حسین خلیلی

معنی کلمه حسین خلیلی در لغت نامه دهخدا

حسین خلیلی. [ ح ُ س َ ن ِ خ َ ] ( اِخ ) ( حاج میرزا... ) ابن میرزا خلیل بن ابراهیم طهرانی از مراجع شیعه در نجف بود و در 1326 هَ. ق. درگذشت و اجازات وی برای شاگردانش که برخی از ایشان مرجعیت نیز یافتند در ذریعه ج 1 ص 183 یاد شده است. و نیز او راست : «ذریعه الوداد». وی مدرسه ای در نجف بساخت که هم اکنون بنام وی معروف است. خاندان و فرزندان وی در عراق وایران به خلیلی شهرت دارند. وی یکی از ارکان سه گانه مشروطه خواهان ایرانی در عراق بود و آن دو دیگر مرحوم ملا عبداﷲ مازندرانی متوفی در 1330 هَ. ق. و ملا محمدکاظم خراسانی متوفی در 1329 هَ. ق. بودند. مرحوم حاجی میرزا حسین در ماه شوال هزاروسیصدوبیست وشش هجری قمری در حدود سن نودسالگی در نجف وفات یافت. ( ذریعه ) ( وفیات معاصرین قزوینی یادگار سال 3 شماره 4 ).

معنی کلمه حسین خلیلی در فرهنگ فارسی

ابن میرزا خلیل ابن ابراهیم طهرانی از مراجع شیعه در نجف بود

جملاتی از کاربرد کلمه حسین خلیلی

-جغرافیا ششم ابتدایی با همکاری حسین خلیلی‌فر. تهران، بنیاد فرانکلین، ۱۳۳۷
وی به همراه حسین خلیلی از جوان‌ترین خلبانان جنگنده شکاری این نیرو از ابتدای دوران جنگ ایران و عراق بوده‌اند. عمده سرشناسی وی شرکت در جنگ ایران و عراق با ثبت ۴۴ عملیات موفق و همچنین مدیریت پروژه عملیاتی داسو میراژ اف۱‌هایی بود که در خلال جنگ اول خلیج فارس به ایران آورده شدند. به نقدی بیک عنوان پدر خوانده میراژ ایران داده شده‌است.
حسین خلیلی (زاده ۱ شهریور ۱۳۳۵ در ورامین) سرتیپ دوم خلبان بازنشسته جنگنده نورثروپ اف-۵ و اف-۱۴ تام‌کت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است و از سال ۱۳۹۶ تاکنون به‌عنوان مشاور عالی فرمانده نیروی هوایی ارتش فعالیت می‌کند.
-جغرافیا سال پنجم ابتدایی (با همکاری حسین خلیلی‌فر). تهران، بنیاد فرانکلین، ۱۳۳۷