ایهود

معنی کلمه ایهود در لغت نامه دهخدا

ایهود. ( اِخ )مردی که عجلون ، شاه موآب را کشت ، و بنی اسرائیل را از سلطه موآبیان آزاد کرد. وی سپس یکی از قضاة بنی اسرائیل شد. ( داوران 3:12-30 ) ( دائرةالمعارف فارسی ).

معنی کلمه ایهود در دانشنامه آزاد فارسی

ایهود (Ehud)
در عهد عتیق(داوران ۳: ۱۲ـ ۴: ۱)، مرد چپ دستی که عَجلون، شاه موآبیان، را که هجده سال بر اسرائیل حکم رانده بود با ترفندی کشت. سپس، در پیشاپیش لشکری از اَفرایمیانبه قلاع اردن یورش برد و نزدیک به ۱۰هزار سرباز موآبی را به هلاکت رساند و از آن پس اسرائیل تا ۸۰ سال در آرامش به سر برد.

معنی کلمه ایهود در دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] آیه ود. آیه وُدّ نود و ششمین آیه سوره مریم است که طبق آن خداوند محبت مؤمنان را در دل دیگران قرار می دهد. برخی مفسران شیعه و سنی شأن نزول آیه را درباره امام علی(ع) دانسته اند. بر پایه برخی روایات، پیامبر اکرم(ص) از خداوند خواست تا محبت علی(ع) را در دل مؤمنان و هیبت و قدرت او را در دل منافقان قرار دهد. بعد از این درخواست، آیه ود نازل شد.
عده ای از مفسران در تفسیر این آیه معتقدند که خداوند محبت مؤمنان را در دل اهل ایمان یا دشمنان و منافقان قرار می دهد که این محبت در دنیا یا آخرت می باشد. برخی اختلاف در تفاسیر این آیه را به علت اطلاق در آیه قابل جمع می دانند بدین صورت که بدون شک درجه عالی و مرحله بالای آن در شأن امام علی(ع) نازل شده و خداوند محبت او را در دل های مؤمنان قرار داده است و در مرحله دیگر شامل همه مؤمنان و صالحان، حتی در نسل ها و زمان های بعدی نیز خواهد شد.
به آیه ۹۶ سوره مریم آیه ود گفته می شود. کلمه ود به معنای محبت است همچون محبت پدر نسبت به فرزند خود و در این آیه وعده ای از جانب خداوند است که به زودی برای کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام می دهند محبتی در دل ها قرار می دهد؛ زیرا خداوند کسی را دوست داشته باشد، محبت او را در دل اهل آسمان و زمین می گستراند.
[ویکی اهل البیت] آیه ود. آیه 96 سوره مریم/19 را «آیه وُدّ» گفته اند. بر اساس این آیه، کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند، خداوند رحمان محبت آن ها را در دل ها می افکند:
«إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا»
به نقل ابن عباس، این آیه مربوط به علی علیه السلام است و هیچ مؤمنی نیست، مگر این که در قلب وی محبت علی علیه السلام وجود دارد.

