جرقویه
معنی کلمه جرقویه در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه جرقویه
براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهرستان جرقویه برابر با ۳۷٬۶۰۷ نفر بودهاست.
این روستا در دهستان جرقویه وسطی قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۲۹ نفر (۲۴۹خانوار) بودهاست.
حیدرآباد روستایی در دهستان جرقویه وسطی بخش جرقویه سفلی شهرستان اصفهان استان اصفهان ایران است. این روستا در فاصله ۶۰ کیلومتری شهرستان ورزنه واقع شدهاست.
این شهر، در ٢۵ کیلومتری مرکز شهرستان ورزنه قرار دارد. این شهر در مرکز سه شهرستان ورزنه، جرقویه، هرند، و در ۷۵ کیلومتری شرق شهر اصفهان واقع است. محل این شهر در خاور استان اصفهان و در منطقهای کویری است. فاصلهٔ این شهر تا تالاب بینالمللی گاوخونی ۵۵ کیلومتر میباشد.
این روستا در منطقه جرقویه از دهستان جرقویه علیا قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۷۸ نفر( ۸۶ خانوار، ۱۳۹ نفر مرد و ۱۳۹ نفر زن) بودهاست.
جرقویه یا گرکویه، منطقه و ناحیهای در جنوب شرقی استان اصفهان است.
خانه ایلخانی مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان اصفهان، بخش جرقویه علیا، دهستان رامشه، روستای رامشه، محله سادات واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۶ دی ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۴۴۳۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
گویش مردم جرقویه یا همان گویش ورزنه ای ، گویشی است از شاخهٔ زبانهای ایران مرکزی. زبانهای ایران مرکزی خود شاخهای از زبانهای ایرانی شمال باختری هستند. زبانهایی مانند تاتی و گیلکی نیز به شاخهٔ ایرانی شمالی باختری تعلق دارند.
خانه داستانی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در شهرستان اصفهان، بخش جرقویه سفلی، دهستان جرقویه وسطی، روستای حسینآباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱ دی ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۸۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا از طرف شمال به: روستای مبارکه و مزارع مهمانچی، صالحآباد، حاجیآباد و ریزآباد و بعد از آنها به روستای مالواجرد و سپس به شهر حسنآباد میرسد، جادهای رامشه ـ اصفهان نیز در همین جهت شمالی و غربی قرار دارد. از طرف جنوب به: مزرعهٔ اللهآباد و بعد مزرعهٔ چشمه ریزه ختم میشود، از طرف شمال شرق به: روستای احمدآباد، اسفنداران، فیضآباد و حارثآباد ختم میشود که آخرین روستاهای منطقهٔ جرقویه علیا هستند و با استان یزد هممرز میباشند. از طرف مغرب به: رشتهکوههای سیاهکوه با ارتفاع ۲۸۰۸ متر و بعد مزارع اسدآباد و اللهآباد و غار شاه قنداب میرسیم و بعد از آن شهرستان شهرضا قراردارد.