تاریخ نویس. [ ن ِ ] ( نف مرکب ) نویسنده تاریخ. مورخ : تاریخ نویس عشقبازی گوید ز نوشته های تازی.نظامی.
معنی کلمه تاریخ نویس در فرهنگ فارسی
نوسینده تاریخ مورخ .
جملاتی از کاربرد کلمه تاریخ نویس
جمعیتش در حدود ۱۱۰۲ نفر میباشد. بسیاری از علماء، تاریخ نویسان و فقهاء به این روستا منتسب شدهاند. شغل مردم روستا کشاورزی و دامداری است.
سیدغیاث الدین جمشید زواره ای که تاریخ نویسان همچنین وی را به مولی جمشید ازواری و میرزا جمشید یاد کردهاند از محدثان و مفسران شیعی میباشد که به سید گازر معروف است. وی در نیمه دوم قرن نهم هجری و اوایل قرن دهم هجری زندگی میکرده و تاریخ وفات وی مشخص نیست.
عده ای از علمای شیعه و اهل سنت و تاریخ نویسان و جهانگردان دربارهٔ وجود این مکان قبل از تخریب آن صحبت کردهاند.
در تاریخشناسی، بر طبق گفتهٔ لارنس استون، روایت شیوهٔ بیانی سنتی، توسط تاریخ نویسان مورد استفاده بودهاست.
سبک نگارشی تاریخنگاری کلاسیک ادبیات محور است؛ تاریخ نویسان کلاسیک عموماً اثر خود را از کلمات پیچیده و آرایه ادبی پر میکنند تا میزان باسوادی خود را به دیگران نشان دهند و نزد طبقه آریستوکرات از شأن و مرتبه بالایی برخوردار گردند.
علاقه شاهان ساسانی به موسیقی، از روایات تاریخ نویسان و از روی نقوشی که بر روی ظرفهای سیمین کنده کاری شده و از موزاییکهای پیدا شده در نیشاپور کازرون و گچ بریهای یافت شده در ری و نقوش برجسته، کاملاً نمودار است.
پس از تلاشهای موفق در جمعآوری نیروی داوطلب برای دفاع از مناطق لیتوانی، در ۵ مارس ۱۹۱۹ برای گسترش نیروهای مسلح لیتوانی بسیج نیرو شروع شد. در این بسیج مردان متولد در سالهای ۱۸۹۷ و ۱۸۹۹ نامنویسی میشدند. در پایان تابستان ۱۹۱۹، ارتش لیتوانی حدود ۸۰۰۰ رزمنده داشت. طی جنگهایی که به دنبال این بسیج بوقوع پیوست، ۱۷۰۰ داوطلب کشته و بیش از ۲۶۰۰ نفر زخمی شدند و آمار مفقودین به ۸۰۰ نفر رسید. تاریخ نویسان آمار کشتهها را ۱۴۴۴ نفر نیز ذکر کردهاند.
پلیس به شدت به پروندهها رسیدگی میکرد و نویسندگان و تاریخ نویسان دربارهٔ قتلهای وایتچپل کتاب مینوشتند. تعداد مقتولهایی که شبیه به هم کشته شده بودند پنج نفر بودند.
وی گفت که "بیشتر تاریخ نویسان در حال تلاش برای پی بردن به اینکه چه چیزی در ذهن مردم گذشته بود و چه چیزی زندگی گذشته، دوست داشتنی بود، هستند، سؤالاتی که مارا به ضرورت استفاده از روایت آگاه میکند.
در گذشته دور کاروانهایی که از تبریز به سلماس و ترکیه رفتوآمد داشتند از داخل روستا عبور میکردهاند؛ که بنا به گفته تاریخ نویسان این همان جادهای است که یکی از رشتههای فرعی جاده ابریشم بوده که در بین اهالی به جاده استانبول معروف است.