اسکارن. [ اِ رُ ] ( اِخ ) پُل. شاعر و نویسنده فرانسوی ، مولد پاریس. او راست : ویرژیل تراوستی ، رمان کمیک و کمدی های ابتکاری او مقدمه آثار مولیر بشمار میرود. وی با نواده آگریپا دُبینه که بعدها مادام دُمَنْتِنُن گردید، ازدواج کرد و در بیشتر ایام عمر از روماتیسم معذّب بود. ( 1610 - 1660 م. ). اسکارن. [ اِ رَ ] ( اِخ ) قریه ای نزدیک دبوسیه از نواحی صغد از قرای کشانیة و از آنجاست بکربن حنظلةبن انومرد الاسکارنی الصغدی و پسر وی محمدبن بکر متوفی پس از 370 هَ.ق. ( معجم البلدان ). اسکارن. [ اِ رِ ] ( اِخ ) کرسی کانتن آلپ ماریتیم ، ناحیه نیس ، دارای 1062 تن سکنه و راه آهن از آن گذرد.
جملاتی از کاربرد کلمه اسکارن
تنگستن سنقر یک اندیس فلزی است که در حوالی شهر سنقر استان کرمانشاه قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، تنگستن است.سنگ میزبان این اندیس اسکارن گارنت دار است
گربودر بزمان یک اندیس فلزی است که در حوالی شهر بزمان استان سیستان و بلوچستان قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، طلا است.سنگ میزبان این اندیس توده نفوذی گرانیتی بزمان و اسکارن مجاور آن. است در این اندیس، پاراژنزهای طلا و مس و مولیبدن یافت میشوند.
کمربندهای تکتونیکی در مغولستان تأثیر زیادی بر محل تشکیل سنگ معدن فلزات پایه دارند. قلمرو فلززایی مغولستان شمالی بخشی از کالدونیدهای آلتای مغولستان است که دارای مرز جنوبی در یک گسل عمیق در نزدیکی بولگان است. قلمرو فلززایی مغولستان شرقی دو سوم کشور را در بر میگیرد و به شدت تحت تأثیر فعالیت ماگمایی میانهزیستی قرار گرفتهاست. قلمرو فلززایی مغولستان جنوبی سومین گروه است. سنگ آهن به صورت رسوبات متاسوماتیک اسکارن شکل میگیرد و همراه با سنگ منگنز در قلمرو مغولستان شرقی رایج است.
بیگانهسنگها بیشتر قسمت سقفی یک توده نفوذی که درون مذاب میافتد را تشکیل میدهد. به دلیل اختلاف ترکیب سقف و مذاب، قسمت سقف به دلیل حرارت و شیمی خاص مذاب تغییر میکند. این دگرسانی شبیه به هاله مجاورتی تودههای نفوذی است. در نتیجه بیگانهسنگ مشابه به اسکارن، فنولیت و… است.
نوع محل آن شهابسنگ کوتا-کوتا (شهاب سنگ ماریمبا) در مالاوی است. این سنگ اولین بار در سال ۱۹۶۶ توصیف شد و به نام دانیل جروم فیشر (۱۸۹۶–۱۹۸۸)، از دانشگاه شیکاگو نامگذاری شد. از شهابسنگها، ذخایر گرمآبی مس نیکل، اسکارن، پگماتیت، کیمبرلیتها و مجتمعهای نفوذی قلیایی گزارش شدهاست. کانیهای مرتبط شامل کانیهای کاماسیت، ترویلیت، شرایبرزیت، کلینو انستاتیت، تری دیمیت، کریستوبالیت، دابرلیت، گرافیت، روددریت، آلاباندیت، تالناکیت، پنتلاندیت، کالکوپیریت، مگنتیت، والرییت، اسفالریت و پلاتین هستند.
چرارلو ۱ یک اندیس فلزی است که در حوالی شهر سقز استان کردستان قرار دارد و مادهٔ معدنی موجود در آن، مس است.سنگ میزبان این اندیس آهک، پلوتونیک، اسکارن است و دیرینگی آن به دوران ترشیری میرسد. در این اندیس، پاراژنزهای پیریت ، مالاکیت، مگنتیت یافت میشوند.