اشباع نشده
جملاتی از کاربرد کلمه اشباع نشده
روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده میشود. کلزا به عنوان یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدله و دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است. دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند.
پزشکی سنتی در هند واقع در منطقهٔ آیورودا از روغن کنجد جهت آرام کردن علائم مربوط به استرس استفاده میشود. تحقیقاتی که در حال اجرا است، نشان میدهد که وجود آنتیاکسیدان غنی شده و چربیهای اشباع نشده در روغن کنجد میتواند به کنترل فشار خون کمک کند.
اسید چرب امگا ۳ خانوادهای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آنها بین سومین و چهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفتهاست. اسیدهای چرب امگا ۳ برای تنظیم سوختوساز لیپیدها و فعالیتهای بدن انسان ضروری هستند. ولی در بدن انسان ساخته نمیشوند.
روغن آفتابگردان حاوی اسیدهای چرب اشباع شده (۵ تا ۱۶ درصد) بوده و باقی اشباع نشده میباشد.
برعکس، نمیتوانیم شکوفه را در امتداد یک یال اشباع شده ترک کنیم . اثر این دو مشاهده آن است که میتوانیم تمام شکوفه را به عنوان یک « زبر راس» منفرد در نظر بگیریم که در امتداد یال اشباع شده سرانجام به ساقه میرسیم. می توانیم از همه رأسهای زبر راس شکوفه بهطور همزمان در امتداد یالهای اشباع نشده جستجو کنیم.
بدون شک، روغن زیتون بکر بهترین و سالمترین روغن خوراکی موجود است. در رژیم غذایی سالم مدیترانهای، روغن زیتون یکی از اجزای بسیار مهم و جداییناپذیر است. روغن زیتون بکر یا فرا بکر به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع نشده و پلیفنلهای قوی ضد اکسیدان، میتواند در کاهش بیماریهای قلبی، کنترل فشار خون و حفظ سلامتی مغز مؤثر باشد. این روغن عموماً در سالادها، پاستاها و نانها مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، بهتر است از آن برای سرخ کردن استفاده نکنید و طبق گفته بسیاری از متخصصین تغذیه، بهترین نوع روغن برای افرادی که به کبد چرب رنج میبرند، روغن زیتون محسوب میشود. میزان مصرف مناسب روزانه روغن زیتون، طبق نظر متخصصین تغذیه، حدود ۵ قاشق چایخوری است.
روغن زیتون را از میوه درخت زیتون استخراج میکنند. روغن زیتون را با فشردن میوه زیتون به دست میآورند. روغن زیتون دارای مقدار زیادی چربی اشباع نشدهاست.
با وجود این روشها، کار زیادی باید با توجه به نصب کاتالیزوری اشباع نشده α-β انجام شود.
اسیدهای چرب اشباع نشده یک یا بیشتر از یک پیوند دوگانه کربن–کربن دارند. (جفتهای اتمهای کربن توسط پیوندهای دوگانه میتواند اشباع شود با اضافه کردن اتمهای هیدروژن به آنها، تبدیل پیوندهای دوگانه به پیوندهای یگانه؛ بنابراین، پیوندهای دوگانه، اشباع نشده نامیده میشوند)
توتفرنگی شامل میزان متوسطی از اسیدهای چرب اشباع نشده در (دانه) روغن تخم برهنه است.