تلامون

تلامون

معنی کلمه تلامون در لغت نامه دهخدا

تلامون. [ ت ِ م ُ ] ( اِخ ) پادشاه سالامین پدر آژاکس است.

معنی کلمه تلامون در فرهنگ فارسی

پادشاه سالامین و پدر آژاکس است .

معنی کلمه تلامون در دانشنامه عمومی

تلامون ( به یونانی: Τελαμών ) ، در اسطوره های یونان پسر آیاکوس و آیگینا بود. او یکی از آرگونوت ها بود که به یاسون برای پیدا کردن پشم زرین کمک کرد، همچنین یکی از کسانی بود که در شکار گراز کالیدونیان نقش داشت.
او به کمک برادرش پلئوس، نابرادری اش را به قتل رساند و به جرم قتل او تبعید شد. با گلاوکه دختر پادشاه سالامیس ازدواج کرد و وارث تاج و تخت وی شد. از همسر دیگرش به نام اریبویا صاحب پسری به نام آیاس ( آژاکس ) شد. همچنین او و برادرش پلوس نیز از دوستان نزدیک هراکلس بوده اند و در لشکر کشی های خود به آمازون ها و حمله به تروا به او کمک کرده اند.

معنی کلمه تلامون در دانشنامه آزاد فارسی

تِلامون (Telamon)
در اساطیر یونان، برادر پلئوس. شاه سالامیس شد و دومین همسرش، پریبویا، برای او آژاکس را به دنیا آورد. تلامون و پلئوس، برادر ناتنی شان، فوکوس، را کشتند و از آیگینا به سالامیس گریختند. در آن جا تلامون با دختر شاه آن سرزمین ازدواج کرد. او از صیادان کالودونیا (← ملئاگر) و همچنین از آرگوناتها بود. تلامون از یاران هرکول در فتح تروا بود.

جملاتی از کاربرد کلمه تلامون

رومیان این نوع ستون را تِلامون می‌نامیدند زیرا نزد ایشان بیشتر از شکل تلامون، شخصیت اسطوره‌ای یونانی برای ساخت چنین ستون‌هایی استفاده می‌شد.
اورفئوس، هراکلس، هولاس، ملئاگروس، تلامون، پلئوس، تسئوس، کستور و پولوکس، آتالانته و آرگوس سازنده کشتی، دلاورترین افراد یونان بودند که با کشتی آرگو به همراه جیسون به دنبال یافتن پشم زرین رفتند.
ایدومنئوس کرت (یونانی: Ἰδομενεύς) یک پادشاه و فرمانده کرت بود که ارتش کرت را در هشتاد کشتی سیاه به جنگ تروآ هدایت کرد. او همچنین یکی از خواستگاران هلن و همچنین از رفقای آیاس تلامونی بود. مریونس ارابه‌ران و برادر هم‌ دوست او بود.
یاسون در زمان جستجوی پشم زرین در اوایل بیست سالگی خود به سر می‌برد. در ابتدا پنجاه خدمه برای کشتی خود برگزید که بسیاری از آن‌ها از پهلوانان نام‌دار یونانی بودند که به آرگونوت‌ها شهرت دارند. با پیشروی در کارها تعداد خدمه کشتی به حدود صدنفر رسید. برخی از دلاورترین این افراد شامل: هراکلس، اورفئوس، تسئوس، هولاس، ملئاگروس، تلامون، کستور و پولوکس، پلئوس، یولائوس، لائرتز و آتالانته بودند.