باباامان
معنی کلمه باباامان در دانشنامه عمومی
ناصرالدین شاه در سفرنامه دوم خود به خراسان چنین می نویسد که در روزگار گذشته، امامزاده ای به ده بابا امان رفته بود. اهالی آن روستا قصد داشتند امامزاده را بکشند؛ اما امامزاده از دست آنان فرار کرد و خود را به پیرمردی رساند و به دامان او پناه برد. امامزاده به پیرمرد چنین گفته بود «بابا امان!» منتها آن پیرمرد سنگدل سر آن امامزاده را از بدن جدا می کند. از آن پس، به این روستا بابا امان گفته می شود. امروزه بقعه ی این امامزاده در بالای یکی از تپه های گردشگاه بابا امان قرار دارد. نام وی شاهزاده اسماعیل است و یکی از فرزندان منسوب به امام موسی کاظم ( ع ) است.
تفرجگاه باباامان، هتل، نانوایی، رستوران و بوفه، جای پارک، نمایشگاه های فصلی، مجتمع اقامتی، باشگاه پینت بال، مسجد و سینمای شش بعدی دارد.
چشمه هایی در مرکز و اطراف تفرجگاه میجوشند. یکی از چشمه های این تفرجگاه، چشمه بابا امان نام دارد که از نوع آبهای معدنی محسوب می شود و ۳۰۰ الی ۴۰۰ لیتر در ثانیه دبی دارد. اب این چشمه از چهار نقطه درون تپه ای می جوشد و به درون استخرهایی می ریزد که با اختلاف سطح ساخته شده است. آب این چشمه ها جزو دسته آب های سولفاته کلسیک و سدیک هست و مصرف آن صفرا آور، ملین و تسهیل کننده اعمال گوارشی و دافع سموم است.
در بخش غربی بابا امان، حیات وحشی به اسم پردیسان و به مساحت 350 هکتار وجود دارد. در پارک پردیسان حیواناتی نظیر گوزن زرد، گوسفند وحشی اوریال ، قوچ کوهی و آهو در حال تکثیر هستند. می توانید به فضای اختصاصی حیات وحش بروید و از نزدیک این حیوانات را تماشا کنید.
پوشش گیاهی این پارک ۲۵۰ هکتار را از آن خود کرده است.
تفرجگاه بابا امان با داشتن پارک جنگلی که در حدود ۴۰۰ هزار اصله درخت دارد از خاطره انگیزترین و تماشایی ترین نقاط طبیعی محسوب می شود. وقتی در گردشگاه بابا امان قدم می زنید، از دیدن تنوع درختانی همچون اقاقیا، چنار، زالزالک، بید، کنارک و زردآلو حیرت زده می شوید. درختان آن بعضاً قدمتی ۴۰۰ساله دارند.
جملاتی از کاربرد کلمه باباامان
این روستا در دهستان باباامان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۷، جمعیت آن ۳۰۰۰ نفر (حدود ۶۰۰خانوار) بودهاست.
دهستان باباامان نام دهستانی در بخش مرکزی شهرستان بجنورد، استان خراسان شمالی در ایران است. براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۹۳۲۳ نفر (۴۵۴۰ خانوار) بودهاست.
این روستا در دهستان باباامان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۵۱ نفر (۱۳۵خانوار) بودهاست.
تپه کوه کمر مربوط به دوره ساسانیان است و در شهرستان بجنورد، بخش مرکزی، دهستان باباامان، ۵۰۰ متری شمال غربی روستای کوه کمر واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۲۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان باباامان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲٬۱۶۳ نفر (۴۷۳خانوار) بودهاست.
این روستا در دهستان باباامان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۶۷ نفر (۱۴۶خانوار) بودهاست.