تواریخ ایام

معنی کلمه تواریخ ایام در لغت نامه دهخدا

تواریخ ایام. [ ت َ خ ِ اَی ْ یا ] ( اِخ ) اسم دو کتاب تاریخی عهد عتیق است که به اول و دوم تواریخ ایام مسمی می باشد. نگارنده آنها معین نیست اگرچه اکثری بر آنند که عزرا، آنها را در 457 ق.م. تصنیف نمود و این رای بتوسط سوءالات و مباحثات دقیق و نکته سنجیهای جدید ثابت گردید... کتاب اولین بتوسط نسب نامه ها، تکرار تاریخ مقدس را از ابتدای جهان الی زمان داود پادشاه و نیز حیات و وفات و سلطنت داود را بنابر آنچه بوده بطور اکمل بیان می نماید.اما کتاب دومین فقط محتوی تاریخ ملوک یهود است یعنی از ابتدای سلطنت سلیمان تا مراجعت یهود است از اسیری بابل... ( از قاموس کتاب مقدس ). نام کتابی از تورات. کتاب اخبارالایام. دیوان الایام. ( ابن ندیم از یادداشت بخط مرحوم دهخدا ). رجوع به قاموس کتاب مقدس شود.

معنی کلمه تواریخ ایام در فرهنگ فارسی

اسم دو کتاب تاریخی عهد عتیق است که به اول و دوم تورایخ ایام مسمی باشد . نگارنده آن معین نیست .

معنی کلمه تواریخ ایام در دانشنامه آزاد فارسی

تواریخ اَیام (Chronicles)
نام دو کتاب تاریخی عهد عتیق، موسوم به اول و دوم تواریخِ ایام. کتاب اول شامل نسب نامهها و سلطنت داود، و کتاب دوم دربردارندۀ تاریخ یهودا از آغاز پادشاهی سلیمان است
نیز← کتاب_مقدس؛ عهد_عتیق

جملاتی از کاربرد کلمه تواریخ ایام

داوود قیمحی بیشتر برای تفاسیری که بر سِفر انبیاء نوشته‌است معروف است؛ سِفر انبیاء به شرح زندگی و پیشگویی‌های پیامبران می‌پردازد. او همچنین تفسیری در مورد کتاب تواریخ ایام، سفر پیدایش و مزامیر داوود نوشت. ظاهراً نخستین این تفاسیر، تفسیر کتاب تواریخ ایام بوده‌است. این اثر در پاسخ به درخواست پدر یک دانش‌آموز برای تفسیری مطابق با مفهوم ساده و روشن این متن نگاشته شد. قیمحی در این تحقیقات رویکرد برگرفته توسط ابن‌عزرا و بزرگان قیمحی را به کار برد که بر دریافت فلسفی درست از متن تأکید می‌ورزیدند. قیمحی جهت تمایز نهادن میان مفهوم صریح کتاب مقدس در مقابل تفسیر موعظه‌ای از آن، اغلب در بحثش به منابع عمده خاخامی ارجاع می‌دهد.