بیوگرافی
معنی کلمه بیوگرافی در فرهنگ معین

بیوگرافی

معنی کلمه بیوگرافی در فرهنگ معین

[ فر. ] ( اِ. ) کتابی که در آن زندگی نامه شخصیتی شرح داده شده باشد، سرگذشت ، شرح حال ، زندگی نامه . (فره ).

معنی کلمه بیوگرافی در فرهنگ عمید

شرح حال نویسی، زندگی نامه.

معنی کلمه بیوگرافی در فرهنگ فارسی

ترجمه حال، شرح حال نویسی، شرح احوال، تذکره

معنی کلمه بیوگرافی در دانشنامه عمومی

بیوگرافی (برنامه تلویزیونی). بیوگرافی ( انگلیسی: Biography ) یک مجموعهٔ مستند تلویزیونی و فرنچایز چندرسانه ای آمریکایی است که در دههٔ ۱۹۶۰ میلادی توسط دیوید ال. ولپر ساخته شد و از سال ۱۹۸۷ میلادی در مالکیت «شبکهٔ اِی اند ئی» است.
هر قسمت از این مجموعه، زندگی یک فرد سرشناس را به صورت روایی گونه به تصویر می کشد و شامل گفتگوها، عکس ها و تصاویر و فیلم های آرشیوی قدیمی از آن فرد است.
این برنامهٔ تلویزیونی تا کنون برندهٔ یک جایزه پیبادی ( ۱۹۶۲ ) و سه جایزه امی ( ۱۹۹۷، ۱۹۹۹، ۲۰۰۲ ) شده است.
معنی کلمه بیوگرافی در فرهنگ عمید
معنی کلمه بیوگرافی در فرهنگ فارسی
معنی کلمه بیوگرافی در دانشنامه عمومی
جملاتی از کاربرد کلمه بیوگرافی

