باراندوز. [ اَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان باراندوزچای بخش حومه شهرستان ارومیه که در 18هزارگزی جنوب ارومیه و 5500 گزی باختر شوسه ارومیه بمهاباد در جلگه واقع است. هوایش معتدل و دارای 426 تن سکنه میباشد. آبش از باراندوزچای و محصولش غلات ، انگور، توتون ، چغندر، حبوبات ، برنج و شغل مردمش زراعت و صنایع دستی اهالی جوراب بافی است و راهش ارابه رو می باشد. دبستان دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 4 ). باراندوز. [ اَ ] ( اِخ ) نام رودی که از کوه سرحدی جمال الدین سرچشمه گرفته بطرف شمال جاری میشود و از قریه باراندوز گذشته از ماشقان بطرف مشرق رفته شعبه ای از باغ شیرِنی ضمیمه آن شده در جیران وارد دریاچه ارومیه میشود.
معنی کلمه باراندوز در فرهنگ فارسی
دهی از رضائیه
جملاتی از کاربرد کلمه باراندوز
این روستا در دهستان باراندوز قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیّت آن ۹۳ نفر (۱۹ خانوار)
حسوکندی(به کردی;حه سو که ندی)روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران است. این روستا در مرکز دهستان باراندوز قرار دارد و به دلیل امکانات بسیار و موقعیت خوب آن بخش عمده ای از نیاز های منطقه را برطرف میکند.
بخش بزرگی از آب این دریاچه از رودخانههای زرینهرود (جیغاتی چای)، سیمینهرود (طاطائو چای)، آجی چای، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه میشده است. مهمترین جزایر این دریاچه عبارت اند از جزیره کبودان (قویون داغی)، اشک داغی، آرزو و اسپیر. مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۱ گفت طی بیش از دو دهه گذشته، هرسال بهطور متوسط ۴۰ سانتیمتر از ارتفاع دریاچه ارومیه کاسته شده و اکنون ۹۵ درصد این دریاچه خشک شده است.
این روستا در دهستان باراندوز قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیّت آن ۲۰۰ نفر (۵۲ خانوار)
این روستا در دهستان باراندوز قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۳۸ نفر (۶۴خانوار) بودهاست.
این روستا در دهستان باراندوز قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیّت آن ۳۸۸۸ نفر (۸۷۲ خانوار)
رودخانه باراندوز زمینهای کشاورزی ۱۰۲ روستا و آبادی را آبیاری کرده و مازاد آب در قسمت سفلی به مصرف کشت برنج میرسد.
4- سد باراندوز استان آذربایجان غربی.
این روستا در دهستان باراندوز قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیّت آن ۱۶۹ نفر (۲۹ خانوار)
روستای (اوزان) در آذربایجان غربی شهرستان ارومیه در محال باراندوز قرار دارد. این روستا همجوار روستای ترکمان (۱۵ کیلومتری جاده سنتو) واقع شدهاست که تعداد ساکنین آن به دلیل مهاجرت به شهر ارومیه کم است به همین دلیل این اسم کمتر شنیده شدهاست.