اینی علیا روستایی است که در استان اردبیل، شهرستان گرمی، بخش مرکزی، دهستان اینی قرار دارد. هم نهانی هم عیانی هر دویی هم نه اینی هم نه آن هم این هم آن
معنی کلمه اینی در لغت نامه دهخدا
( آینی ) آینی. ( ترکی ، اِ ) اَینی. برادر کوچک. اینی. [ اَ] ( ترکی -مغولی ، اِ ) برادر کوچک و برادرزاده. برادر کهتر. ( دائرةالمعارف فارسی ) ( آنندراج ) : بعد از اجتماع تمامت آقا و اینی و امراء باتفاق جمهور بر تخت نشست. ( جامع التواریخ ). هولاکوخان را به ایران زمین و ممالک که ذکر رفت نامزد کرد بکنکاج تمامت آقاو اینی مقرر فرمود. ( جامع التواریخ رشیدی ). || ناله و زاری و فغان و فریاد. ( ناظم الاطباء ).
معنی کلمه اینی در فرهنگ فارسی
( آینی ) کلمه مغولی بمعنی برادر کوچک ( اسم ) برادر کوچکتر. یا آقا و اینی . ۱ - برادر بزرگتر و برادر کوچکتر . ۲ - شاهزادگان و اشراف .
معنی کلمه اینی در دانشنامه عمومی
اینی (رودسر). اینی یک روستا در ایران است که در شهرستان رودسر استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان شوئیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۴۶ نفر ( ۳۲ خانوار ) بوده است.
جملاتی از کاربرد کلمه اینی
بصورت آنی از چه غیر اینی تو معنی بین اگر مرد یقینی
مهماندوست پس از پایان بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۱۲ با اشاره به زوایای فنی تیم اعزامی گفت: «اگر بودم دو طلا میگرفتیم، دوست دارم الان از آقای هادی ساعی بپرسم، شما آمدی در المپیک هم حاضر شدی. حالا از کاری که کردی راضی هستی پسر؟ من یک عمر برایت زحمت کشیدم، آخرش اینی شد که دیدی! الان چه حرفی داری که بگویی؟! همه کار کردی که در راًس کار باشی، الان هستید؛ اما حالا که هستید و مدالهایمان سوخت شده از کارتان راضی هستید؟ !»
تو با کس نمانی که با من نماندی گهی نزد اینی گهی نزد آنی
تو کدام و من کدامم تو چه نام و من چه نامم تو چه دانه من چه دامم که نه اینی و نه آنی
بقایای قلعه یایلی قلعه سی مربوط به دوره اشکانیان - دوره ساسانیان - سدههای اولیه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان گرمی، بخش مرکزی، دهستان آنی، روستای اینی علیا واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۰۶۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
از شمع چه میگوئی پروانه چه میجوئی تو خوبتر از اینی من سوخته تر زآنم
روستای اینی در ۳۸ درجه و ۵۹ دقیقه عرض جغرافیایی و ۴۸ درجه و ۹ دقیقه طول شرقی واقع شدهاست. در دامنه کوه پاشنه ور قرار دارد. روستای اینی در مرز ایران با جمهوری آذربایجان واقع شدهاست. روستای اینی از شمال به جمهوری آذربایجان، از جنوب به روستای قوزلو (مغان)، از شرق به روستای آلایله و بی اره و از غرب به روستای چلک متصل است. روستای اینی حدوداُ ۶۷/۷۶کیلومتر مربع وسعت دارد که تقریباُ %۲/۱کل مساحت شهرستان گرمی (مغان) را شامل میشود.
چون تو نه اینی نه آن، ای بیفروغ میمزن در عشق ما لاف دروغ
دل گفت که جانی و خرد گفت جهانی چون نیک بدیدم تو نه اینی و نه آنی
سانخنرع سوجتو (نِ خِ رَ) شاهی از دودمان سیزدهم مصر باستان است که تقریباً هیچ اطلاعی دربارهٔ او در دست نیست. تنها چیزی که دربارهٔ او دانسته شده این است که طبق پاپیروس تورین او جانشین مرهوتپرع اینی بوده و برای ۳ سال و ۲ تا ۴ ماه فرمانروایی میکرده.
روستای اینی بر اساس سرشماری سال 1395 مجموعا 1781 نفر جمعیت دارند که در قالب 489 خانوار زندگی می کنند. در این بین اینی علیا دارای جمعیت 813 نفر، وسطی 443 نفر و سفلی 525 نفر می باشد. با احتساب جمعیت هر سه روستا، اینی پر جمعیت ترین نقطه روستایی شهرستان گرمی باشد.
تپه پیشی اینی مربوط به سدهٔ ۶ تا ۸ ه.ق است و در شهرستان خوی، بخش ایواوغلی، دهستان ایواوغلی، روستای پیرکندی واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۷۱۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسیر گرمی به سمت روستاهای قوزلو و اینی ادامه یافته و با گذر از مناطق سرسبز و کوهستانی و مرزی شهرستان گرمی به زهرا مرکز بخش موران می رسد و از آنجا نیز با مسیر دیگری به مرکز شهرستان گرمی وصل میشود. علاقهمندان میتوانند از این مسیر ها برای رفت یا برگشت استفاده نمایند اما در برخی قسمت های آن عملیات آسفالت تکمیل نشده است و در روزهای بارانی احتیاط برای گذر از این مسیر ضروری است.
تو بیمرگ هرگز نجاتی نیابی ز ننگ لقبهای اینی و آنی
جان خوانمت ارچه بیش از اینی لیکن در کالبد جسد همین می گنجد
فهیمه سادات زاده ۱۳۵۲ از ولسوالی آقچه ولایت جوزجان میباشد. ایشان تحصیلات ابتدایی خود را در لیسه خدیجه جوزجانی به پایان رسانید و سند ۱۴ پاس خود را از دارالمعلمین جوزجان بدست آورد در ادامه تحصیلات همچنین از دانشگاه صدرالدین اینی تاجیکستان نیز مدرک لیسانس در رشته حقوق را توانستهاست بدست آورد. وی پس از آن در بخش معارف و برای سازمانهای بینالمللی مشغول به کار بودهاست.
قسمت اعظم روستای اینی دارای آب و هوای سرد در زمستان و معتدل در بهار ،تابستان و پاییز می باشد . سرچشمه اصلی رودخانه اوجارلو (اوجرلو)چای یعنی شعبه های قوزلو چای (خلیفه لو چای) ازارتفاعات جنوبی این روستامی باشد.