ایوبی
( کردان ایوبی ) دولت کردان ایوبی یا بنی ایوب بدست صلاح الدین یوسف فرزند نجم الدین ایوب از اکراد روادیه در شامات و فلسطین و ناحیه کوهستانی واقع بین حوضه های علیای دجله و فرات تاسیس گردید و پس از سقوط دولت فاطمی مصر بوسیله صلاح الدین مصر سفلی نیز در قلمرو این دولت قرار گرفت . کردان ایوبی ابتکار جنگهای صلیبی را در دست داشتند صلاح الدین قهرمان مشهور جنگهای مزبور شناخته شده است . سلطنت این خاندان از ۵۶۴ تا ۶۴۸ ه. ق . دوام داشت .
کردان ایوبی یا بنی ایوب بدست صلاح الدین یوسف فرزند نجم الدین ایوب از اکراد روادیه در شامات و فلسطین و ناحیه کوهستانی واقع بین حوضه های علیای دجله و فرات تاسیس گردید .
جملاتی از کاربرد کلمه ایوبی
صبر ایوبی به خونی طاقت من تشنه است لب پر از تبخال و استغنا به کوثر می زنم
صبر ایوبی بباید تا ببیند روزگار همچو داعی مدح پردازی ز کرمان آمده
هیچ بعید نیست که پدر دیسم (شادلویه) نام اسلامی «ابراهیم» را اختیار کرده باشد یا واقعاً نام او ابراهیم بوده و شادلویه تبار ایلی و قومی او باشد؛ زیرا از یک سو نام یکی از ایلات بزرگ کرد «شادلو» ست، و از سوی دیگر در قدیم نام «شادی» نامی رایج درمیان کردها بود و حتی نام جد صلاحالدین ایوبی مشهور، «شادی» بوده است.
گر به سختی درد من ظاهر شود کاین اضطراب هم ترازوی متاع طاقت ایوبی است
پس از شکست صلیبیون در جنگ صلیبی پنجم، اتحاد و هماهنگی میان پسران عادل از بین رفت. الکامل و المعظم با یکدیگر دشمن شدند و الاشرف نیز بین این دو در نوسان بود. الکامل مطمئن بود که اگر فریدریش با ارتش بزرگ صلیبی به مصر بیاید، برادرش در مقابل او قرار خواهد گرفت. او برای پیشگیری از چنین پیشامدی، در سال ۱۲۲۶ نمایندهای نزد امپراتور مقدس روم فرستاد. نماینده ایوبی، امیر فخرالدین، با هدایای گرانبها وارد دربار امپراتوری شد. فریدریش تحت تأثیر امیر قرار گرفت. بنابراین به سرعت با یکدیگر دوست شدند و حتی فریدریش به مهمانان مسلمان خود رتبه شوالیهگری اعطا کرد.
گفته جانش به صبر ایوبی سخت راسست و زشت را خوبی
پس از مرگ صلاحالدین و تقسیم حکومتش، در شرق مدیترانه شرایط برای جنگ با صلیبیون مساعد نبود. بعد از مرگ صلاحالدین سرزمین وی بین برادرش عادل و دو پسرش تقسیم شد. تا سال ۱۲۰۰ م، عادل موفق شد برادرزادههایش را کنار زده و خود را حاکم دولت ایوبی — که توسط صلاحالدین پیریزی شده بود — گرداند. او برای ادارهٔ بهتر حکومتش، کنترل سه منطقهٔ مهم را به سه پسر خود واگذار کرد. بزرگترین آنها الکامل، مصر را تحت کنترل گرفت، المعظم، سوریه و فلسطین را تحت ادارهٔ خود درآورد و الاشرف، بینالنهرین عُلیا را مقر فرمانروایی خود قرار داد؛ اما هیچیک از این اقدامات بدون اعتراض و شورش مردم صورت نگرفت، بدینرو عادل بسیار متمایل بود تا مادامی که درگیر مشکلات داخلی است، با مسیحیان در صلح باشد.