جملاتی از کاربرد کلمه ایهود

او در این کتاب با توصیف مناخم بگین، اسحاق شامیر، آریل شارون و نیز ایهود باراک با عنوان «آتش افروز» این افراد را که هر یک بعداً رهبری حکومت اسرائیل را به دست گرفتند، آدم‌کش می‌نامد.
دانی یاتوم (عبری: דני יתום‎؛ زادهٔ ۱۵ مارس ۱۹۴۵) سیاست‌مدار اهل اسرائیل است. وی بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۸ ریاست سازمان اطلاعات و وظایف ویژه (موساد) را برعهده داشت. سپس از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ در کابینه ایهود باراک نخست وزیر وقت اسرائیل بعنوان رئیس ستاد و مشاور امنیتی وی ایفای نقش کرد.
در اکتبر ۲۰۰۸، نیروهای امنیتی شش شبه نظامی اسلامگرا را که با اطلاعات اسرائیل مرتبط بودند دستگیر کردند. در مارس ۲۰۰۹، دادگاه امنیت دولتی عبدالله الحیدری ۲۷ ساله را پس از محکوم کردن وی برای برقراری ارتباط با دفتر ایهود اولمرت نخست‌وزیر سابق اسرائیل، به اعدام محکوم کرد. حبس سه ساله برای یک محکوم دیگر پرونده، عماد علی الرعیمی، ۲۴ ساله نیز توسط دادگاه تجدید نظر تأیید شد. دادگاه همچنین حکم محکوم سوم علی عبدالله المحفل ۲۵ ساله را از پنج سال به سه سال کاهش داد. سه مظنون باقیمانده به دلیل کمبود مدارک و شواهد، قبل از محاکمه آزاد شدند.
این حزب تاکنون چندین نوبت موفق به تشکیل دولت شده‌است. در انتخابات سال ۱۹۹۹ انتخابات زودرس موجبات شکست نتانیاهو را در قبال ایهود باراک فراهم کرد ولی در انتخابات سال ۲۰۱۵ با کسب ۳۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست در جایگاه نخست قرار گرفت.
در دسامبر ۲۰۰۱ آریل شارون، اولین نخست‌وزیری بود که تشکیل دولت فلسطین را تنها راه‌حل پایان دادن به نزاع اسرائیل و فلسطین دانست و تحقق بخشیدن به این کار را یکی از اهداف دولت خود برشمرد. دولت ایهود اولمرت نیز با تکرار این موضوع بر آن صحه گذاشت، ولی با روی کار آمدن دولت نتانیاهو، بار دیگر اعلام شد که تشکیل دولت فلسطین خطری برای اسرائیل به‌شمار می‌آید.
در سال ۲۰۰۹، نخست‌وزیر ایهود اولمرت، خواستار پذیرش حق موجودیت اسرائیل به‌عنوان یک کشور یهودی از سوی تشکیلات خودگردان فلسطین شد که تشکیلات خودگردان فلسطین آن را رد کرد. پلنوم کنست در ماه مه ۲۰۰۹ لایحه‌ای را تصویب کرد که انکار عمومی حق موجودیت اسرائیل به‌عنوان یک کشور یهودی را جرم‌انگاری می‌کند و مجازات آن تا یک سال زندان است. در سال ۲۰۱۱، محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین در سخن‌رانی خود در پارلمان هلند گفت که مردم فلسطین حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت می‌شناسند و امیدوارند دولت اسرائیل با «به رسمیت شناختن دولت فلسطین در مرزهای سرزمین اشغالی در سال ۱۹۶۷» پاسخ دهد.
در ۱۲ام نوامبر، مقامات حماس و جهاد اسلامی تمایل خود را برای بحث و گفتگو برسر آتش‌بس نشان دادند. یک سخنگوی جهاد اسلامی در سخنانی گفته بود، توپ در زمین اسرائیل است و گروه‌های مقاومت رفتار و عملکرد اسرائیل بر روی زمین را مشاهده و به تبع آن عمل خواهند کرد. یک خانه و یک کارگاه مورد اصابت راکت قرار گرفت که منجر به زخمی‌شدن سه شهروند اسرائیلی گردید. هرچند، مقامات اسرائیلی مدعی شدند فلسطینی‌ها در این روز اقدام به شلیک ۱۲ راکت کرده‌اند. اسرائیل از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا حملات راکتی را محکوم نماید و ایهود باراک اعلام کرد اسرائیل "لطمه به زندگی روزمره شهروندانش را نمی‌پذیرد."
در اول ژوئیه ۲۰۰۸، ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در کنفرانس انترناسیونال سوسیالیست در یونان، با جلال طالبانی، رئیس جمهور وقت عراق، دست داد و ملاقات کوتاهی داشت. باراک و طالبانی هر دو به عنوان نمایندگان احزاب‌سیاسی متبوع خود، یعنی حزب کارگری و میهنی کردستان در این کنفرانس حاضر بودند.
در سال ۲۰۱۱ یک انشعاب مهم در این حزب اتفاق افتاد. ایهود باراک رهبر این حزب از آن خارج شده و همراه با چهار نماینده کنست عضو حزب، حزب جدیدی را با نام استقلال تأسیس کرد. حزب کار در انتخابات ۲۰۱۳ موفق به کسب ۱۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست شد. آن‌ها در انتخابات ۲۰۱۵ تصمیم گرفتند با حزب هاتنوعا به رهبری تسیپی لیونی ائتلاف کرده و اتحاد صهیونیستی را شرکت دهند. این ائتلاف در انتخابات ۲۴ کرسی به دست آورده و پس از حزب لیکود (۳۰ کرسی) در رتبه دوم قرار گرفت که از این تعداد ۱۹ کرسی به اعضای حزب کار اختصاص دارد.
از چهره‌های شاخص تاریخ حزب کارگر اسرائیل می‌توان، اسحاق رابین، ایهود باراک و شیمون پرز را نام برد.