تبدیل به بیابان

معنی کلمه تبدیل به بیابان در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] تبدیل به بیابان (قرآن). طبق آیه ۸ سوره کهف زمین، در نهایت به بیابانی بی حاصل و خالی از گیاه تبدیل می شود
زمین، در نهایت به بیابانی بی حاصل و خالی از گیاه تبدیل می شود:وانا لجـعلون ما علیها صعیدا جرزا.« و ما آنچه را که بر آن است قطعا بیابانی بی گیاه تبدیل خواهیم کرد.»
دیدگاه تفسیر نمونه
و جرز به معنی زمینی است که گیاهی در آن نمی روید گوئی گیاهان خود را می خورد، و به تعبیر دیگر جرز به سرزمینی گفته می شود که بخاطر خشکسالی و کمی باران تمام گیاهانش از میان بروند.این منظره زیبا و دلانگیزی را که در فصل بهار در دامان صحرا و کوهسار می بینیم گلها می خندند، گیاهان می رقصند، برگها نجوا می کنند، و جویبارها زمزمه شادی سر داده اند، اما به همین حال باقی نمی ماند فصل خزان فرا می رسد، شاخه ها عریان می شوند، جویبارها خاموش، غنچه ها می خشکند، برگها پژمرده می شوند و آوای حیات بخاموشی می گراید.زندگی پر زرق و برق انسانها نیز همین گونه است، این کاخهای سر به آسمان کشیده، این لباسهای رنگارنگ، این نعمتهای گوناگون، این انسانهای آماده به خدمت، و این پستها و مقامها و مانند آن نیز جاودانی نیستند، روزی فرا می رسد که جز یک قبرستان خشک و خاموش از این جامعه ها بیش باقی نمی ماند و این درس بزرگ عبرتی است.
روایت ابی الجارود
ودر تفسیر قمی در روایت ابی الجارود از ابی جعفر -علیه السّلام- نقل کرده که در معنای (صعیدا جرزا) فرمود: زمینی که گیاه ندارد.
زمین بیابان صاف
...

جملاتی از کاربرد کلمه تبدیل به بیابان

او بدین سبب چندین شهر و شهرک را خالی از سکنه و ویران کرد که عثمانیان به هنگام تعرض به ایران و عبور از این راه از تهیه خواربار محروم بمانند. شاه ایران همه شهرها و آبادیهای مسیر آن‌ها را تا تبریز خالی از سکنه و ویران و تبدیل به بیابان کرد تا سپاه دشمن گذشتن از آن را نتوانند. شاه عباس سکنه جلفا را با کلیه احشام و اموال و دارایی به شهرهای دیگر منتقل کرد و پس از ویران کردن آن درختان آن‌ها را به آتش سوزاند و چشمه سارها را نیز به زهر آلود تا دشمن از آن‌ها سیراب نشود.
با ادامه گرمایش، کلاهک‌های یخی ذوب شدند و بخش بزرگی از گوندوانا تبدیل به بیابان شد. در جنوبگان خاوری دانه سرخس‌ها بارور و مقدار زیادی ماسه‌سنگ و شیل انباشته شدند. آغاز پیدایش شبه‌جزیره جنوبگان و بیرون آمدن آبخوست‌ها از آب در دوره ژوراسیک بود. درختان کهن‌دار و سرخس نخلی و خزندگانی چون لیستروازوروس در این دوره، بسیار بودند. جنگل‌های مخروطیان، سراسر جنوبگان باختری را در دوره کرتاسه گرفته بودند. از سوی دیگر، راش جنوبی در این دوره شروع به گسترش کرد. شاخ‌قوچی در دریاهای اطراف جنوبگان، زیاد بود. تنها سه گونه دایناسور قطبی (سریالوفوسور، آنتارکتوپلتا، و گلاسیالیاسوروس) تا به امروز در این منطقه کشف شده‌اند که در هنگام جدایش گوندوانا زندگی می‌کردند.

آمریکایی‌ها نیز در جنگ ویتنام هزاران تُن عامل نارنجی بروی جنگل‌های منطقه ریختند تا آن مکان‌ها یعنی (مخفی گاه ویت کنگ‌ها) را تبدیل به بیابان کنند. بخش عمده این ماده را نیز آلمان‌ها در اختیار آمریکایی‌ها قرار دادند. تحت تأثیر این ماده مهلک دی‌اکسین‌دار هنوز پس از ۴۰ سال، در ویتنام بچه‌های معلول به دنیا می ایند.