بابل کنار. [ ب ُ ک ِ ] ( اِخ ) از بلوکات ناحیه بارفروش ، دارای پانزده قریه. مساحت آن یک فرسنگ در یک فرسنگ ، مرکز آن درازکلا، حد شمالی آن بلوک گنج افروز و حد شرقی آن بلوک شیرگاه و حد جنوبی آن بلوک لفور و حد غربی آن بلوک بندپی باشد. رجوع به سفرنامه مازندران و استرآباد رابینو ص 129 قسمت انگلیسی چ قاهره 1342 هَ. ق. شود. نام یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان قائمشهر. این دهستان در 18 الی 24هزارگزی جنوب باختری قائمشهر، طرفین رودخانه بابل و دامنه ارتفاعات واقع شده. هوای آن معتدل ، مرطوب ، مالاریائی و قراء آن از رودخانه بابل مشروب میگردد. محصول عمده آن نیشکر، غلات ، ابریشم ، کتان و صیفی جات است. مرکز دهستان درازکلا و راه نیمه شوسه ای از بابل به این ده کشیده شده است. این دهستان از 16 آبادی تشکیل شده ، جمعیت آن در حدود 12200تن و قراء مهم آن بشرح زیر است : درازکلا، کبیریاکلا، کاردرکلا، سیدکلا، گاوانکلا و شیردارکلا. ( فرهنگ جغرافیائیی ایران ج 3 ).
جملاتی از کاربرد کلمه بابل کنار
ازارسی بابل کنار، روستایی است از توابع بخش بابلکنار شهرستان بابل در استان مازندران ایران.
آبشار تیرکن (هفت آبشار): این آبشار که دارای هفت آبشار کوچک متوالی میباشد در روستای درازکلا٬بخش بابل کنار شهرستان بابل قرار دارد. برای رسیدن به آبشار هفتم باید مسافت بسیار زیادی را طی کرد. «معرفی بیشتر»
تکیه گاوانکلا مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بابل، بخش بابل کنار، روستای گاوانکلا واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۸۸۰۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت بخش بابل کنار شهرستان بابل در سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۴۹۵۵ نفر بودهاست.
تکیه کبریا کلا مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان بابل، بخش بابل کنار، روستای کبریا کلا واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۵۲۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در یازدهم بهمن ۱۳۷۴ کلنگ ساخت سد توسط هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور وقت در منطقه دئوتک (در زمین شالیزاری معروف به خرچاک) بر زمین زده شد. در ابتدا سد البرز به نام سد «پاشاکلا» شناخته میشد (بعدا به سد البرز تغییر نام داد) و تابلوهایی با نام سد پاشاکلا در حاشیه جادههای لفور و بابل کنار نصب شده بود. پروژه سد پاشاکلا با این هدف شروع شده بود که آب مورد نیاز ۵۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستانهای بابل، بابلسر، قائمشهر و جویبار را تأمین نماید.
پارک جنگلی بابلکنار: این پارک جنگلی حفاظت شده در بخش بابل کنار شهرستان بابل و در روستای درونکلا شرقی و بزچفت قرار دارد. «معرفی بیشتر»