جحا
معنی کلمه جحا در فرهنگ فارسی
مردی از مفضلین که کتاب نوادری بنام او تالیف گردیده است .
معنی کلمه جحا در دانشنامه عمومی
معنی کلمه جحا در دانشنامه اسلامی
درباره واژه جحا اختلاف نظر می باشد. به گفته بَلَوی (متوفی ۶۰۴) جحا در اصل حِجا (به معنای خرَد) بوده ولی مردم، به تصحیف، آن را جحا خوانده اند.
ریشه واژه
ریشه واژه جُحا از فعل جَحا است و فعل جَحا (از ریشه جحو) در لغت به معنای «راه رفت»، «قدم زد» یا «در جایی اقامت گزید» آمده است.
نام و کنیه
نام جحا را دُجَیْن بن ثابت و کنیه اش را ابوالغُصْن گفته اند. جوهری و ابن منظور جحا را نام، و ابوالغصن را کنیه وی دانسته اند، ولی فیروزآبادی تصریح کرده که جوهری به خطا رفته و جحا لقب است نه اسم . به گفته برخی، جحا لقبی است که بر اسم غلبه یافته و نام جحا، اسحاق بوده است. نام جحا را عبداللّه نیز آورده اند. مرتضی زَبیدی، به نقل از استاد خود، گفته است که اسم، اعم از لقب و کنیه است و ممکن است جحا نام باشد نه لقب، زیرا نشان دهنده مدح یا ذمّ نیست.
استعمال در عربی
...
جملاتی از کاربرد کلمه جحا
جمعیت حامیان انقلاب اسلامی، که به اختصار جحا نامیده میشود، یک تشکل سیاسی است.دبیر کل جمعیت حامیان انقلاب اسلامی و جبهه حامیان مردم کشور به عهده دکتر علی کیهانیان است که با توجه به مصوبه کمیسیون ماده ۱۰ خانه احزاب مورخ ۱۰ آذر ۱۳۹۳ در چارچوب قوانین و مقررات مصوب فعالیت مینماید. جمعیت حامیان انقلاب اسلامی در واقع یکی از احزاب مردمی بوده که دست در جیب دولت و حاکمیت نداشته و همه فعالیت های خود را از محل کمک های مجاهدانه مردمی و علاقهمندان به نظام جمهوری اسلامی و آرمان های امام راحل و رهبر انقلاب و مردم و ادامه دهنده راه شهدای این مرز و بوم تشکیل شده است.