حسین کاشی

معنی کلمه حسین کاشی در لغت نامه دهخدا

حسین کاشی. [ ح ُ س َ ن ِ ] ( اِخ ) رجوع به نایب حسین کاشی شود.

جملاتی از کاربرد کلمه حسین کاشی

خانه نایب حسین کاشی مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان کاشان، بخش نیاسر، دهستان نیاسر، روستای نشلج، میدان امام حسین (محله درب ده قدیم) واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۷۷۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آریان‌پور در جامعه‌شناسی، دیدگاهی ماتریالیستی داشت. وی پسرخالهٔ سهراب سپهری شاعر بزرگ معاصر و نوه نایب حسین کاشی است. همچنین، دربارهٔ اختلاف وی با برخی از اسلام‌گرایان، نوشته شده‌است که مرتضی مطهری، به آریان‌پور، به خاطر اعتقادات مارکسیستی‌اش حمله می‌کرد و معتقد بود کسی که دیدگاه‌های مارکسیستی را ارائه می‌دهد، نباید در دانشکده الهیات، تدریس کند. مطهری بارها از وی رسماً دعوت به مناظره در انظار عمومی می‌کرد اما آریانپور هیچ‌گاه از این کار استقبال نکرد،
از مهم‌ترین اعدام‌های انجام گرفته در این میدان می‌توان به اعدام شیخ فضل‌الله نوری در مرداد ۱۲۸۸، صنیع حضرت، نایب حسین کاشی، اصغر قاتل، پزشک احمدی و هوشنگ ورامینی اشاره نمود.
حبیب‌الله شیبانی فرزند فرج‌الله خان ندیم‌الدوله و نیم‌تاج‌الدوله بود. تحصیلات خود را در کاشان آغاز کرد و در مدرسه آلیانس تهران ادامه داد. در سال ۱۲۸۹ برای تحصیل به سوئیس رفت و در دانشکده حقوق ثبت‌نام کرد ولی یک سال بعد تغییر رشته داد و وارد مدرسه نظامی سن سیر پاریس شد. پس از به پایان رساندن دوره آن مدرسه در سال ۱۲۹۴ به ایران بازگشت و به استخدام ژاندارمری درآمد که سوئدیها اداره می‌کردند. اولین مأموریتش دستگیری و سرکوب نایب حسین کاشی بود.