امانیه

معنی کلمه امانیه در لغت نامه دهخدا

امانیه. [ اَ نی ی َ / ی ِ ] ( اِخ ) جایی است در راه تهران به شمیران در جاده پهلوی. بتازگی در آنجا ساختمانها و باغ احداث شده است.
امانیه. [ اَ نی ی َ / ی ِ ] ( اِخ ) ( کوچک ) ده کوچکی است از دهستان نهر هاشم بخش مرکزی شهرستان اهواز واقع در 3 هزارگزی جنوب غرب اهواز و باختر رودخانه کارون ، در دشت واقع شده و گرمسیر است. 30تن سکنه دارد. آب آن از چاه تأمین میشود. محصولش غلات و شغل مردم زراعت و گله داری است. ساکنان آن از طایفه سادات هستند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).
امانیه. [ اَ نی ی َ / ی ِ ] ( اِخ ) ( بزرگ ) دهی بوده است در باختر رودخانه کارون که اکنون یکی از محلات شهر اهواز و به لشکرآباد معروف است. رجوع به فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 شود.

معنی کلمه امانیه در فرهنگ فارسی

دهی بوده است در باختر رودخانه کارون که اکنون یکی از محلات شهر اهواز و به لشکر آباد معروف است .

جملاتی از کاربرد کلمه امانیه

امیر حبیب الله این مکتب را دو بار مسدود نمود. مدیر این لیسه داکتری هندی به نام داکتر عبدالغنی خان بود. که مدت ۱۲ سال زندان رابه امر امیر حبیب الله سپری نمود. در دورهٔ امانیه این مکتب بسیار رشد نمود.
باغ‌سازی در کردستان به دلیل علاقه‌مندی والیان کردستان به سبک معماری ایرانی و باغ‌سازی ایرانی، رونق و گسترش یافت. از چندین چهار باغ، اکنون فقط نام برخی از آن‌ها در کردستان باقی مانده‌است برخی از .. باغ‌های این شهر.. عبارت است از باغ امیریه، باغ امانیه و چهارباغ خسروآباد که یکی از زیباترین چهار باغ‌هایی که در ایران پس از چهار باغ اصفهان ساخته شد بود. این باغ که دقیقاً به وسیلهٔ چهار خیابان به چهار قسمت تقسیم شده بود، تا حدود سال ۱۳۴۵ نیز موجود بود، اما شهرسازی جدید موجب شد تا به جای آن خانه‌هایی که اکنون پیرامون این عمارت وجود دارند، احداث شوند. جز درختان پیرامون عمارت و جوی آب مرکزی، دیگر عناصر چهار باغ از بین رفته و بسیاری از درختان و حوضچه‌ها نابود شده‌اند.
منطقهٔ امانیه تحت پوشش شهرداری منطقه دو اهواز می‌باشد. سایر مناطق تحت پوشش شهرداری منطقه دو اهواز شامل کیان آباد و کیان پارس، مهرشهر و کیانشهر می‌باشند.
ساختمان گمرک مربوط به دوره پهلوی است و در اهواز، امانیه، خیابان تختی، شرف به رودخانه کارون واقع شده و این اثر در تاریخ ۵ تیر ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۱۹۶۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در اهواز نیز خیابانی در مناطق زیتون کارمندی و امانیه به نام دکتر فاطمی نام گذاری شد.
در این قسمت از شهر اکثر ادارات دولتی مستقر هستند. کاخ استانداری، اداره راه وشهرسازی، فرمانداری، اداره دارایی، اداره ثبت کل وثبت احوال، آموزش و پرورش، ایستگاه راه‌آهن، بیمارستان رازی، ورزشگاه تختی و دانشکده ادبیات و زبان خارجه دانشگاه شهید چمران کلانتری امانیه در خیابان دز می‌باشد.
با هدف تسهیل تردد خودروها و اتصال مناطق امانیه و مرکز شهر، طراحی و عملیات اجرایی پل هشتم از سال ۱۳۸۵ آغاز شد و در اسفند ۱۳۹۰ به پایان رسید. طراحی این پل متفاوت از دیگر پل‌های کارون است و به صورت کابلی و بدون پایه ساخته شده است. این پل ۶۴۳ متر طول و ۱۳ متر عرض دارد و در چهار مسیر (دو مسیر رفت و دو مسیر برگشت) ساخته شده است. این پل دوپایه بزرگ دارد و عرشه پل توسط کابل به این پایه‌ها متصل شده‌اند. پل هشتم، منطقه امانیه را به خیابان «زند» در مرکز شهر متصل می‌کند.
نجم آبادی دررابطه با موقعیت فعلی محله امانیه بیان می‌دارد: " محله امانیه و خیابان افریقا برروی مسیل قرار گرفته و دارای قنات‌های بسیار زیادی است ".
محلهٔ «امانیه» که به گفته ساکنین از مناطق اعیانی اهواز بوده‌است همچنان بافت قدیمی خود را حفظ کرده‌است گرچه در طی دهه‌های اخیر ساخت و ساز در این محله تغییرات زیادی داشته‌است. در محله امانیه همانند سایر محله‌های اهواز، بافت قدیمی و بناهای تاریخی زیادی قابل مشاهده است که عمر آنها به بیش از صد سال می‌رسد و چنانچه مورد بازسازی و مرمت قرار نگیرند رو به نابودی خواهند رفت.
این بندر در کناره شرقی رود کارون و رو به روی بندر امانیه ساخته شد. بندر امانیه نیز در کناره غربی رود کارون و در ابتدای جاده کاروان رو هویزه بود. کالاهای تخلیه شده در اهواز با تراموای اسبی به سه کیلومتر بالاتر برده می‌شد تا از آنجا به شوشتر بارگیری شود.