حصار سنگی

حصار سنگی

معنی کلمه حصار سنگی در لغت نامه دهخدا

حصارسنگی. [ ح ِ س َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان مرکزی بخش خوسف شهرستان بیرجند. واقع در 56هزارگزی شمال باختری خوسف. ناحیه ای است واقع در جلگه ، گرمسیر. دارای 170 تن سکنه میباشد. فارسی زبانند. از قنات مشروب میشود. محصولات آنجا غلات. اهالی به کشاورزی ، مالداری گذران میکنند. راه مالرو است. ( ازفرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه حصار سنگی در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان مرکزی بخش خوسف شهرستان بیرجند

معنی کلمه حصار سنگی در دانشنامه عمومی

حصار سنگی روستایی است در دهستان فشارود از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند، واقع در استان خراسان جنوبی که بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۲۷۵ نفر ( در ۹۷ خانوار ) بوده است.

جملاتی از کاربرد کلمه حصار سنگی

جنگل های بلوط در حال نابودی هستند. تنها راه نجات آنها، کاشت بذر بلوط در کوه‌های زاگرس یا مناطقی که امکان کاشت وجود دارد، هست. کاشت درخت بلوط بسیار ساده بوده بلوط به آب نیاز ندارد. با یک جستجوی ساده در اینترنت می توان به مقالات مختلفی در زمینه کاشت درخت بلوط دست پیدا کرد. فقط این نکته را مدنظر داشته باشید که بلوط بعد از کاشتن به نگهداری نیاز دارد. محافظت از آن در برابر حیواناتی مثل بز و گوسفند هست. باید حصار سنگی برای آن ایجاد کرد تا هم از خشک شدن بلوط توسط گرما جلوگیری کند و هم از جوانه بلوط در مقابل حیوانات محافظت کند.
پس از شناسایی در ۱۳ ژوئیه، محاصره عباس‌آباد آغاز شد، سنگرهای محاصره باز شد و چندین توپ ساخته شد. در ۱۵ ژوئیه، توپخانه استراحت در حصار سنگی قلعه. در تاریخ ۱۶ ژوئیه، کار محاصره با ۱۶۵ پله به قلعه نزدیک شد، اما پاسکویچ اخباری دریافت کرد که عباس میرزا با یک ارتش ۴۰ هزار نفری برای کمک به محاصره در حرکت بود و کار محاصره متوقف شد. پاسکویچ با گذاشتن ۳٫۵ گردان و ۲۸ اسلحه برای پوشش محاصره و محافظت از انبارها در نخجوان، تصمیم گرفت با همه نیروهای دیگر (کل سواره نظام، ۸ گردان پیاده‌نظام و چند قبضه اسلحه) جلو برود و به صورت مستقیم به دشمن حمله کند.
دیوار سنگی خشک همچنین به عنوان یک دایک (سد)، چینه ی سنگی، پرچین سنگ خشک، حصار صخره ای یا حصار سنگی، یک دیوار ساخته شده از سنگ و بدون اینکه ملاتی آن هارا به هم پیوند داده باشد شناخته شده است. همان‌طور که در هر ساخت و ساز سنگ خشک، فراگشتی ساختاری از نیروهای همفشاری و هم چفتی از سنگ ناشی می‌شود. چنین دیوارهایی به‌طور سنتی در ساخت و ساز ساختمان به عنوان مرزهای کشتزارها، دیوار باغ یا دیوار حیاط کلیسا و در دامنه‌های شیب دار در جهت دیوارهای حایل برای تراس‌بندی و کرت‌بندی مورد استفاده بوده است.