تپه قشلاق

معنی کلمه تپه قشلاق در لغت نامه دهخدا

تپه قشلاق. [ ت َپ ْ پ َ ق ِ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان حومه بخش کرج است که در شهرستان تهران و هشت هزارگزی جنوب باختری کرج و یکهزارگزی باختر راه کرج به اشتهارد واقع است جلگه ای معتدل است و 105 تن سکنه دارد آب آن از قنات و رود کرج ومحصول آن غلات و چغندرقند و بنشن و صیفی و شغل اهالی زراعت است. ایل میش مست در بهار به این ده می آیند. راه ماشین رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

جملاتی از کاربرد کلمه تپه قشلاق

تپه قشلاق مربوط به عصر آهن - دوره اشکانیان است و در شهرستان هرسین، بخش بیستون، دهستان چمچمال، ۱ کیلومتری جنوب روستای قشلاق واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۴۳۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قلعه روستائی یا تپه قشلاق روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کرج در استان البرز ایران است.این روستا با توجه به قرارگیری در حاشیه کرج و خوش آب‌هوا بودن در گذشته و مهاجرت‌های بی‌رویه از روستاها و شهرستانهای ایران به حاشیه شهرهای تهران و کرج به یکی از قطب‌های حاشیه نشینی استان البرز تبدیل شده است.
تپه قشلاق آب باریک مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان - دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان بیجار، بخش مرکزی، روستای دولت‌آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۰۷۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.