ارمی

معنی کلمه ارمی در لغت نامه دهخدا

ارمی. [ اَ ما ] ( ع ن تف ) نعت تفضیلی از رَمْی. چابک تر و باقوت تر در زدن نیزه و انداختن تیر.
- امثال :
اَرمی ̍ مِن اِبن تَقن ؛ و هو رجل من عاد کان ارمی من تعاطی الرمی فی زمانه و قال یرمی بها ارمی من ابن تقن. ( مجمع الامثال میدانی ).
ارمی. [ اَ رَ می ی / اِ رَ می ی ] ( ع اِ ) أیرمی. یَرَمی . علم و نشان که در بیابان برای راه بر پا کنند، یا نشانه عاد. ( از منتهی الارب ). || احدی. کسی : ما به ارمی ؛ نیست در آن کسی و نه اثری و نه نشانی. ( منتهی الارب ).
ارمی. [ اُ رَ ما ] ( اِخ ) گویند موضعی است و یاقوت گوید در کلام عرب بر وزن فُعَلی ̍ جز اُرَمی و شُعَبی که نام دو موضع است نیامده است. ( معجم البلدان ).
ارمی. [ اُ ]( اِخ ) ارمیة. ( معجم البلدان ). رجوع به ارمیه شود.
ارمی. [ اَ رَ ] ( ص نسبی ، اِ ) لغت و لسان قدیم سوریه و کلدانیان بود که در دانیال 2:4 مذکور است. کلدانیان را عادت بود که بزبان ارمی تکلم کنند تا با زبان دیوانیان مطابق باشد، ولکن زبان مخصوص و زبان اصلی ایشان نبود و دانیال نیز کتاب خود را تا آخر باب هفتم بزبان کلدانی نوشت ، اما زبان صحیح و اصلی این طایفه اکدی است که اهالی بابل بدان زبان تکلم میکردند و در زمان نبوکدنصر نزدیک بود که کلیةً متروک گردد وبسیاری آنرا فراموش کرده بودند. اما ظهور لغت سریانی که فعلاً معروف است در قرن دوم بعد از مسیح بود و آن هم تقریباً تا قرن دوازدهم نزدیک بود که متروک شودو اهالی آنرا فراموش کنند. و سریانی مذکور دارای تألیفات و تصنیفاتی است که در شعبه های دیگر لغت ارامی یافت نمیشود، خصوصاً در علم لاهوت و علاوه بر این پشیطو که ترجمه معروف توراة است بزبان سریانی است و ازدیگر ترجمه هائی که از لغت اصلی شده قدیم تر است و چون در تمام جزئیات کلمه بکلمه از زبان اصلی ترجمه شده از آن جهت آنرا پشیطو یعنی بسیط گفتند و اهالی معلوله و بخعه و جبعدین و حوالی آنها فرع این زبان را تکلم کنند و آن را سریانی گویند. ( قاموس کتاب مقدس ).

معنی کلمه ارمی در فرهنگ فارسی

( صفت ) منسوب به ارم زبان منسوب به قوم ارم زبان قدیم سوریه .
علم و نشان که در بیابان برای راه برپا کنند

جملاتی از کاربرد کلمه ارمی

نه باغ، بل فلکی و اندر آن ملک انبوه نه راغ بل ارمی و اندر آن پری بسیار
مردم این روستا از شامل خانواده های مختلف از جمله مرادی ،رستمی ، اسفندیاری ، آتش بار ، تنگ ارمی و....می باشند البته بخشی هم از اهالی این روستا از ایل قشقایی ، طایفه شش بلوکی هستند و به زبان ترکی قشقایی سخن می گویند.
خوی و خمسه و ارمی و اردبیل همه مشک بیزاست
گر دیده ام از فکر تو محجوب نظرها با عشق که گفتست کز آتش ارمی بخش
شمس تبریز اگر بلبل باغ ارمی باش تا قوت تو از روضه رضوان آرند