امیرعباس
معنی کلمه امیرعباس در فرهنگ فارسی
معنی کلمه امیرعباس در فرهنگ اسم ها
معنی: ترکیب دو اسم امیر و عباس ( پادشاه و شجاع )، ( به مجاز ) امیر شجاع و دلاور، پادشاه و حاکم چون شیر، پادشاه و حاکم چون شیر و، مرکب از دو اسم امیربه معنای حاکم و سلطان و عباس به معنای شیر درنده
جملاتی از کاربرد کلمه امیرعباس
عصمت عرب شیبانی، فرزاد آزاده، رضا بدری، نسرین بیطرف ثانی، غلامرضا عدالت، غلامحسین قاسمی، قاسم قپان وری، مهدیه هوایی، نگین محمودی، مژگان جهانگیری، محمد کاشانی، آوینا کاظمی، مجید کاظمی، فرزاد خان دوستانی، عصمت خسروی، خدابخش خسروی، بیژن خسروی، شیرین خسروی، زهرا خسروی، علی اصغر منافی، سعید محمدی آرا، علیرضا مولاپسندی، امیرعباس ناهید، مژگان استاد، سید ماشاءالله شکیبی، فرانک شیروانی مقدم، سید محمدطاها طالبی، زینب سادات طالبی، آرمینا یزدانی، مهدی یزدانی
بهرام میرزا در دیلمان استقرار یافت و چند ماه بعد کیا خور کیا را، که بسیار مورد احترام مردم گیلان بود زندانی کرد. حکومت بهرام میرزا در گیلان بیش از یک سال طول نکشید. مردم شوریدند و شاهزاده را شکست دادند و او به قزوین فرار کرد. در روایتی دیگر، امیرعباس، سپهسالار کارکیا، خان احمد را به حکومت رساند.
به جز مخبرالسلطنه هدایت، حسنعلی منصور و امیرعباس هویدا از نخست وزیران دوره پهلوی اول و دوم، دوستعلیخان معیرالممالک نویسندۀ کتاب وقایعالزمان و از رجال خزانهدار در دورۀ ناصرالدینشاه و عبدالحسینخان ناصرالسلطنه در این محله زندگی میکردند.
ترجمه کتاب قوانین والیبال در سال ۱۳۳۳ توسط سید ضیاالدین شادمان، رئیس فدراسیون والیبال و بسکتبال و تهیه و تنظیم آن توسط کاظم رهبری، رئیس تربیت بدنی آموزشگاههای ایران که از داوران ممتاز والیبال در ایران بود. از اقدامات رو به جلویی بود که شکل منظمی را در برگزاری مسابقات والیبال آن زمان فراهم نمود. در پایان سال ۱۳۳۶، والیبال دارای فدراسیون مستقل شد و امیرعباس امین به عنوان اولین رئیس فدراسیون والیبال کار خود را آغاز کرد. در همین دوران بحث عضویت ایران در فدراسیون بینالمللی والیبال جهان مطرح شد و سرانجام یک سال بعد ۱۹۵۹ میلادی این مهم به انجام رسید.
در زمان ریاست پاکروان بر ساواک پنج نخستوزیر (جعفر شریفامامی، علی امینی، اسدالله علم، حسنعلی منصور و امیرعباس هویدا) روی کار آمدند.
زاهدی در ۱۴ دی ۱۳۴۵ بهجای غلام عباس آرام در کابینه امیرعباس هویدا، به سمت وزیر خارجه ایران رسید. او پنج سال در این سمت باقی ماند. سپس در اوایل دههٔ ۵۰ خورشیدی بار دیگر به عنوان سفیر ایران در ایالت متحده انتخاب شد و تا هنگام انقلاب ۵۷ در آن مقام باقی ماند و آخرین سفیر ایران در ایالات متحده لقب گرفت. وی در سال ۱۹۶۸ به نمایندگی از ایران پیمان منع تکثیر سلاحهای هستهای را امضا کرد.
داریوش کاردان بازیگری حرفهای را از یکی از مجموعه تئاترهای طنز چخوف (شبکهٔ چهار) آغاز کرد. در سال ۱۳۸۸ در سریال تلویزیونی نردبام آسمان به کارگردانی محمدحسین لطیفی در نقش مسعود طبیب (پدر غیاثالدین جمشید کاشانی) ظاهر شد و پس از آن، در نقش حاج ابراهیم کلانتر در سریال تبریز در مه، میرزا آقاخان نوری در سریال سالهای مشروطه و امیرعباس هویدا در سریال معمای شاه به کارگردانی محمدرضا ورزی نیز بازی کرد.
زندان تاریخی جمشیدیه یا زندان شماره ۳۶ هم در داخل پادگان این یگان است. این زندان قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران یک زندان سیاسی بود. سیدعلی خامنهای، امیرعباس هویدا و نعمتالله نصیری از زندانیان این زندان بودهاند. این زندان پس از انقلاب ۱۳۵۷ خورشیدی، باز هم به یک زندان سیاسی تبدیل شد که هیچ اطلاعاتی از داخل این زندان به بیرون درز نکردهاست. ندامتگاه نیروهای مسلح یا زندان حشمتیه هم از زندانهای تحت کنترل این یگان ارتش است. مکان فعلی این زندان در کهریزک واقع در بین پادگان ابوذر غفاری و مرکز آموزش دژاجا است. بعد از فوت روحالله خمینی و رهبری علی خامنهای زندان ۳۶ از دست دژبان خارج و زیر نظر حفاظت اطلاعات فرماندهی کل قوا قرار گرفت.
دردسرهای شیرین مجموعه تلویزیونی است به کارگردانی سهیل موفق و تهیه کنندگی سیدعلی اکبر محمودی مهریزی که در عید نوروز ١۴٠١ از شبکه پنج پخش شد تیتراژ این سریال توسط فریدون اسرایی با اهنگسازی امیرعباس عباسیان و مجتبی مصری با ترانه ای از عبدالجبار کاکایی اجرا شده است.
رضا براهنی و امیرعباس حیدری و میر شمسالدین ادیب سلطانی و عبدالله کوثری هر یک ترجمهای از این نمایشنامه به فارسی دارند.