تنوری کردن
معنی کلمه تنوری کردن در فرهنگستان زبان و ادب

تنوری کردن

معنی کلمه تنوری کردن در فرهنگستان زبان و ادب

[علوم و فنّاوری غذا] ← پختن 2

معنی کلمه تنوری کردن در دانشنامه عمومی

تنوری کردن یا در فر پختن ( به انگلیسی: baking ) روشی از روش های متنوع پخت است که بیشتر برای تهیه انواع نان، نان فانتزی، شیرینی و سیب زمینی تنوری استفاده می شود.
• استفاده از حرارت خشک
• استفاده از فر یا تنور
• برشته و قهوه ای رنگ شدن سطوح نان و شیرینی
• طولانی بودن مدت پخت
• استفاده از حرارت غیر مستقیم و غیر تابشی
• استفاده از حرارت پراکنده ( حرارت همرفت ) در فر، تنور یا سنگ های داغ ( مثل نان سنگک ایرانی )
• مناسب برای پختن انواع نانهای سنتی، نان فانتزی، کیک ها، کماج ها، کلوچه ها، شیرینی ها، تارت ها.
• مناسب برای تنوری کردن سیب زمینی، سیب، لوبیا و پاستا و انواع دیگری از غذاها مثل پرتزل
فرهای امروزی دارای دو نوع المنت حرارتی هستند، یکی برای نان پزی و شیرینی پزی، که از سامانه انتقال حرارت همرفت و هدایتی برخوردار است و دیگری برای کباب کردن که به سامانه انتقال حرارت تابشی و تشعشعاتی مجهز می باشد.

جملاتی از کاربرد کلمه تنوری کردن

گرانروی خمیرابه‌ها متغیر است. ممکن است بسیار سفت باشد به حدی که با برگرداندن قاشق از آن نریزد یا در حد خامه بسیار رقیق باشد و به حدی که بتوان یک قطره از آن را از قاشق ریخت. گرمایی که برای این خمیر بکار می‌رود، معمولاً برای سرخ کردن، تنوری کردن یا بخارپز کردن جهت پخت مواد تشکیل دهنده و تبدیل خمیر به شکل جامداست. طعم این خمیر ممکن است شیرین یا خوش‌مزه باشد، اغلب به آن یا شکر یا نمک (گاهی هر دو) اضافه می‌شود. بسیاری از طعم دهنده‌های دیگر از قبیل گیاهان دارویی، ادویه‌جات، ترشی‌جات، سبزیجات و میوه جات نیز ممکن است به مخلوط خمیر اضافه شود.
پخت جگر از راه تنوری کردن، کباب کردن، جوشاندن، تفت روغن داغ و کباب کردن شبکه‌ای انجام می‌گردد. همچنین گاهی جگر به‌صورت خام در ساشی‌می و آشپزی لبنانی استفاده می‌گردد. حجم بالای ویتامین آ در جگر در صورت مصرف بیش از حد باعث مسمومیت هیپرویتامینوز آ می‌گردد.