اینترنت اشیا
جملاتی از کاربرد کلمه اینترنت اشیا
ساخت شبکه و مدیریت تجهیزات تولیدی (مدیریت سرمایه و وضعیت)، یا کنترل فرایند تولید اینترنت اشیا را در حیطهٔ کاربردهای صنعتی و تولیدات هوشمند وارد مینماید. سیستمهای هوشمند اینترنت اشیا ساخت سریع محصولات جدید، پاسخهای پویا به خواستههای محصول و بهینهسازی زمان تولید محصول توسط شبکه کردن ماشین آلات، سنسورها و تیمهای کنترل به یک دیگر را قادر میسازند.
ملاحظات اخلاقی با اینترنت اشیا ((اینترنت اشیا) و بسیاری از دستگاههای فیزیکی به اینترنت متصل شدهاند.
شرکت اینتل در گزارش سال 2019 خود نوشته است که با تعمیرات پیشگویانه (تعمیر پیش از اتفاق افتادن خرابی) میتوان تا 30% در هزینهها صرفهجویی کرد و 15% بهرهوری زنجیره تامین را با اینترنت اشیا افزایش داد. همچنین اینتل پیشبینی میکند تا سال 2025، بیش از 75 میلیارد دستگاه اینترنت اشیا نصب خواهد شد و کارخانههای هوشمند سالانه بیش از 3.7 تریلیون دلار در اقتصاد تاثیر خواهند گذاشت.
در همین دوران، تغییراتی بنیادی در زمینه چگونگی تولید و عملکرد زنجیره عرضه از طریق اتوماسیون فرآیندهای تولید سنتی و روشهای صنعتی، استفاده از فناوریهای مدرن هوشمند، ارتباطات گسترده ماشین به ماشین و اینترنت اشیا رخ دادهاست. این یکپارچه سازی اتوماسیون را افزایش داده، ارتباطات و خودنظاری را بهبود داده و استفاده از ماشینهای هوشمندی که بتوانند مسائل را بدون دخالت انسان تحلیل و شناسایی کنند را تسهیل کردهاست.
سنسورهای تخصصی همچنین میتواند فضاهای زندگی را برای نظارت بر سلامت و رفاه عمومی شهروندان، مجهز کند. در حالی که همچنین از اجرای درمان مناسب و کمک به مردم برای دوباره به دست آوردن پویایی به وسیله معالجه اطمینان حاصل کنند. همچنین فناوری پوشیدنی نیز به وسیلهٔ اینترنت اشیا امکانپذیر است.
چشمانداز رسیدن به شکست نزدیک به صفر با استفاده از تحلیلهای اینترنت اشیا باعث توسعهٔ فعالیتهای ساخت و تعمیر و نگهداری الکترونیکی در آینده میشود.
مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) پروژههایی را برای بررسی پیادهسازی فناوری اینترنت اشیاء در ایران انجام داده است. یکی از این پروژهها با عنوان «تدوین کسب و کار اینترنت اشیا در کشور» (از تاریخ ۱۰ دی ۱۳۹۳ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۴)، انجام شده است. در این پروژه بر اساس تجربیات علمی و عملیاتی کشورهای مختلف در حوزههای حاکمیت، کسب و کار، کاربردها و فناوریها مطالعات اولیه صورت گرفت و نقشه راه ایران با هدف استفاده ایران از فناوریهای نوین نظیر اینترنت اشیاء برای افزایش رفاه اقتصادی، کیفیت زندگی و حفاظت از محیط زیست برای رسیدن به چشمانداز اقتصادی ۱۴۰۴ تعیین شد.
اینترنت اشیا صنعتی با فناوریهایی مانند رایانش ابری، رایانش لبهای، ماشین به ماشین، پرینت سه بعدی، رباتیک، کلان داده و اینترنت اشیا ارتباط تگاتنگی دارد.
بحث مدیریتی رایانش اج، برای امنیت بسیار مهم هستند؛ مثلاً مدیریت ضعیف اینترنت اشیا آسیبهای زیادی به مصرفکنندگان وارد کردهاست.