با بلایی چون بلای هجر عمری کرد صبر آنچه وحشی کرد هرگز هیچ ایوبی نکرد
تیغ ایوبی نگاه بایزید گنجهای هر دو عالم را کلید
صبر ایوبی تو کرمان را من بر آنم که زود بر فکند
به صبر کم نیم اما عیار ایوبی به قدر آن که گرفتند کامل افتاده ست
پس از تبعید ابنمشطوب و فائز، لازم بود تا الکامل دوباره نیروهای خود را منظم سازد تا در برابر صلیبیون ایستادگی کنند. در طی همین مدت، صلیبیون موفق شده بودند بر منطقهٔ عادلیه و منطقهٔ مابین آن و دمیاط، چیرگی یابند. علاوه بر این، محاصرهٔ همه جانبهٔ شهر را تکمیل و مستحکم کرده، همچنین در اطراف اردوگاه خود استحکاماتی بهوجود آوردند تا از حملات مسلمانان جلوگیری نمایند. بدین ترتیب در موقعیتی بهتر از نیروهای ایوبی قرار گرفتند. همچنین ارتباط شهر دمیاط با مصر بهطور کامل قطع گردید و رفتهرفته فشار محاصره بر آن وارد میگشت.
۱- داریوش ایوبی در بازیهای لیگ قهرمانان آسیا شماره ۲۶ را بر تن میکرد.
دربار علی سیف الدوله (۹۴۴–۹۶۷ میلادی) یک مرکز بزرگ فرهنگی بود که ادبیات عربی در آن رشد بسیاری کرد. او تلاشهای بیزانس برای پس گرفتن سوریه را با تاکتیکهای ماهرانه دفاعی و ضد حمله به آناتولی پاسخ داد و توانست سوریه را حفظ کند. پس از مرگ او، بیزانس توانست انطاکیه و حلب را در سال ۹۶۹ میلادی، تصرف کند. در پی این رویداد، سوریه آوردگاه نبرد بین حمدانیها، بیزانسیها و فاطمیها شد. بیزانس در سال ۹۹۶ میلادی، تمام سوریه را فتح کرد، اما اختلاف میان بیزانسیها، فاطمیها و آل بویه بغداد همچنان تا میانه سده یازدهم میلادی، ادامه یافت تا این که سلجوقیها (۱۰۸۴–۱۰۸۶ میلادی) سوریه را تصرف کردند. پس از یک قرن حکومت سلجوقی، صلاحالدین ایوبی، بنیانگذار ایوبیها، سوریه را فتح نمود (۱۱۷۵–۱۱۸۵ میلادی).
در این بازی هجده تمدن فراهم است که از این هجده تمدن هشت تایشان دارای دو رهبر میباشند. هر رهبر ویژگیهای تاریخی خود را داراست. بسیاری از چهرههای برجسته تاریخی چون آشوکا، کورش بزرگ، فرانکلین روزولت، جورج واشنگتون، هتشپسوت، مانسا موسی، کوبلای خان، پتر بزرگ، چین شی هوانگ، صلاحالدین ایوبی و شهبانو ویکتوریا در نسخههای پیشین جایی نداشتند. هر شهریگریای عناصر ویژهای دارد و همچنین یگانهایی ویژه که با گذشت زمان توانایی تبدیل به یگانی پیشرفته تر را دارند. برای نمونه سربازان جاویدان ایرانی جایگزین گردونهها میشوند.
داشت، شکست خورد و به همراه ۲ برادرش اسیر نیروهای ایوبی گشت. ممالیک قصد ادامه جنگ تا شکست نهایی صلیبیون را داشتند، اما بهدلیل مشکلات داخلی و کودتا علیه ایوبیان در مصر، بیبرس، لوئی را پس از دریافت فدیه و شهر دمیاط آزاد کرد.
تو گویی کاین بدین خوبی زهی صبر وی ایوبی وزین غبن اندر آشوبی که این کاریست بیطایل
دیرب نجم نام شهر و شهرستانی در استان شرقیه مصر است. نام این منطقه از ارتش نجم الدین ایوبی گرفته شده است که در زمان جنگهای صلیبی در این منطقه بوده است.در همان زمان این منطقه به دیار بنی نجم معروف شد اما بعداً به دیرب نجم تغییر پیدا کرد.مساحت این منطقه ۲۱۳.۹ کیلومتر مربع است و در سال ۲۰۰۲ جمعیت آن ۳۴۰۲۰۳ نفر بوده است.
یوسف از زندان برآمد یونس از ماهی برست صبر ایوبی سرآمد من دل افکارم هنوز
همانطور که فریدریش انتظار داشت، بازسازی استحکامات یافا نظر سلطان ایوبی مصر را جلب کرد. با این حال، وی هنوز مایل نبود که اورشلیم را با معامله از دست بدهد، اما این امکان وجود داشت که با انجام مصالحه، فریدریش بتواند پیروزی خود را اعلام کند و به جنگ صلیبی خاتمه دهد؛ بنابراین الکامل پیشنهادی مطرح کرد که فریدریش در ۱۸ فوریه ۱۲۲۹ بیدرنگ آن را پذیرفت.