اهری
معنی کلمه اهری در فرهنگ فارسی
جملاتی از کاربرد کلمه اهری
او در سال ۱۳۱۵ با زهرا قریب، دختر عبدالعظیم قریب ازدواج کرد، و ایران را ترک نمود، و عاقبت در سال ۱۳۱۷ به ایران بازگشت. پس از طی نمودن دوره سربازی در سال ۱۳۱۹ به عنوان دانشیار طب اطفال در دانشگاه به فعالیت علمی و تدریس مشغول گردید. وی ابتدا در بیمارستان رازی به اداره بخش اطفال مشغول شد، و بعد از آن به بیمارستان هزار تختخوابی رفت و در آنجا بخش اطفال را دایر کرد. او در سال ۱۳۱۹ کتاب بیماریهای کودکان را به چاپ رساند، و در سال ۱۳۳۵ با همکاری حسن اهری آن را با اصلاحات جدید تجدید چاپ نمود.
این متن بر اساس نسخهای که برنهارد دارن بر پایه آخرین تصحیح ملامحمدجعفر اهری در چاپخانه آکادمی سلطنتی پترزبورگ در سال ۱۲۷۴ هجری به چاپ رسانده و نمونهای از آن در کتابخانه موزه اشمولین آکسفورد انگلستان وجود دارد، تصحیح و تحشیه شده است. در سال ۱۳۴۹ تاریخ گیلان توسط منوچهر ستوده در بنیاد فرهنگ ایران تصحیح و چاپ شده است.
قاسم اهری فرزند ارشد حاجی حسن آقا بود. به سال ۱۲۶۳ در اهر چشم به جهان گشود. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه به اروپا رفت و در رشته پزشکی موفق به اخذ درجه دکترا شد و پس از بازگشت به ایران در اهر و سپس تبریز به طبابت پرداخت. در مدتی که در اهر زندگی میکرد، بیماران را رایگان معالجه میکرد. زمینی به مساحت چهل هزار متر مربع در چایکنار شرقی اهر به آموزش و پرورش و ساختمان بزرگی را پس از احداث به سازمان شیر و خورشید اهدا کرد.
تاج:حجت خاکسار تهرانی('۴۵حمید ملک احمدی) ، اصغر حاجیلو ، هوشنگ زرین کمر ، سعید مراغه چیان ، جهانگیر کوثری ، شاهرخ مطیعی ، رضا نعلچگر ، حیدر اهری ('۴۵حسن نگارش) ، هادی نراقی ، محرم عاشوری ، مسعود مژدهی ('۶۵مجید نوروزی) مربی:ولادیمیر جوگیچ
دکتر قاسم خان اهری در تقسیمات اراضی ملی تقریباً دارایی ملکیتی خود را از دست داد که شامل ۷۰ روستا،باغات،چند هزار متر زمین در اهر و... می شد.
خانه دکتر اهری مربوط به دوره قاجار - دوره پهلوی است و در اهر، خیابان شیخ شهاب الدین واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ آبان ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۴۷۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تاج در حالی به استقبال این فصل رفت که بعد از هفت فصل پیاپی که با زدراکو رایکوف به عنوان سرمربی همکاری داشت، فصل را با یک سرمربی دیگر به نام ولادمیر جکیچ آغاز کرد. به غیر از این تغییر مربی تعدادی از بازیکنان تاج همانند منصور رشیدی، عزت جانملکی، اکبر کارگرجم، حسن نگارش، جواد قراب، مسعود مژدهی، کارو حقوردیان و حسن ابراهیمی از تیم جدا شدند و بازیکنان جوانی چون حمید ملک احمدی، ایرج داناییفرد، شاهرخ مطیعی و حیدر اهری به تیم تاج پیوستند. منبعبا جدا شدن بازیکنانی که در بالا نامشان ذکر شد دیگر از تیم قهرمان آسیا در سال ۱۳۴۹ هیچ بازیکنی در ترکیب تاج باقی نماند.
صفیالدین اردبیلی بنیانگذار دودمان صفوی ۲۵ سال نزد زاهد گیلانی گذرانید و دختر او را به همسری گرفت. زاهد، صفیالدین را به جانشینی خود در طریقت برگزید. پس از مرگ زاهد، و به روایتی در همان دوران زندگی وی، صفیالدین به اردبیل بازمیگردد و طریقتی به نام صفویه در آنجا بنیاد میگذارد. زاهد مرید شهاب الدین اهری است.
دکتر اهری در سال ۱۳۱۴ به نمایندگی اهر در مجلس شورای ملی (دوره دهم) انتخاب شد و تا دوره سیزدهم نماینده اهر بود. در اوائل دوره سیزدهم در هفتم دی ۱۳۲۰ استعفای خود را از نمایندگی تسلیم مجلس کرد و در توضیح انگیزهاش از استعفا نوشت: «مصمم شدهام که شغل آزاد سابق خود را تعقیب نموده و بار دگر به خدمات نوعی مشغول شوم».
اهری نام یکی از معروفترین کوکیهای آذربایجان و سوغاتی شهر اهر میباشد. اهری نوعی کلوچه محلی و معروف در آذربایجان میباشد که خاستگاه آن به شهر اهر بر میگردد و امروزه در اکثر نقاط آذربایجان در شیرینی فروشیها پخت میگردد. اهری بافتی بسیار نرم دارد و از ترکیب آرد، شکر، هل، زنجبیل و… تهیه میگردد.