اشکنان

اشکنان

معنی کلمه اشکنان در لغت نامه دهخدا

اشکنان. [ اِ ک َ] ( اِخ ) قصبه مرکز دهستان اشکنان بخش گاوبندی شهرستان لار که در 78هزارگزی خاور گاوبندی کنار راه فرعی لار به لامرد واقع است. منطقه ای جلگه ، گرمسیر و مالاریائی است و سکنه آن 2068 تن است که بزبان فارسی سخن میگویند و از مذهب شیعه پیروی میکنند. آب آن از چاه وباران تأمین میشود و محصول آن غلات ، خرما، تنباکو، و تولیدات صیفی است. شغل اهالی زراعت و کسب است. پاسگاه ژاندارمری دارد. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).
اشکنان. [ اِ ک َ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای بخش گاوبندی شهرستان لار و در خاور بخش واقع گردیده است. حد شمالی آن کلات مروزی و حد جنوبی آن کوه لاورخشت است. هوای دهستان گرم و مالاریائی است. آب مشروب از چاه و قنات و باران تأمین میشود و زراعت آن بیشتر دیمی است. محصولات آن عبارتند از غلات ، خرما، تنباکو و تولیدات صیفی و لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری و زبان آنان فارسی محلی ( دری ) و مذهب ایشان تشیع و تسنن است. این دهستان از 22 آبادی تشکیل یافته و نفوس آن در حدود 6900 تن است. قرای مهم آن عبارتند از: اهل ، خشت رکن آباد، لاورخشت ، سه تنبک ، کندرشیخ ، پس بند. مرکز دهستان قصبه اشکنان است. راه ارتباطبا لار فرعی میباشد. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 7 ).
اشکنان. [ اِ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان قیلاب پائین بخش الوار گرمسیری شهرستان خرم آباد، که در 9هزارگزی خاور حسینیه و 9هزارگزی خاور راه شوسه خرم آباد به اندیمشک واقع است. محلی تپه ماهور و گرمسیر است و سکنه آن 350 تن میباشد که بلهجه لری فارسی سخن میگویند. آب آن از چشمه اشکنان بلارود تأمین میشود و محصول آن غلات و لبنیات است. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی فرش بافی است. راه آن مالرو است. ساکنین از طایفه قلاونداند. عده ای در ساختمان و عده ای در سیاه چادر سکونت دارند. برای تعلیف احشام تغییر مکان می دهند. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).
اشکنان. [ اِ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان آورزمان شهرستان ملایر که در 26000 گزی شمال باختری شهر ملایر و 6000 گزی باختر راه شوسه ملایر به همدان واقع و منطقه ای جلگه ای ، معتدل و مالاریائی است. سکنه آن 490 تن است که از مذهب شیعه پیروی میکنند و بزبان فارسی سخن میگویند. آب آن از چاه تأمین میشود و محصول آن غلات دیم است. شغل اهالی زراعت و صنایع دستی زنان قالی بافی است. راه آن مالرو است. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

معنی کلمه اشکنان در فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان آورزمان شهرستان ملایر که در ۲۶٠٠٠ گزی شمال باختری شهر ملایر و ۶٠٠٠ گزی باختر راه شوسه ملایر به همدان واقع و منطقه جلگه - معتدل مالاریایی است .

