تفت دادن

معنی کلمه تفت دادن در لغت نامه دهخدا

تفت دادن. [ ت َ دَ ] ( ع مص ) کمی در تابه برشته کردن. کمی سرخ کردن. بی روغن و آبی حرارت دادن به چیزی ، در ظرفی برآتش نهاده. در آشپزی بودادن چنانکه آرد حلوا را در تابه. ( یادداشت بخط مرحوم دهخدا ).

معنی کلمه تفت دادن در فرهنگ فارسی

( مصدر ) تفت دادن گوشت و مانند آن . کمی حرارت دادن تا رنگ آنها بگردد حرارت دادن.

جملاتی از کاربرد کلمه تفت دادن

کارگران فلزکاری به چند دلیل از گدازآور یا فلاکس در گدازگری استفاده می‌کنند، که اصلی‌ترین آنها کاتالیز واکنش‌های مورد نظر و اتصال شیمیایی به ناخالصی‌های ناخواسته یا محصولات واکنش است. برای این منظور اغلب از اکسید کلسیم به شکل آهک استفاده می‌شد، زیرا اکسید کلسیم می‌تواند با دی‌اکسید کربن و دی‌اکسید گوگرد تولید شده در حین تفت دادن و گدازگری واکنش نشان دهد و آنها را از محیط کار دور نگه دارد.
پیازها خرد شده و تفت داده می‌شوند. سپس گوشت به آن اضافه می‌شود و همراه با پیاز تفت داده می‌شود. ادویه‌ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر لیمو به آن اضافه می‌شود. پس از آنکه این مواد به خوبی تفت داده شد و رنگ گوشت تغییر کرد، لوبیای سفید که از شب قبل در آب خیسانده شده به آن اضافه می‌شود. پس از مدت کوتاهی رب گوجه فرنگی به این ترکیب اضافه شده و تفت دادن ادامه پیدا می‌کند. سپس آب خورش به آن اضافه می‌شود (خورش کَوَر به آب کمی به اندازهٔ تقریبی نیم لیتر نیاز دارد).
راگو آلا بولونز واقعی یک سس بر پایه گوشت است که به آرامی پخته می‌شود و تهیه آن شامل چندین تکنیک از جمله دم کردن، تفت دادن و آب‌پز کردن است. مواد تشکیل دهنده شامل سوفریتوی رایج شامل پیاز، کرفس و هویج، انواع مختلف گوشت گاو چرخ کرده یا ریز خرد شده، اغلب در کنار مقادیر کمی گوشت خوک چرب است. شراب سفید، شیر و مقدار کمی رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی به آن اضافه می‌شود و سپس ظرف به آرامی به مدت طولانی می جوشد تا سس غلیظی به دست آید.
تفت دادن گوشت و سبزیجات در روغن و سپس پختن آرام آنها در مقدار کمی آب را تفت‌آب‌پزی می‌گویند.
تف یا تفت دادن یک روش پخت‌وپز مواد غذایی است که با استفاده از مقدار کمی روغن یا چربی در یک ظرف کم عمق (تابه) روی حرارت نسبتاً بالا انجام می شود. مواد تشکیل دهنده معمولاً به قطعات کوچک به منظور تسهیل پخت‌وپز سریع برش داده می شوند. مواد غذایی سرخ شده به این روش در عین سرخ شدن، بافت، رطوبت و عطر و طعم خود را حفظ می کنند.