( تب آز ) تب آز. [ ت َ ب ِ ] ( ترکیب اضافی ) کنایه از شدت حرص باشد. حرارت طمع. شدت و حدت شره : کفت عیسی آسا به اعجاز همت تب آز را پیش از آهنگ بسته.خاقانی.
معنی کلمه تب از در فرهنگ فارسی
( تب آز ) کنایه از شدت حرص باشد حرارت طمع شدت و حدت شره
جملاتی از کاربرد کلمه تب از
درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. البته برای درمان گرههای لنفاوی و تب از داروهای ضد التهاب غیر استروییدی استفاده میشود. در صورت بالارفتن تب و بزرگ شدن چندگانه غدد لنفاوی گردن دوز پایین داروهای کورتیکواسترویید برای این بیماری استفاده میشود.
چه شب، چه روز در تب از توام من بروز خویش هر شب از توام من
این بیماری درمان یا واکسن خاصی ندارد بلکه درمان تنها از راه حمایت از بدن صورت میگیرد مانند انجام دیالیز. در چین و کره در آغاز دورهٔ تب از ریباویرین استفاده شده بود که منجر به کاهش مرگ و میر و کاهش دورهٔ بیماری شده بود. تزریق مایعات و الکترولیت های داخل وریدی حفظ اکسیژن بدن فرد آلوده چک کردن علائم حیاتی(نبض، فشار خون، قند خون، تنفس) مهم است استفاده از آنتی بیوتیک و آنتی فانگال برای پیشگیری از وقوع عفونت های باکتریایی و قارچی مهم است
و دیگر تب از پیکرم زان جدا شد که کردم بهبر خلعت صدر اعظم
تب در خانواده ایی مذهبی بزرگ شد و کلیسا همیشه مأوای او بود تا زمانی که یکی از پدران اعتراف او را به عنوان پسری که علاقه ایی به زنها ندارد شنید و به تب گفت این از گناهان کبیره است و تو به جهنم میروی. تب از کلیسا زده شد. خیلی خجالتی و جامعه گریز بود برای همین با ۱۷ سال سن از مدرسه خارج شد و به جمع نگهبانان ساحل کالیفرنیا پیوست که وقتی آنها از سن کمش مطلع شدند او را اخراج کردند.
خال لبش حرارت دل میبرد بلی تاب تب از مریض به تبخاله میرود
در تب هجرانش افکندی و آنگه مهر تب از ثنای خسرو صاحبقران انگیختی
اگر از ناله نی تابش تب از تو شود طی گوش سوی دل من دارکه چون نی بخروشد
به تب ۳۷٫۵ تا ۳۷٫۹ درجه، تب خفیف گفته میشود. تب بیش از ۴۰ درجه تهدید بزرگی برای جان انسان محسوب میشود، چرا که عملکرد آنزیمها و سایر پروتئینهای بدن را دچار اختلال میکند. آنزیمها کاتالیزورهایی هستند که در واکنشهای زیستی مهم درون سلول و در بدن مؤثرند. چون این آنزیمها در دمای معینی فعالیت دارند و در دمای بالا از بین میروند، تب بالا با از بین بردن این آنزیمها، در واکنشهای زیستی بدن اختلال ایجاد میکند. تشنج ناشی از تب از نتایج تب بالاست. تب ۴۰ درجه و بیشتر، بهویژه در کودکان، نیازمند توجه و درمان سریع است. هنگامی که دمای بدن شخص به ۴۴٫۴ تا ۴۵٫۵ برسد، مرگ او تقریباً حتمی است.
ترومبوسیتوپنی بارزترین عارضه جانبی مرتبط با دوز است، اما گذرا و بدون علامت است. تهوع، اسهال، سمیت کبدی، آریتمی و تب از دیگر عوارض جانبی هستند.
آغاز ناگهانی اسهال رقیق شدید و بدون درد و تب از نشانههای بیماری وبا است. اسهال وبایی به اسهال آب برنجی معروف است و فرد بیمار گاه روزانه بیش از ۳۰لیتر آب دفع میکند که این مقدار دفع آب باعث اسیدوز و نهایتاً میتواند منجر به مرگ فرد شود. کمتر از ۵٪ بیماران وبایی تب دارند. گاهی در آغاز بیماری استفراغ دیده میشود. بیمار احساس تشنگی دارد و بیقرار است، از درد پشت ساق پا شاکی است، زبان خشک، چشمها گودرفته و نبض ناتوان است.
جانم ار آتش و دل مجمر و تن عود چه باک، که دل و جان و تن و سوزش و تاب و تب از اوست
می نگسلدم تب از تب و درد از درد بدحالترم شب از شب و روز از روز
اولین دوست صمیمی تب، رانی رابرتسون بود. اسکیت بازی روی یخ. تب علاوه بر هنرش ورزشکار خوبی نیز بود. اما این رابطه به جدایی انجامید چون هم تب از نظر حرفه ایی تهدید میشد هم رانی از لحاظ ورزشی.
تب از بدنت عرق شد و ریخت به خاک از بس که دعای شمس تبریز به توست
زراره بن اعين گويد: امام صادق عليه السلام آن مهد مرا حديث نمود كه عبدالله بن شدادبن الهادى احبشى مريض شد و سخت تب كرد، حسين بن على عليه السلام چون اين بدانستبه عيادت او رفت . هنگامى كه از در خانه وارد شد، تب از عبدالله بيرون شد، عرض كرد:شاد و شاكرم از آن منزلت كه خداوند شما را عطا فرموده همانا تب از شما گريزان است .حضرت فرمود: والله ما خلق الله شيئا الا قد امره بالطاعه لنا
درد سرم نیست ز صفرا و تب از می عشقست سرم پرخمار
داستانى كه به دو طريق معتبر بنده شنيده امنقل مى نمايم ، يكى از جناب آقاى حاج سيد صدرالدين جزائرى ، از كسى كه او را توثيقمى كردند. طريق دوم از جناب آقاى مرواريد، نوه ايشان از كسى كه او را توثيق مىكردند. و خلاصه داستان آنكه مرحوم حاج شيخ حسنعلى رحمة اللّه عليه (كه در داستانده نام آن بزرگوار برده شد) به ديدن يكى از رفقا مى رود كه تب شديدى داشته است ،ايشان به تب مى گويد كه خارج شو از بدن فلان به اذن اللّه تعالى و مى فرمايدقليانى بياوريد تا بكشم خارج مى شود، پس تب از بدن بيمار خارج شده عافيت پيدا مىكند.
بسیاری از بیماران به علت علائم تب از دارو استفاده میکنند. تب موجب افزایش تپش قلب میشود؛ و ممکن است به افراد مسن یا افرادی که دچار بیماریهای قلبی-عروقی هستند فشار وارد کند.
فکنده بود تب از پا مرا هزاران شکر که حرز مهر ویم باز دستگیر آمد