معنی کلمه اشکنان در دانشنامه عمومی

اشکنان شهری در بخش اشکنان، شهرستان لامرد، استان فارس، ایران است. این شهر در جنوب استان فارس قرار دارد.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۹٬۱۱۵ تن ( در ۲٬۴۰۶ خانوار ) بوده است.
این شهر جنوبی در طول جغرافیایی ۳۷ درجه و ۵۳ دقیقه و عرض جغرافیایی ۲۷ درجه و ۱۴ دقیقه واقع شده است. اشکنان از طرف شمال و شرق به بخش مرکزی شهرستان لامرد و از طرف جنوب به شهرستان پارسیان و از طرف شرق و جنوب شرق به شهرستان بستک محدود می شود.
در حال حاضر آموزش عالی در دانشگاه آزاد و پیام نور در مرکز بخش فعال بوده که پذیرای دانشجویان در رشته های مختلف علمی می باشد.
• آبگرم پاقلات: یکی از چشمه های منطقه است که در فاصله ۱۴ کیلومتری از اشکنان و حد فاصل اشکنان - پاقلات قرار گرفته که در تمامی فصول سال میزبان تعداد زیادی از ساکنان منطقه می باشد
• منطقهٔ تنگِ خور: این منطقه در روستای خشت دارای چشمه های آب شیرین بسیاری است. همچنین نخلستان های بسیار زیبا از چشم اندازهای خوب و دیدنی این منطقه به شمار می آیند.
منطقهٔ اُوباد: حدفاصل ۲۰ کیلومتری اشکنان - لامرد واقع در روستای کَرِزا که دارای آب گرم همراه با گوگرد بوده که روزانه تعداد زیادی از هموطنان برای تفریح و درمان بیماری های عضلانی - مفصلی خود به این منطقه سفر می کنند.
امام زاده بی بی ام الفَهِمه ( ملقب به کُلُو ( یعنی چاله آب ) ) : در سمت جنوب غربی روستای پاقلات واقع است. کنار این امام زاده چشمه ای قرار دارد که از جمله تفریحگاه های اهالی این بخش می باشد و به علت داشتن مواد معدنی و محیط زیست بکر گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند.
امام زاده میراحمد: از دیگر اماکن زیارتی تفریحی این شهر است که در فصول مختلف به ویژه بهار پذیرای گردشگران زیادی است.
امام زاده بی بی جلیل: یکی دیگر از بی شمار امام زاده های موجود در شهر که نزدیک به امام زاده میرحسن قرار دارد.
امام زاده میرحسن: این امام زاده که از نوادگان حسن ابن علی می باشد در محله اِشکاته واقع است.
آثار باقی مانده از آن زمان قلعه خان است. مجموعه علیخانی متشکل از حمام علیخان، مسجد و زیرزمین نیز از آثار قدیمی شهر می باشند. پلی که بر روی رودخانه مهران در بخش اشکنان وجود دارد نیز قدمت هزارساله دارد.
قدمت شهر اشکنان به ۲۲۸ سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد که در آن زمان هوشنگ که اولین پادشاه اشکانیان در جنوب بوده است چند قلعه در اشکنان فعلی ساخت که بعدها تبدیل به آبادی گردید. نام قدیم این شهر سودابگرد است ولی به خاطر اتفاقاتی تاریخی از سودابگرد به اشکنان تغییر کرد.

معنی کلمه اشکنان در دانشنامه آزاد فارسی

اِشکَنان
شهری در جنوب استان فارس، شهرستان لامرد، و مرکز اداری بخش اشکنان. با ارتفاعی حدود ۳۸۰ متر، در ۵۰کیلومتری جنوب شرقی لامرد، سر راه لامرد به اشکنان و لار، قرار دارد. رودخانۀ مهران از کنار این شهر می گذرد. اقلیم این شهر گرم و خشک و جمعیت آن ۶,۳۹۰ نفر است. غلّات، خرما، و تنباکو از فرآورده های کشاورزی این شهر است.

جملاتی از کاربرد کلمه اشکنان

بخش چاه‌ورز از شرق، شمال شرقی، شمال و شمال غربی به بخش بیرم، از شرق به بخش خیرگو و بخش علامرودشت، از جنوب و جنوب غربی به بخش مرکزی لامرد و از جنوب شرقی به بخش اشکنان محصور است.
این روستا در دهستان اشکنان قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸ نفر (۵ خانوار) بوده‌است.
خشت (لامرد)، روستایی از توابع بخش اشکنان شهرستان لامرد در
این روستا در دهستان اشکنان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۷۷ نفر (۱۶۰خانوار) بوده‌است.
تَلو (لامِرد) روستایی از توابع بخش اشکنان شهرستان لامرد در استان فارس ایران است.
دهو (لامرد)، روستایی از توابع بخش اشکنان شهرستان لامرد در استان فارس ایران است.
این روستا در دهستان اشکنان قرار دارد و بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۴ نفر در ۸ خانوار بوده‌است.
رکن‌آباد (لامرد)، روستایی از توابع بخش اشکنان شهرستان لامرد در استان فارس ایران است.
دم تنگ نعل اشکنان مهتاب، روستایی از توابع بخش چاروسا شهرستان کهگیلویه در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران است.
بنو (اشکنان)، روستایی از توابع بخش اشکنان شهرستان لامرد در استان فارس ایران است.