اولر

اولر

معنی کلمه اولر در لغت نامه دهخدا

اولر. [ ل ِ ] ( اِخ ) ( 1707 - 1783 م. ) لئونارد اولر ریاضی دان مشهور سویسی صاحب کشفیات باارزش در تجزیه ریاضیات ساده و مکانیک عقلی و درنجوم نیز فرضیه ای دارد معروف و در فیزیک و شیمی و متافیزیک نیز مطالعاتی دارد. وی در شصت سالگی نابینا گردید ولی تا آخر عمر از تتبع و تحقیق باز نایستاد.

معنی کلمه اولر در فرهنگ فارسی

ریاضی دان سویسی ( و . بال ۱۷٠۷ - ف. ۱۷۸۳ م . ) وی در ریاضیات تحلیلی و مکانیک اکتشافاتی دارد . او [ فرضیه جدید ماه ] و یادداشتهای گرانبهایی در باب انقلاب نجومی سیارات نوشته . اولر به فیزیک شیمی و ما بعد الطبیعه نیز داشته و در ۶٠ سالگی نابینا گردید .
لئونارد اولر ریاضی دان مشهور

معنی کلمه اولر در دانشنامه عمومی

اولر (اسطوره). اولر یا اول ( به زبان نروژی باستان: Ullr ) در اساطیر اسکاندیناوی، ایزدی گمنام و معماگونه ای است. به نظر می رسد او در اوایل دوران کافرکیشی ژرمن ها ایزدی بزرگ و ارشد بوده یا لقب ایزدی مهم را در زمان های ما قبل تاریخ یدک می کشیده است. در افسانه های اسکاندیناوی کهن، اول به معنای «شکوه و عظمت»، ایزد عدالت، شکار و دوئل کردن بود و همچنین به عنوان ایزد حامی کشاورزی محسوب می شد.
بر طبق مجموعه ادای منثور، اثر اسنوری استورلوسون، اولر فرزند ایزدبانوی باروری و غلات سیف، و فرزند خوانده ثور بود، اما نامی از اینکه پدر او کیست در منابع ثبت نشده است. هنگامی که ماده غول اسکادی از همسرش نیورد جدا شد، با اولر ازدواج کرد. بر طبق یکی از اشعار ادای منثور با نام «Grímnismál»، او در تالاری با عنوان یدالیر زندگی می کرد و در تیراندازی و اسکی مهارت داشت.

جملاتی از کاربرد کلمه اولر

تپه اوچ اولر مربوط به سدهٔ ۸–۶ ه.ق است و در شهرستان نقده، بخش محمدیار، دهستان حسنلو، روستای شیخ احمد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۸۶۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنگاه را ارائه کردند. آن‌ها برای یک نوآوری قیمتی را در نظر می‌گیرند که این قیمت حاصل تعادل یک رقابت است. اخیراً نیز فالی اولر و ساندونیس یک سیاست بهینه رقابت را در زمان‌هایی که اعطای مجوز می‌تواند به عنوان راهی جایگزین در برابر ادغام باشد، در نظر می‌گیرند.
نوئه‌دی یا آق اولر روستایی در بخش مرکزی شهرستان طوالش در استان گیلان است.
او در سال ۱۹۹۱ در منطقه فاتح استانبول به دنیا آمد. او از دبیرستان آناتولی باچلی اولر فارغ التحصیل شد. در طول تحصیلات دبیرستانی، در ماه های تابستان در مدارس تابستانی در لندن، ژنو و بروکسل شرکت کرد.
در فارسی، گاهی تلفظ فرانسوی نام وی، اولر، برای نام بردن از او به‌کار می‌رود.
اوچ اولر، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه و در شهرستان ارومیه استان آذربایجان غربی ایران.
لئونارد اولر، ریاضیدان برجسته آلمانی با بررسی حدس گلدباخ دریافت که این حدس را می‌توان به صورت دیگری نیز مطرح کرد؛ صورتی ظاهراً متفاوت که در واقع به لحاظ ریاضی با بیان گلدباخ هم ارز است و اصطلاحاً به آن حدس قوی گلدباخ گویند. بر اساس بیان حدس قوی گلدباخ هر عدد زوج بزرگتر از دو را همواره می‌توان به صورت جمع دو عدد اول نوشت. اکنون که بیش از ۲۷۰ سال از مطرح شدن این حدس می‌گذرد حتی با قوی‌ترین ابر رایانه‌ها هم هیچ مورد نقضی که صحت این حدس را زیر سؤال ببرد پیدا نشده‌است اما با این حال هنوز هیچ ریاضیدانی موفق به اثبات این حدس نشده‌است. بدین ترتیب اثبات درستی حدس گلدباخ به یکی از چالش‌های مهم پیش روی ریاضیدانان بدل شده‌است.
لئونارد اولر این تابع را در سال ۱۷۶۳ معرفی کرد. در آن زمان او هنوز نماد خاصی برای این تابع تعیین نکرده بود. بعدها لئونارد اویلر با مطالعه بیشتر تابع فی، حرف یونانی π را برای آن برگزید. نماد استاندارد φ بعدها توسط گاوس استفاده شده‌است.
به سبب تجاوز ریندا، اُدین تاج و تخت خود را به عنوان فرمانروای آسگارد از دست داد (که ساکسو آن را بیزانتیوم نامید) و اولر (ولدر) جایگزینش شد. اُدین مجبور به تبعید شد، اما ۱۰ سال بعد برای بر کنار کردن اولر بازگشت.