جلد کتاب

معنی کلمه جلد کتاب در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جلد در معنای لایه یا روکش پوشانندۀ مجموعۀ صفحات کتاب و مانند آن و همچنین در معنای پوست استعمال شده است. از جلد به معنای نخست به مناسبت در بابهای طهارت، زکات و تجارت سخن رفته است.
نجس کردن جلد قرآن و نیز تطهیر نکردن آن پس از نجس شدن در صورتی که مستلزم هتک آن گردد حرام و تطهیر آن واجب است.
حکم یاد شده در فرض عدم استلزام هتک حرمت اختلافی است.
مس جلد قرآن بر محدث به حدث اکبر
مسّ جلد قرآن بر محدث به حدث اکبر (جُنُب، حائض و نفساء) مکروه است.
تزیین جلد قرآن با طلا و نقره
بنابر قول برخی، تزیین جلد قرآن با طلا و نقره حرام است.
فروختن جلد و کاغذ قرآن
...

جملاتی از کاربرد کلمه جلد کتاب

بیدل اگر افسرده دلی جمع کتب کرد در مدرسهٔ دانش ما جلد کتاب است
خلیل الله طالقانی عارف و شاعر و خطاط عصر صفویه که مدتی در اصفهان میزیست و در حدود ۳۰ سال در آن شهر گوشه نشینی اختیار نمود و از مشایخ صوفیه به شمار می‌آمد و ۷۰ جلد کتاب بخط خود نوشته و آن را بر طلاب وقف نمود.
کتابخانه مرکزی دانشگاه ایلام در سال ۱۳۶۳ به نام کتابخانه آموزشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه تأسیس گردید. سپس در سال ۱۳۷۰ با مستقل شدن دانشگاه ایلام از دانشگاه رازی تحت عنوان کتابخانه مرکزی دانشگاه ایلام با مساحت ۶۰۰ متر مربع و حدود ۷۰۰۰ جلد کتاب به کار خودادامه داد. در پی سیاست‌های توسعه و نوسازی دانشگاه، این کتابخانه در سال۱۳۸۶ در زمینی به گستره ۲ هکتار احداث شد و سرانجام در سال ۱۳۹۳ باکمک بنیاد علمی آموزشی قلمچی این پروژه به بهره‌برداری رسید.
فلک روزی از قدرش آگاه شد که جلد کتاب شهنشاه شد
وی در ۱۹۲۳ نخستین جلد کتاب فلسفهٔ صورت‌های سمبلیک: زبان را منتشر کرد. جلد دوم این اثر را با نام اندیشهٔ اسطوره‌ای در ۱۹۲۵ و آخرین جلد آن را نیز با عنوان پدیدارشناسی شناخت در ۱۹۲۹ به چاپ رساند.
دفتر تبلیغات اسلامی با داشتن مرکز چاپ و نشری با عنوان بوستان کتاب تاکنون چندین هزار جلد کتاب را منتشر کرده‌است.
گرد نفس شکست و تو داری غم جسد اوراق رفت احاطهٔ جلد کتاب کن
سهل بود جلد کتاب کریم بسته بر افسانه دیو رجیم
حسن منظوری برای طرح جلد کتاب مهاجر سرزمین آفتاب از نشر سوره
کتابخانه عمومی آستان شاهزاده قاسم به عنوان بزرگترین کتابخانهٔ استان فارس در بین کتابخانه‌های ۱۰۰۰ کانون فرهنگی مساجد استان فارس و جزء برترین کتابخانه‌های بقاع سراسر کشور با بیش از ۳۱۰ متر مربع مساحت و ۱۲۰۰۰ جلد کتاب در مخزن با دو کتابدار ثابت خانم و آقا و حدود ۶۰۰۰ عضو از بدو تأسیس تا کنون فعال بوده‌است.
کدیور تا سال ۱۳۸۸ قبل از ممنوع‌القلم شدن ۱۳ جلد کتاب کاغذی و پس از آن تاکنون ۱۱ کتاب جدید الکترونیکی منتشر کرده، که اکثر آن‌ها علی‌رغم عدم انتشار کاغذی و ممنوعیت در فهرست کتابخانهٔ ملی ثبت شده‌است. در مجموع تاکنون ۲۴ کتاب از آثار کدیور منتشر شده‌است، شامل ۱۷ جلد تألیف، ۴ جلد تصحیح و ۳ جلد کتابشناسی.
کتابخانه اصلی دانشگاه استانبول نزدیک به ۵۳۳ هزار جلد کتاب با مضامین مختلف و ۶۰۰۰ جلد کتاب کهن عثمانی را در خود جای داده‌است، همچنین این کتابخانه به پایگاه‌های داده متعدد و کتابخانه‌های دیگر نیز متصل می‌باشد. این کتابخانه بزرگترین مجموعه کتاب‌هاو مقالات آموزشی علوم پایه و مهندسی را در ترکیه دارد. این کتابخانه تاریخی، در سال ۱۷۹۶ ایجاد شده و در آن زمان به عنوان چاپخانه امپراتوری عثمانی محسوب می‌شد همچنین این کتابخانه وظیفه مدیریت ۵ کتابخانه دیگر این دانشگاه را بر عهده دارد.
دانشگاه جوزجان دانشگاهی دولتی در شهر شبرغان، استان جوزجان، افغانستان است. این دانشگاه دارای ۸۳ کادر علمی در پنج دانشکده می‌باشد. کتابخانه این دانشگاه ۱۱۰٬۰۰۰ جلد کتاب دارد. در حال حاضر دانشگاه جوزجان ۲۴۱۳ دانشجو دارد که ۴۱۹ دانشجو را دختران تشکیل می‌دهند.
دانشگاه آزاد سراب دارای یک کتابخانه واقع در مجتمع یک می‌باشد که کتابخانه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب می‌باشد که دارای ۲۳۸۱۰ جلد کتاب فارسی و ۴۱۷۱ کتاب انگلیسی می‌باشد. همچنین دارای ۲ تعداد سایت کامپیوتری و ۵ کارگاه و ۲۱ آزمایشگاه و ۵ آتلیه می‌باشد.