اروج
معنی کلمه اروج در فرهنگ فارسی
معنی کلمه اروج در دانشنامه عمومی
اروج یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان نوجه مهر بخش سیه رود شهرستان جلفا واقع شده است. این روستا ۱۳۱ نفر جمعیت دارد.
جملاتی از کاربرد کلمه اروج
حسینعلی بیگ بیات نیز به اسپانیا رفت و مسئله تصرف جزیره هرمز را با فیلیپ در میان گذاشت. در اسپانیا سه نفر از همراهان بیات، از جمله پسرعموهای او علی بیگ بیات و اروج بیگ بیات، به دربار اسپانیا پناهنده شدند و پادشاه اسپانیا، فیلیپ آن دو را با نامهای دون فیلیپ و دون ژوان غسل تعمیدی داد. حسینعلی بیگ که سرخورده شده بود ماموریتش (که شامل سفر به دربارهای فرانسه، انگلستان، اسکاتلند و لهستان هم میشد) نیمهتمام گذاشت و در سال ۱۶۰۲ از بندر لیسبون به ایران بازگشت. در کتاب سفرنامه برادران شرلی آمدهاست که چون وی نتوانست اتهامی را که به آنتونی شرلی زده بود اثبات کند به فرمان شاه عباس دستان و زبان وی قطع شد. بیگ با اشاره از شاه خواست دستور مرگ وی را صادر کند که شاه عباس نیز چنین کرد.
در پی ورود تفنگ به ایران ، دستة تفنگچیان در دوره صفوی (ح ۹۰۶ـ ۱۱۳۵) تشکیل شد. نخستین شواهد در باره وجود تفنگچیان به دوره شاه طهماسب اول (۹۳۰ـ ۹۸۴) باز میگردد. اما رسته تفنگچیان به مثابه واحد منظم نظامی در دورة شاه عباس اول (۹۹۶ـ ۱۰۳۸) گسترش یافت. به نوشته اروج بیگ و سیوری، در دوره شاه اسماعیل اول (۹۰۶ـ۹۳۰) نیز تفنگچیان وجود داشتند اما این موضوع محل تردید است.
این روستا در 15 کیلومتری غرب شهرستان پلدشت قرار دارد و با روستاهای پورناک و اقا میری کندی و علی نظر و اروج محمد همجوار میباشد و از مکانهای تاریخی دارای حمام باستانی و انبار سیلو می باشد.
اروج آباد یک روستا در ایران است که در دهستان آزادلو واقع شدهاست. اروج آباد ۴۷ نفر جمعیت دارد.
تپه سرخان تپه سی مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان - عصر آهن - سدههای اوّلیه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان گرمی، بخش موران، دهستان اجارود شرقی، روستای اروج آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۰۳۴۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اروج قشلاق حاج الماس خان یک روستا در ایران است که در بخش اسلامآباد واقع شدهاست. اروج قشلاق حاج الماس خان ۱۰۲ نفر جمعیت دارد.
تپه کند قاباقی مربوط به عصر آهن - سدههای اولیه و میانی دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان گرمی، بخش مرکزی، دهستان اجارود مرکزی، روستای اروج آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۴۰۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کریم ارغندهپور، مصطفی تاجزاده، جلال جلالیزاده، حمیدرضا جلاییپور، سعید حجاریان، محمود حجتی، سید صفدر حسینی، سید محمدرضا خاتمی، ناصر خالقی، هادی خانیکی، علیاصغر خدایاری، فاطمه راکعی، عبدالله رمضانزاده، محمدعلی سعدایی، داوود سلیمانی، سعید شریعتی، علی شکوریراد، احمد شیرزاد، سعید شیرکوند، محسن صفایی فراهانی، هادی قابل، حسین کاشفی، عباس کوشا، الهه کولایی، محمد کیانوشراد، فخرالسادات محتشمیپور، اروجعلی محمدی، محسن میردامادی، محمد نعیمیپور، سید شمسالدین وهابی.
دو سال پس از این رویداد قوه قضاییه دادگاهی تشکیل داد و همه نیروهای پلیس و شبه نظامیان وابسته را تبرئه کرده و فقط یک سرباز به نام اروجعلی ببرزاده بخاطر دزدیدن یک دستگاه ریشتراش محکوم شد. ۱۵۹ نماینده مجلس ششم این اقدام دستگاه قضایی را محکوم کردند. در نماز جمعه از سوی دیگر در ۹ بهمن ۱۳۸۸ احمد جنتی، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه مخاطب قرار داد و گفت: «در ۱۸ تیر ضعف نشان دادید؛ چند نفر در آن زمان اعدام شدند؟ اگر حالا هم ضعف نشان دهید آینده بدتری در انتظار شماست.»
سلاله که درعرف محلی سالالا نامیده میشود روستایی نسبتاً بزرگ است که امکاناتی نظیر مسجد مدرسه ابتدایی، خانه بهداشت روستایی، مغازه بقالی و نانوایی وشبکه برق رسانی دارد. آب بهداشتی لولهکشی دارد ولی آب آشامیدنی مورد نیازاهالی ازچشمه تأمین میشود. راه ارتباطی روستا جاده آسفالت ریزی شدهاست که سلالا را درسمت شمال به روستای درین کبود، اروج آباد و (موران یولو) متصل میکند. سلاله از طریق جادهای که از سلالابه سمت شرق آن کشیده میشود درفاصله کمی به مرکز بخش موران میرسد طرح آسفالت ریزی آن اخیراً آغاز شده و امید است درآینده نزدیکی به بهرهبرداری برسد.