حج خونین

معنی کلمه حج خونین در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] حج خونین، اشاره به کشتار حجاج در شهر مکه توسط نیروهای عربستان دارد. این کشتار در ایام حج تمتع سال ۱۳۶۶ش و در مراسم برائت از مشرکان روی داد. بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در این واقعه، ۳۲۵ ایرانی که بیشتر آنها زن بودند، کشته شدند. این رخداد، موجب عکس العمل شدید مقامات ایرانی از جمله امام خمینی و قطع رابطه سیاسی دو کشور و توقف اعزام حجاج شد.
نهم مرداد ۱۳۶۶ش، مصادف با ششم ذی الحجه سال ۱۴۰۷ق، در جریان برگزاری مراسم برائت از مشرکان در ایام حج، پلیس عربستان به تظاهرکنندگان حمله کرد و بنابر گزارش رسانه های جمهوری اسلامی ایران، در مسیر حرکت راهپیمایان، از پشت بام ها سنگ و آجر به سمت حجاج پرتاب کردند و پس از آن، پلیس سعودی با گازهای سمی و اسلحه، حاجیان را مورد هدف قرار داد.
بنابر برخی اطلاعات منتشر شده، برخی تظاهرکنندگان نیز بر آتش این درگیری افزودند. در همین زمینه عزت الله سحابی در خاطرات خود به نقش سازمان مجاهدین خلق اشاره کرده است.

جملاتی از کاربرد کلمه حج خونین

این سریال ملودرامی عاشقانه به نویسندگی حسین نمازی و براساس طرحی از معصومه بیات است که داستان عاشقی نامتعارف جوانی ایرانی («مهران» با بازی حسین مهری) به دختری عرب («ساره» با بازی بازیگر لبنانی آن ماری سلامه) را روایت می‌کند؛ این دو باهم ازدواج می‌کنند و قصه این سریال در ادامه و با سفر دو پسر خانواده به حج، گوشه ای از درد و رنج خانواده شهدای منا را در حج خونین سال ۹۴ به تصویر می‌کشد.