حفریات
معنی کلمه حفریات در فرهنگ عمید
معنی کلمه حفریات در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه حفریات
تپه چغا به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، نقش بارزی در توسعه سکونت در منطقه داشتهاست. طبق باورهای محلی، بر فراز این تپه یک آتشکده یا قلعه، دژ (جای منبع اب امروزی) وجود داشته و محل عبادت مردم بودهاست. در سال ۱۳۹۶ حفریاتی به منظور جادهسازی در دامنه جنوبی چغاسرخه صورت گرفت منجر به کشف چند گورخمره در این قسمت شد. این گورخمرهها مربوط به دوره اشکانیان هستند.
علت گمنامی و عدم شهرت مننا بیشتر بدان سبب است که هنوز کتیبهها یا سنگ نبشتههایی از شاهان ماننا مکشوف نگشته و در دست نیست و در هیچیک از شهرهای ماننا حفریاتی به عمل نیامده است؛ و ناگزیر تمام اطلاعات مربوط به این دولت را از سالنامههای آشوری و اورارتویی کسب میشود و منابع مزبور اوضاع دولت منا را در دوران فتوحات آشور یا اورارتو یعنی عصر ناکامیها و شکستهای ماننا شرح میدهند.
شهر شَبوَه مرکز محصول بخور، پایتخت حضرموت بودهاست. تمدن این سرزمین در حدود پنج قرن پیش از میلاد شروع و به حدود قرن سوم میلادی ختم میشود. آثار و کتیبههایی که در این ناحیه کشف شده نشان میدهد که تمدن حضرموت اساساً از تمدن یمن جدا نبودهاست. ضمن حفریاتی که در معابد مربوط به قرن سوم و چهارم ق. م شده، مهرههایی به دست آمده که شبیه به مهرههای ایرانی عصر هخامنشی و بعد از آن است. همچنین برخی از دانشمندان معتقداند که تمدن حضرموت و دیگر نقاط جنوب عربستان، بهطور کلی، در آغاز تحت تأثیر تمدن بینالنهرین بوده، سپس از قرن اول قبل از میلاد به سمت تمدنهای حوزه مدیترانه و تمدن ایران متمایل شدهاست، زیرا روم و یونان و فارس با عربستان جنوبی تبادلات نزدیکی برقرار کرده بودند.