اهل الله
معنی کلمه اهل الله در فرهنگ فارسی
مردان متقی و پارسا
معنی کلمه اهل الله در دانشنامه اسلامی
۱. ↑ فصل نامه میقات حج، ش۷، ص۱۸.
منبع
تونه ای، مجتبی، فرهنگنامه حج، ص۱۵۲. رده های این صفحه : اماکن | تاریخ اسلام | جغرافیای اسلامی
جملاتی از کاربرد کلمه اهل الله
برآورد حیدر از دریا بسی در که شد دامان اهل الله ازو پر
دامن صحبت کشید از چنگ اهل دل فسوس ظل رحمت برگرفت از فرق اهل الله آه
اگر سالكى ، بدان كه طى مراحل و قطعمنازل جز به گام هاى نفى و اثبات ميسر نيست ، و اين معنى جز در كلمه طيبه لا اله الاالله يافت نشود. اهل الله گفتند كه : هيچ نوع از انواع اذكار و عبادات در ترقىدرجات و مقامات معنوى اثر اين كله طيبه را ندارد. از اين روىرسول الله (ص ) فرمود كه : در روز رستاخيز هر كار نيك سنجيده شود، جز گواهىدادن به لا اله الا الله كه آن را در ترازو ننهند؛ چه اگر در ترازو رود، آسمانها و زمين هاى هفتگانه با وى برابرى نكنند. كنايه از اين كه ثواب اين كلمه رانهايت نبود و به شمار نيايد و هيچ چيز همسنگ او نگردد. (24)
بخاطر فکر دنیا همچو نمرود شدستی پیش اهل الله مردود
بدانچه شرع نکردهست امر و اهل الله شوند مرتکبش گونه گون ریاضتهاست
در حديث آمده است : دنيا بر اهل آخرت ، و آخرت براهل دنيا، و هر دو بر اهل الله حرام گشته است . (100)
روز اهل الله این اسرار پرس بعد از آنی کلبهٔ عطّار پرس
و حضرت پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود که «در روز قیامت اهل سخریت و استهزاء را می آورند و از برای یکی از ایشان یک در بهشت را می گشایند و می گویند: شتاب و زود داخل بیا، او با غم و اندوه می آید که داخل شود، در را می بندند و از طرفی دیگر دری دیگر را می گشایند و به او می گویند: تند بیا و داخل شو، چون به نزد آن در نیز رسد در را می بندند همچنین به این بلیه گرفتار خواهد بود و از هیچ دری داخل نخواهد شد» و اگر آن بیچاره که به این صفت مبتلا است و خندانیدن مردمان به تقلید دیگران را شعار خود قرار داده به حقیقت خود برسد می داند که باید آن مسکین، گاهی بر خود بخندد و زمانی بگرید همچنان که عقلا و دانشمندان بر او می خندند و چگونه بر خود نخندد و نگرید و حال اینکه به سبب استهزاء و مسخرگی در نزد بعضی از اهل دنیا، خود را «مهین و بی وقع در نظر اهل الله نموده و چون روز قیامت شود دست او را خواهند گرفت و به ضرب تازیانه خواهند راند، چنانچه خر را می رانند تا داخل جهنم کنند و هر که او را ببیند به او استهزاء و سخریت خواهد نمود.
کار اهل الله را طعن از کسی زیبنده نیست هرچه خواهد میکند عارف کسی را بنده نیست
چون برنگی قانعی از فقر اهل الله را بوی سیر آید مدام از دلق تو همچون پیاز
ضنائن را اگر خواهی خصایص ز اهل الله مخصوصند و خالص
93- حرام بودن دنيا و آخرت بر اهل الله در حديث آمده است : دنيا بر اهل آخرت ، و آخرت براهل دنيا، و هر دو بر اهل الله حرام گشته است . (100)
آن امامی کو طریق دید حق جمله اهل الله را داده سبق