جنگل مصنوعی
معنی کلمه جنگل مصنوعی در ویکی واژه
جملاتی از کاربرد کلمه جنگل مصنوعی
این شهر قدمتی دیرینه دارد و باغهای پسته آن مشهور است. بیشترین باغهای پسته این شهر در منطقه نوق قرار دارد. علاوه بر موارد فوق شرایط اقلیمی، معادن عظیم مس سرچشمه، بزرگترین جنگل مصنوعی جهان (باغات ۱۲۰ هزار هکتاری پسته) و ییلاقاتی چون سرچشمه ،داوران، دره در، راویز، چاه دریا، شغزای نوق(شرق زا)، دره راگه و تپههای ماسه بادی صفاییه نیز از جاذبههای طبیعت این منطقه است.
جنگل مصنوعی معمولاً به صورت نهالکاری (درختکاری) به وجود میآید، هرچند این جنگلها را میتوان با کاشت بذر نیز بهوجود آورد. تجربه شدهاست جنگلهای مصنوعی که با این روش بهوجود آمدهاند پایدار و نزدیکتر به جنگلهای طبیعی هستند. جنگلهای مصنوعی که با همه ایجاد شده، قلمستان نامیدهمیشود (مثل قلمستانهای صنوبر در بسیاری از نقاط ایران). البته باید متذکر شد که قلمستانها در اکثر نقاط دنیا از نظر حقوقی جزء جنگلها محسوب نمیشوند. امروزه ایجاد جنگلهای مصنوعی در دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که به افزایش نیاز چوبی در جهان پاسخ میدهد.
از سال ۲۰۰۹، جنگلهای کاشته شده چین بیش از ۵۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع (با افزایش پوشش درختی از ۱۲٪ به ۱۸٪) - بزرگترین کشت کلان جنگل مصنوعی در جهان است. در سال ۲۰۰۸، طوفانهای زمستانی ۱۰ درصد از ذخایر جنگلی جدید را از بین برد و باعث شد که بانک جهانی به چین توصیه کند که بیشتر روی کیفیت به جای کمیت در گونههای ذخایر خود تمرکز کند.
پارک سیفیه ملایر (باغ تاریخی سیفیه) یکی از قدیمیترین پارکهای کشور است که در سال ۱۳۰۴ توسط بازماندگان عبدالمحمد میرزا سیفالدوله یکی از نوههای فتحعلی شاه که تا زمان مرگش در سال ۱۳۰۰ حاکم ولایت ملایر بوده، مطابق با وصیتنامهاش احداث شد. این بوستان در شمال شرقی ملایر و در دامنه کوه گرمه ساخته شدهاست. مساحت آن در حدود ۱۰ هکتار است. این بوستان زیبا دارای درختان چنار کهنسال برای ایجاد سایه، حوضچهها و آبنما و جنگل مصنوعی بر روی تپهها است. این پارک توسط مهندسان ایتالیایی طراحی و ساخته شده است. در آن زمان نهاوند و تویسرکان یکی از توابع ملایر بوده است.
جنگل خسرو پس از گذشت سالها هنوز پا بر جاست و با ۱۷۰۰ سال قدمت، قدیمیترین جنگل مصنوعی جهان محسوب میشود. از سال ۱۹۵۸ این جنگل به منطقه حفاظت شده دولتی تبدیل شد. جنگل خسرو مساحتی بالغ بر ۲۷۰۰۰ هکتار را در بر میگیرد و در ارتفاع ۸۵۰ تا ۲۳۰۰ متری در دامنههای جنوب غرب کوههای گقاما و دامنههای کوهستانهای اورتز، یرانوس، داهناک، ایربتسلر و خسروسار؛ گستردهاست.