اندرزی
معنی کلمه اندرزی در لغت نامه دهخدا

اندرزی

معنی کلمه اندرزی در لغت نامه دهخدا

اندرزی. [ اَ دَ ] ( اِخ ) دهی است از بخش حومه شهرستان قوچان با 189 تن سکنه. آب آن از چشمه و محصول آن غلات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

معنی کلمه اندرزی در فرهنگ فارسی

ده از بخش حومه شهرستان قوچان آب از چشمه . محصول : غلات .

معنی کلمه اندرزی در دانشنامه عمومی

اندرزی (کمون). اندرزی ( به فرانسوی: Andrésy ) یک کمون در فرانسه است که در ایولین واقع شده است. اندرزی ۶٫۹۱ کیلومتر مربع مساحت دارد ۳۰ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
معنی کلمه اندرزی در فرهنگ فارسی

جملاتی از کاربرد کلمه اندرزی

به اندرزی که در دشت فلسطین ز خر بگرفت بلعم پور با عور
خود شد چو تو شاپور بروم اندر زی بند خود شد چو تو بهرام بهند اندرزی دام
از جمله خانواده‌های حال حاضر می‌توان به خانواده های: اقبالی،غلامی، حیدری، یوسفی، حاتمی، حسنی، شفیعی، فیلی، محمدی، رحیمی، احمدی، داوودی، محمودی، حیدریان، علی‌پور، کیانی، هاشمی، شهباز، مرادی، آزادی، یوسفی، عباسی، عزیزی، رستمیان، غفارنژاد، صادقی، پرورش، نادری، رحیمی، محمدیان، ایوانی، حسن‌پور، حسینی، دستمردان، نظری، قربانی، بابایی، شکری، اندرزی، میرزایی، قیمالی و اسماعیلی و روشن ضمیر اشاره کرد.
بهر قطعه اش کز خرد آیتی است جداگانه اندرزی و حکمتی است
«و عیسی بن مریم را به پیروی از آنان در پیش گرفتیم و آنچه را که پیش از او در تورات نازل شده بود تصدیق کرد و انجیل را که در آن هدایت و نور مؤید است به او عطا کردیم. آنچه پیش از آن در تورات نازل شده‌است، هدایت و اندرزی است برای پرهیزگاران. اهل انجیل بر اساس آنچه خداوند در آن نازل کرده‌است، قضاوت کنند».
«به‌طور خلاصه، محتوای شاهنامه، یک حماسه اسطوره‌ای، پهلوانی، عشقی، اندرزی و تاریخی است. در جزئیات مطالب، شاهنامه پر از آگاهی‌های گوناگون دربارهٔ زندگی معنوی و مادی، تشکیلات اداری و لشکری و درباری، آیین‌های خانوادگی و اجتماعی ایرانیان باستان است. ساختار شاهنامه، در مجموع یک حماسه تراژیک – دراماتیک است. شاهنامه از نظر شیوه بیان، دارای زبانی کهن و فاخر و لحنی غالباً اخطارکننده است. از نظر کارکرد، شاهنامه مهم‌ترین حلقه پیوند دو بخش تاریخ و فرهنگ ایران (پیش از اسلام و پس از اسلام) به یکدیگر و نیز، استوارترین ستون زبان و ادب فارسی و بزرگ‌ترین شاخص هویت و ملیت ایرانی است.»
دادت اندرزی نغز و بدیع کِت برساند به مقامی رفیع
«پند» در نوشته‌های زرتشتی به زبان پهلوی تا سده سوم، واژه‌ای بسیار رایج است و معنی «اندرز» یا «نصیحت» دارد. آنچه از ادبیات اندرزی از پهلوی به عربی و فارسی راه یافته بسیار است.‌ این متون مجموعه عبارات عبرت‌آموز مؤثری است که با رشد و گسترش ادبیات، اندکی بعد در نثر، ضمن حکایات و در شعر، در مواقع مناسب جای گرفته‌است. در ادبیات فارسی پندنامه‌ها به نوع بسیار کهنی از ادبِ تعلیمی تعلّق دارد. پند یا نصیحت واحد اولیه‌ای است که به کمک آن مجموعه پندنامه پدید می آید.