جملاتی از کاربرد کلمه بیوگرافی

اولین پیش نویس تاریخ را طی چند ماه تدوین کردند. با توجه به کمبود سوابق دربار برای سال‌های آخر سلسله یوان، جهت تهیه مواد تاریخی بیشتر در تدوین این مجموعه باید مکث می‌شد. در سال ۱۳۷۰، پس از کمیسیون دوم، تاریخ یوان با مواد جدید تکمیل شد. درمجموع، ۲۱۰ فصل این کتاب فقط ۳۳۱ روز طول کشید تا تألیف شود. تاریخچه یوان در بین تاریخ‌های رسمی منحصر به فرد است به این دلیل که هیچ تفسیری یا ارزیابی از موضوعات بیوگرافی توسط گردآورندگان ارائه نشده‌است.
بنوآ پیترز، نویسنده بیوگرافی هرژه، این نظر را بیان کرد که «به‌طور کلی این حملات بسیار ناعادلانه بودند».
نوشتن زندگی‌نامه‌ها در قرن ۱۹ با رکود مواجه شدند، در بسیاری موارد روش معکوس وجود داشت که بیشتر شبیه روش زندگی مقدسان و ستایش مرگ بود، شبیه به شرح حال قدیسین که در زمان قرون وسطی نوشته شدند. تمایز بین قسمت عمده زندگی‌نامه‌نویسی و زندگی‌نامه ادبی در اواسط قرن آغاز شد که منعکس‌کننده تناقض بین فرهنگ بالا و فرهنگ متوسط است. هر چند، تعداد زندگی‌نامه‌ها با تشکر از گسترش خوانندگان، در صنعت چاپ رشد سریعی داشتند. این انقلاب در انتشار، کتاب‌ها را برای گروه بزرگی از خوانندگان و مخاطبان در دسترس قرار می‌دهد. به اضافه اینکه، نسخه جلد کاغذی از بیوگرافی که برای اولین بار به صورت عمومی منتشر شد مقرون به صرفه بود. مجله‌ها نیز شروع به انتشار طرح‌های دنباله‌دار زندگی‌نامه‌ای کردند.
نه سال پس از مرگ آلفرد در سال ۱۹۶۰، تئودورا کروبر با هنرمند جان کوین ازدواج کرد. کروبر چندین اثر دیگر را در سال‌های بعد منتشر کرد، از جمله با همکاری دخترش اورسولا و زندگی‌نامه آلفرد کروبر را نگارش کرد. او یک سال قبل از مرگش در سال ۱۹۷۹ به عنوان نایب رئیس دانشگاه کالیفرنیا خدمت کرد. توصیف شده‌است که او بر کار انسان‌شناسی شوهرش تأثیر گذاشته‌است و از طریق «ایشی در دو جهان» به فرهنگ بومی الهام گرفته‌است. یک بیوگرافی در سال ۱۹۸۹ بیان کرد که «قدرت بزرگ او به عنوان مترجم یک فرهنگ به فرهنگ دیگر بود».
بهروز دهقانی یکی از نویسندگان و مترجمان برجسته آذربایجانی بود که در مدّت عمر کوتاه خود کارهای فرهنگی قابل‌توجّهی انجام داد. او پیش از پیوستن به جنبش چریکی به همراه صمد بهرنگی در روستاهای شهرستان آذرشهر به کار معلمی می‌پرداخت. در سال ۱۳۸۴ یونس اورنگ خدیوی تقریباً تمام یادداشت‌ها و ترجمه‌های بهروز دهقانی را جمع و کتابی به نام من مرگ را سرودی کردم را منتشر کرد. در ابتدای این کتاب خواننده با بیوگرافی بهروز دهقانی آشنا می‌شود که به قلم علی‌اشرف درویشیان نوشته شده‌است. مطالعات دهقانی در زمینه فرهنگ قره داغ هیچگاه منتشر نشد و ظاهراً هنوز موجود است.
مورخان محلی ادعا می‌کنند که نسخه مبتنی بر مایونز در نشوا، نیوهمپشایر توسط جیمز ای. کولبرن در دهه ۱۹۱۰ اختراع شد. یک مقاله بیوگرافی در سال ۱۹۲۷ او را «مخب و اولین تولید کننده آن چاشنی لذیذ معروف به سس سالاد روسی» می‌نامد. کولبرن حداقل از سال 1910 سس سالاد مایونز کولبرن" را در فروشگاه خود می‌فروخت.
نیوجنت در کنار فعالیت موسیقی‌اش در زمینهٔ سیاست، فعالیت‌های اجتماعی، شکار و اجرای برنامهٔ صبح‌گاهی پرطرفدار رادیویی در دیترویت هم فعال است. در کنار مجموعه‌های آموزشی موسیقی، از او کتاب و فیلم‌های آموزشی در رابطه با شکار هم منتشر شده‌است. او در سال ۲۰۰۱ کتاب بیوگرافی‌اش را با نام «خدا، تفنگ‌ها و راک اند رول» منتشر کرد.
سامی یوسف در بیوگرافی وبگاه رسمی‌اش، خود را یک «مسلمان بریتانیایی» معرفی می‌کند.
پوپال جایاکار حدود ۷۵ سال بعد- در بیوگرافی نوشته شده دربارهٔ کریشنامورتی- مطالبی را به نقل از وی دربارهٔ دوره‌ای از زندگی اش بیان کرد: "پسر همیشه می‌گفت: من هر چه شما می‌خواهید انجام خواهم داد. یک عنصر سرسپردگی و فرمانبرداری در او وجود داشت. پسر مبهم بود، نامطمئن و ژولیده. او مانند یک ظرف بود با یک سوراخ بزرگ در آن، هر چیزی در آن گذاشته می‌شد می‌رفت و هیچ چیز باقی نمی‌ماند. "
بیوگرافی ته راوپارها در اوایل قرن بیستم منتشر شد. این اثر توسط ویلیام تراورز نوشته شده بود و به آن زمان هیجان انگیز ته راوپاراها می‌گفتند.