران سلام كرد. و گروهى از علماء، اين نظريه را تاءييد و پسند كرده اند. ايننظريه ، نظريه اى در خور حق و صواب و به جا مى باشد؛ زيرا عكس العمل سلام كردن تازه وارد، اين است كه حاضران به درود و تحيت او پاسخ گويند، واين پاسخ دادن - احيانا آنان را از مسير بحث ، منحرف ساخته و حضور قلب و تمركز فكرآنها را از ميان مى برد، چنانكه غالبا چنين حالتى به حاضران دست مى دهد، به ويژه اگر در اثناء تقرير و توضيح يك مساءله علمى ، يك فرد تازه واردى را با سلام كردن خود، رشته سخن استاد و شاگردان را از هم گسيخته سازد، زيان چنين عملى از زيان مواردو مواضعى كه نبايد در آن موارد به سلام مبادرت نمود، فزونتر مى باشد.

حاصل اين كه ، با توجه به مفاد آيه مورد بحث كه توحيد ربوبى است اداره همه اموركلى و جزئى عالم مستقيما به دست خداست همه عالم امكان مجارى فيض و آيات اوست . از اينرو قرار دادن خداوند در سرسلسله حلقات على و معلولى تنها براى آشنايى ذهن استوگرنه خداوند در همه حلقات بدون امتزاج ، اتحاد وحلول حضور مستقيم دارد.

بنابراين سراسر زندگانى اين فقيه عالي مقدار عبارت از يك زنجيره پيوسته اى استكه حلقات آنرا علم و عمل و تحصيل و تدريس و عبادت و جهاد در راه خداتشكيل مى دهد.

دروس فی علم الاصول کتابی آموزشی از سید محمدباقر صدر در زمینهٔ اصول فقه است. این کتاب از سه مرحله، یا سه حلقه، تشکیل شده‌است که در آن‌ها مباحث با تفصیل بیشتر و بیشتر ارائه شده‌اند. از همین رو این کتاب را حلقات نیز می‌نامند.

انسان مى تواند در سايه علم به منازل و مقامات افراد برجسته و برگزيده و بافضيلت ، ارتقاء يافته و در حلقات و مجالس نيكان و خيرانديشان قرار گرفته و به مدارج و مناصب عالى دنيوى و اخروى نائل گردد. مذاكره و گفتگوى علمى ،معادل با روزه دارى است ، و تدريس و تعليم و تعلم آن ، برابر با قيام شبانگاهى و رازو نياز با خدا مى باشد.

اهداف کلی حزب کار و توسعه در مرامنامهٔ آن بر محورهای وحدت ملی، عدالت، حقوق بشر، سیاست ملی و بین‌المللی، علم و صنعت، اقتصاد و تروریزم به‌طور مختصر تدوین شده‌است. در رابطه با وحدت ملی در مرامنامهٔ حزب آمده‌است: «مهمترین استراتژی حزب، به فراهم سازی زمینه‌ها و گفتمان‌های وحدت ملی و تفاهم ملی متمرکز است تا همه نهادها، حلقات و تیپ‌های متنوع اجتماعی به اساسات و منافع مشترک توجهات بلیغ نموده و این یک اصل زندگی مشترک را همه قبول نماییم». در رابطه با حقوق بشر، در مرامنامهٔ حزب کار و توسعه نوشته‌اند که: «حزب تلاش می‌کند تا معیارها و اصول حقوق بشر را در چوکات فرهنگ و ارزش‌های متعالی و ارزندهٔ جامعه دینی تحقق و توسعهٔ آن را به‌طور شفاف و مطلوب تأمین نماید.»