باروتی
معنی کلمه باروتی در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه باروتی
زنانی با گوشوارههای باروتی نام مستندی است که دربارهٔ خانوادهي اعضای گروهک تروریستی داعش در سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۷ ساخته شدهاست. کارگردان این مستند رضا فرهمند است. نور الحلی، روزنامهنگاری است که در اکثر مواقع در این مستند جلوی دوربین قرار میگیرد.
چنین دولتهایی از مفهوم "عظمت مغول" رشد کردند؛ اما «این مفاهیم زمانی توانستند کاملاً بالغ شوند و امپراتوریهای دارای دیوانسالاری پایدار ایجاد کنند که از جنگافزارهای باروتی و فناوریهای آن در جایگاه اساسی بهرهجویی شد».
فیلم من، ترانه ۱۵ سال دارم ساخته رسول صدرعاملی دراین جشنواره حضور داشت که ترانه علیدوستی موفق شد یوزپلنگ برنزی این جشنواره را بهدست آورد ولی پوریامرادی با فیلم ۱۶:۰۹ دقیقه فقط توانست کاندید کارگردانی شود و همچنین رضا فرهمند به عنوان اولین مستندساز ایرانی در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ با دو فیلم زنانی با گوشوارههای باروتی و نتهای مسی یک رؤیا در این جشنواره حضور داشت.
به دلیل جنگهای مداوم، اروپا شاهد نوآوری رشد تصاعدی در فناوری سلاحهای گرم باروتی بود که آن را به پیشرفتهترین در کل جهان تبدیل کرد. اروپاییها سلاحهای گرم باروتی را که در چین و خاورمیانه ساخته شده بود، بهبود بخشیدند و تفنگهای بسیار قویتر و بادوامتری را با استفاده از تکنیکهای پیشرفته فلزکاری اروپایی ساختند. آنها یاد گرفتند که چگونه مقدار نیروی اعمال شده توسط گاز موجود در محفظه تفنگ را محاسبه کنند که منجر به تولید تفنگهایی با قدرت شلیک در فواصل بیشتر شد.
پیشرفت مهمتر در فناوری، معرفی سلاحهای مبتنی بر باروت بود. انقلاب باروتی به مردم ساکن اجازه داد تا برای اولین بار سوارکاران استپ را در نبردهای خارج از دفاعات و زمین باز شکست دهند. ساخت این سلاحها به زیرساختها و اقتصاد جوامع بزرگ نیاز داشت و بنابراین تولید آن برای مردم عشایر غیرعملی بود. قلمرو عشایر شروع به کوچک شدن کرد زیرا در آغاز قرن پانزدهم، قدرتهای مستقر به تدریج شروع به فتح آسیای مرکزی کردند.
جیمزتاون در آمریکا بنیادنهاده شد ولی مشکلاتی چند چون نامساعد بودن آب و هوا، کمبود خوراک و تازش سرخپوستان شیرازهٔ آن را به هم میریخت. در ۱۶۰۷ هنگامی که اسمیت در حال کاوش سرزمین تازهیافتهشده بود به دست نیروهای فرمانده پوهاتان دستگیر شد ولی -بر پایهٔ نوشتهٔ خود جان اسمیت- دختر فرمانده از کشتهشدنش به دست پدر جلوگیری نمود. البته در راستگویی جان اسمیت جای تردید نیز هست. به هر روی این برخورد سبب دوستی میان سرخپوستان و باشندگان جیمزتاون گشت. اگرچه این دوستی دیری نپایید؛ به زودی جنگی میان مستعمرهنشینان سرخپوستان درگرفت. در یکی از همین جنگها چلیک باروتی در نزدیکی اسمیت ترکید و او را به سختی زخمی نمود.
رضا فرهمند (زاده ۷ مهر ۱۳۵۷ بیرجند - خراسان جنوبی)کارگردان مستندساز است. او تحصیلاتش را در رشته مهندسی کشاورزی به پایان بردهاست. وی برنده سیمرغ بلورین برای بهترین فیلم مستند از بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر ایران برای فیلم نیمه بلند اتاق صعود شدهاست. وی همچنین موفق شد با فیلم های نت های مسی یک رویا و زنانی با گوشواره های باروتی در دو سال پیاپی در بخش دوهفته منتقدین فستیوال فیلم لوکارنو حضور داشته باشد.
ارتش ایران صفوی ارتش ایران صفوی از ۱۵۰۱ تا ۱۷۳۶ میلادی بود. ایران در این دوره یکی از امپراتوریهای باروتی بهشمار میرفت.