ایوب صبری پاشا

ایوب صبری پاشا (؟ - ۱۸۹۰ م) تاریخ‌نگار ترکی عثمانی در سدهٔ نوزدهم میلادی/سیزدهم هجری بود. به مناصبی دست یافت، امیر ارتش و رئیس محاسبات در وزارت نیروی دریایی بود. احوال جزیرة العرب، تاریخ الوهابیه، تکمله المناسک، نجاة المؤمنین و مرآة الحرمین از آثار اوست

معنی کلمه ایوب صبری پاشا در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] «ایوب صبری پاشا بن سید شریف الاسلام بن حاج احمد»، حنفی مذهب و از فضلای دولت عثمانی است.
«ایوب صبری پاشا بن سید شریف الاسلام بن حاج احمد»، حنفی مذهب و از فضلای دولت عثمانی است که در اوایل قرن ۱۹ م در دهکده «ارمیه» در جنوب شرقی «تسالیا» در ۲۵۰ کیلومتری «آتن»، پایتخت یونان دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن تحصیلات عالی، به مقام «مین باشی» (سرتیپ) در دولت عثمانی نایل آمد، سپس به سرپرستی مدرسه عالی نیروی دریایی و ریاست دیوان محاسبات ارتش عثمانی برگزیده شد و در ماه صفر ۱۳۰۸ ق (۱۸۹۰ م) درگذشت.
آثار
احوال جزیرة العرب، اسباب العنایة، در ترجمه بدایة النهایة، تاریخ وهابیان، ترجمه شمائل شریف، تکملة المناسک، ریاض الموقنین، شرح بانت سعاد، محمود السیر، مرآت الحرمین، تاریخ مکه و مدینه، نجات المؤمنین.
منبع
نرم افزار تا حضور، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.

جملاتی از کاربرد کلمه ایوب صبری پاشا

این اثر یک خاطرات ساختگی و جعلی تلقی می‌شود و از آن بعنوان نسخه «انگلوفوبیک» پروتکل بزرگان صهیون یاد می‌شود. در غرب این اثر بعنوان ساخته دست یک مسلمان سنی برای نشان دادن اینکه وهابیت ساخته دست انگلیس است، شناخته می‌شود. برنارد هیکل از دانشگاه هاروارد این اثر را ساخته دست یک نظریه‌پرداز نظریه توطئه می‌داند. البته اینکه مستر همفر کیست و چگونه در خاطرات این کتاب به این دقت و ظرافت به مسایل پرداخته شده هنوز مشخص نیست. این اثر احتمالاً توسط ایوب صبری پاشا جعل شد.