افتخارنامه حیدری

معنی کلمه افتخارنامه حیدری در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حمله های حیدری منظومه هایی هستند که درباره زندگانی پیامبر(ص) و مخصوصا نبردهای حضرت علی(ع) سروده شده است. افتخارنامه حیدری افتخارالعلماء صهبای آشتیانی یکی از مشهورترین حمله های حیدری است.
این اثر با این که از نظر عنوان با حمله حیدری باذل مشهدی و راجی کرمانی مشابهت کامل ندارد، از حیث موضوع با آن دو یک سان است.
سراینده افتخارنامه حیدری
سراینده منظومه، میرزا مصطفی افتخارالعلماء معروف به صهبای آشتیانی فرزند میرزا محمدحسن آشتیانی، مجتهد مشهور تهران در عهد ناصری، است.
صهبا در ۱۳۲۷، در وقایع مشروطه در حرم شاه عبدالعظیم به قتل رسید.
صهبا در نظر مجدالادباء
در ستایش نامه منظومی که مجدالادباء، متخلص به ثریا، در آغاز منظومه آورده است، از وی به عمدة العلماء و از پدر وی با ستایش فراوان یاد کرده است.
اشعار انتهای جلد اول
...

جملاتی از کاربرد کلمه افتخارنامه حیدری

برای وی آثاری چند گزارش شده‌است، کتاب خیرالکلام فی مدائح الکرام، در مدح ائمه شیعیان امامی از جمله آثار اوست. او ماده تاریخ‌هایی نیز دربارهٔ عالمان دوره ناصری دارد و دیوان اشعاری از او به سال ۱۳۱۲ و ۱۳۲۸ ه‍.ش به چاپ رسیده‌است. او همچنین دیباچه‌ای بر دیوان محیط قمی دارد و دیباچه دیگری بر افتخارنامه حیدری نوشته‌است. از او دو دیباچه دیگر بر کتاب‌های حقایق المناقب و اشارات الحسینیه از عنقا طالقانی و همین‌طور مثنوی مولوی گزارش شده‌است. اثر او در زمینه خوشنویسی، الغدیریه است.