ازگیل ژاپنی
معنی کلمه ازگیل ژاپنی در لغت نامه دهخدا

ازگیل ژاپنی

معنی کلمه ازگیل ژاپنی در لغت نامه دهخدا

ازگیل ژاپنی. [ اَ ل ِ پ ُ ] ( ترکیب وصفی ، اِ مرکب ) رجوع به انبه ژاپنی شود.

معنی کلمه ازگیل ژاپنی در دانشنامه عمومی

انبه ژاپنی یا ازگیل فرنگی ( که در شمال ایران ا به آن "انبوه" وبه اشتباه "انبه" میگویند ) به اشتباه از خانواده گلسرخیان از سرده ازگیل ها هم خانواده با سیب و گلابی گفته شده در حالیکه این میوه برعکس بدون خزان است ونمی تواند از خانواده ازگیل وسیب باشدنام درست آن لوکات ( loguat ) است. این میوه با توجه به اقلیم شمال کشور، در این ناحیه بسیار مورد توجه است، در زبان تالشی به آن هَنبو ، اَنبوه یا اَمرِکا سِر و در زبان گیلکی به ان انبوه یا انبه گفته میشود. دانه این میوه دارای حدود ۵ درصد پروتئین می باشد. مزه آن تا زمانی که کامل رسیده باشد شیرین و ترش میشود.
منشأ ازگیل ژاپنی از جنوب چین است و از آنجا به ژاپن برده شده است ( بیش از ۱۰۰۰ سال کشت ) . نام کهن این میوه در چینی «لو کوآت» است به معنای نارنج سمار و در لاتین مدرن «اریو بوتریا جاپونیکا» ( اریو = پشم + بوتریاس = خوشه انگور ) خوانده می شود. نام دیگر آن آلوی شرقی، آلوی چینی و آلوی ژاپنی است. این میوه در استان مازندران و گیلان نیز کشت می شود و در زبان گیلکی بیه پس به آن انبه و گیلکی بیه پیش انبوه نیز می گویند و مازندرانی ها آن را اَزگیل ژاپنی می نامند. در دهه ۳۰ شمسی به این میوه ثریا نیز گفته می شد. در فرهنگ دهخدا از آن با عنوان انبهٔ ژاپنی . ( ترکیب وصفی، اِ مرکب ) یاد شده که درختی زینتی است که میوهٔ مأکول دارد و در باغات مازندران و کرج جدیداً کاشته شده است. جدیداً در مناطق مدیترانه ای دلفارد جیرفت پرورش یافته است. متأسفانه این میوه به دلیل فرسودگی زود هنگام قابلیت انبار و صادر کردن سختی دارد.
ازگیل ژاپنی (سرده). ازگیل ژاپنی ( نام علمی: Eriobotrya ) نام یک سرده از زیرخانواده آمیگدالوئیده است.
معنی کلمه ازگیل ژاپنی در دانشنامه عمومی
معنی کلمه ازگیل ژاپنی در دانشنامه آزاد فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه ازگیل ژاپنی

معنی کلمه ازگیل ژاپنی در دانشنامه آزاد فارسی

اَزگیل ژاپنی (loquat)
درخت بومی همیشه سبز چین و ژاپن، با نام علمی Eriobotraya japonica، از تیرۀ گل سرخ. میوۀ گلابی شکل و طلایی رنگ آن مزۀ ترش و شیرین دلچسبی دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه ازگیل ژاپنی

در دوره گیاهشناسان به اشتباه آن را گیاهی از خانواده سیب و گلابی و ازگیل قرار دادند که سببب تشکیل اسامی جدیدی همچون گلابی جنگلی ، ازگیل ژاپنی و.... شد
گوجه سبز و تخمه آفتاب گردان ، ازگیل ،پرتقال، ازگیل ژاپنی ،بالنگ ، گردو، نارنگی ،آلو، تمشک سیاه، انار، انجیر، به، توت، گلابی وحشی، خرمالو، سیب، شاه بلوط، تمشک ،زرشک، گیلاس ،نارنج از مرکبات معروف این منطقه هستند که در بازار دیگر شهرهای گیلان به فروش می‌رسد. کاشت سبزی در روستاهای کوچصفهان معمول است.