( جورة ) جورة. [ ج َ وَ رَ ] ( ع ص ، اِ )ج ِ جائر. ستمکاران. ( منتهی الارب ) ( اقرب الموارد ). جوره. [ رَ / رِ ] ( اِ ) همرنگ و هم وزن. || مقابل کوب ( ؟ ). || جفت چیزی. ( برهان ). بعقیده مؤلف آنندراج این کلمه هندی فارسی شده است : شهباز فلک جوره این کرکس نیست چون خرقه شالم بجهان اطلس نیست. در دهر کسی همسر این ناکس نیست از پیش نرفته است و اندر پس نیست.مسیح کاشی ( از آنندراج ).
معنی کلمه جوره در فرهنگ فارسی
ستمکاران، جمع جائر جمع جائر ستمکاران
معنی کلمه جوره در دانشنامه آزاد فارسی
رجوع شود به:سویه
جملاتی از کاربرد کلمه جوره
نسبت به ستمگرى ، جور و بى عدالتى بايد تا آنجا حساسيت نشان داد و مواظب وحراستگر باشيم كه به كارهاى عادلانه خود نيز با ديده شك بنگريم ، نه اينكه توجهنداشته باشيم كه ظلم است يا عدل ؟ و بدتر از اين ، آن كه انسان جور و ظلمش را عينعدالت بپندارد. امام على عليه السلام چنين انسانى را جائرترين و ستمكارترين فرد،قلمداد فرموده است : ((اءجور الناس من عد جوره عدلا منه .(164) ))آيا اين همه روايتپيرامون ظلم و ستم و اثرات آن ، جعلى ، و از ائمه عليهم السلام كه زبان پيامبر دربيان مكتب اسلام هستند، نقل نشده است ؟ آيا اين روايات سند ندارد؟ آيا باعقل ، سازگار نيستند؟ مخالف كلام خدا هستند؟
فیلم در خون داستان یک زن ۲۶ ساله بنام آوا را روایت میکند که در مراسم ماه عسلش در کارائیب نامزدش ربوده میشود، آوا پس از این اتفاق همه جوره به دنبال شوهرش میگردد، حتی از راهای غیرقانونی.
((من جار اهلكه جوره )): هر كس ظلم كند همان ظلمش نابودش مى كند.
در افغانستان: میرافکن شغنانی، کریم فلک، جوره بیک کریم و رجب محمد جوره زاده از جمله خوانندگان و نوازندگان معروف فلکخوانی بودهاند.
تپه قبرستان کهنه مربوط به سدههای اولیه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان زنجان، بخش قره پشتلو، روستای جوره کندی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۷۰۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
جورهبیک مرادف یا جورهبیک مراد (تاجیکی: Ҷӯрабек Муродов؛ زادهٔ ۲۴ دسامبر ۱۹۴۲) خواننده، ترانهنویس و آهنگساز تاجیک است. او در جمهوری شوروی سوسیالیستی تاجیکستان در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی زاده شد. جورهبیک در سال ۱۹۷۹ برنده مدال هنرمند خلق شوروی شد. او علاوه بر خوانندگی، نوازنده سازهای تار و رباب نیز هست.
تپه ده باشی در شهرستان زنجان، بخش قره پشتلو، روستای جوره کندی واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۲۴۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
ذات يوم لابليس : كم اصدقاؤ كم من امتى يا ابليس؟قال الامير الجائر، و الغنى المتكبر، و الذى لايبالى من اين يكتسب و فيما ينفقه ، و العالمالذى صدق الامير على جوره ، و التاجر الخائن ، و المحتكر، و الزانى ، واكل الربا، و البخيل ، و الذى لايبالى من اين يجمعالمال . و قال النبى - صلى الله عليه وآله - : كم اعداءك من امتى؟قال ستة عشر نفرا، انت يا محمد! انى ابغضك و العالمالعامل بالعلم ، و حامل القران اذا عمل بما فيه ، و المؤ ذن لله خمسة اوقات ، محب الفقراء والمساكين و اليتامى ، و ذوقلب رحيم ، و المتواضع للحق و شاب نشا فى طاعة الله الذىيصلى بالليل و الناس نيام ، و الذى يمسك نفسه عن الحرام ، و الذى ينصح فى الله ، (وفى رواية يدعو للاخوان و ليس فى قلبه شى ء)، و الذى ابدا يكون على الوضوء، وحسن الخلق ، و المصدق بما ضمن الله له ، و المحصنات المستورات و المستعد للموت ، وصاحب السخاء؛
اصطلاح زیرگونه توسط بعضی از مؤلفین به همان معنی جوره یا واریته به کار میرود. اما برخی دیگر زیرگونه را به عنوان گروهی با رتبهای عالیتر از واریته اما پایینتر از گونه به کار میبرند.
پلنچن در محافل علمی بسیار مورد توجه بود و در طبقهبندی گونهها و جورههای گیاهشناسی کمکهای زیادی کرد. او با انتشار بیش از ۲۰۰۰ نام گیاهشناسی، از جمله کیوی چینی، که بیشتر بهعنوان "کیوی طلایی" شناخته میشود، اعتبار دارد.