امام زاده یحیی. [ اِ دَ / دِ ی َح ْ یا ] ( اِخ ) از بناهای دوره قاجاریه در شهر طهران است. ( یادداشت مؤلف ). امام زاده یحیی. [ اِ دَ / دِ ی َح ْ یا ] ( اِخ ) از بناهای قدیمی شهر ورامین است. ( یادداشت مؤلف ). امام زاده یحیی. [ اِ دَ/ دِ ی َح ْ یا ] ( اِخ ) محله ای است در شهر ساری. ( از ترجمه سفرنامه مازندران و استرآباد رابینو ص 81 ).
معنی کلمه امامزاده یحیی در دانشنامه آزاد فارسی
امامزاده یحیی (تهران). اِمامزاده یحیی (تهران) بقعه ای واقع در شهر تهران. بنای قدیمی بقعه در ۱۳۱۸ق تخریب و سپس بنای هشت ضلعی کنونی، مطابق نقشۀ بنای قدیمی و به همان ابعاد، توسط وزارت فرهنگ وقت ساخته شد. صندوق نفیس مرقد که دارای چند کتیبه است، به سال ۸۹۵ق تعلق دارد. برخی امامزاده را از نوادگان امام زین العابدین (ع) و برخی دیگر از احفاد امام حسن (ع) می دانند، اما نظر دوم با قراین و کتیبه های موجود در مرقد مطابقت دارد و لذا آن را صحیح تر دانسته اند. امامزاده یحیی (ساری). اِمامزاده یحیی (ساری) بقعه ای واقع در مرکز شهر ساری، مربوط به قرن ۹ق. بنابر معروف سه تن از امامزادگان به نام های یحیی و برادرش حسین و خواهرشان سکینه از فرزندان بلافصل امام موسی کاظم (ع) در این جا مدفونند. گویند پس از شهادت امام رضا (ع)، این سه امامزاده به مازندران گریختند و در آن جا شهید شدند. به احتمال فراوان پیکر یحیی بن میر قوام الدین مرعشی نیز در درون صحن امامزاده مدفون است. در جوار بقعۀ امامزاده یحیی بنای دیگر قرار دارد که آرامگاه تعدادی از سادات مرعشی در نیمۀ دوم قرن ۹ق است. امامزاده یحیی (گنبد قابوس). اِمامزاده یحیی (گنبد قابوس) اِمامزاده یحیی بقعه ای در گنبد قابوس، منسوب به یحیی بن زید. مردم دشت گرگان آن را قَرَنکی امام (امام تاریک) می خوانند و بسیار معتبر و مجرّبش می شمارند. بنای جدید بقعه به جای بنای قدیم ساخته شده است. امامزاده یحیی (ورامین). اِمامزاده یحیی (ورامین) بقعه ای واقع در ورامین، از نوادگان امام حسن (ع). او را عبدالله بن عزیز، حاکم شهر ری، به شهادت رساند. ساختمان بنا مربوط به قرن ۷ق است. بخش عمدۀ کاشی های داخل بقعه و نیز محراب آن که مربوط به ۶۶۳ق است و تا ۱۲۹۹ق برجای بوده، به یغما رفته است. قسمتی از این محراب همراه با سنگ قبر نفیس و کم نظیر آن، متعلق به ۷۰۵ق، هم اکنون در موزۀ ارمیتاژ، در سن پترزبورگِ روسیه، نگهداری می شود.
معنی کلمه امامزاده یحیی در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] امامزاده یحیی (ابهام زدایی). امامزاده یحیی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • امامزاده یحیی بن علی، از علویان حسنی و از نوادگان امام حسن (علیه السلام)، از امامزادگان مدفون در شهر همدان• امامزاده یحیی بن موسی، برادر امام رضا (علیه السلام) و شهید شده به دست به تحریک مأمون در سمنان ...
جملاتی از کاربرد کلمه امامزاده یحیی
بازار حاج زمان مربوط به دوره قاجار است و در سبزوار، خیابان بیهق، ضلع شرقی امامزاده یحیی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۱۴۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در مرکز شهر ساری قرار دارد و برج آجری آن به خاطر دارا بودن صندوق و در چوبی نفیس دارای اهمیت است. بلندای بنا ۲۰ متر و تاریخ ساخت آن سال ۸۴۹ هجری قمری میباشد. امامزاده یحیی از فرزندان موسی کاظم است.
ساختمان برج آجری امامزاده یحیی ساری در شهر ساری واقع شده و در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۱۳ با شماره ثبت ۲۱۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. دارای صندوق و در نفیس چوبی است که از اهمیت هنری و تاریخی برخوردارند.
آرامگاه امامزاده یحیی مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان مشهد، بخش رضویه، روستای میامی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰۱۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تیم ساری ابتدا با نام امامزاده یحیی ساری شروع به فعالیت کرد این تیم در سال ۱۳۷۷ قهرمان سوپرلیگ استان مازندران شد و به نوعی می توان گفت جرقه حضور ساروی ها در لیگ برتر با همین قهرمانی زده شد.
بقعه امامزاده یحیی مربوط به دوره قاجار است و در شهمیرزاد، خیابان ساری واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۵۶۳۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
احسان خواجه امیری نیز خواننده تیتراژ پایانی این سریال میباشد، قسمتهای متعددی از این سریال در دو محله تاریخی تهران، امامزاده یحیی و کوچهپسکوچههای[نکته ۱] پامنار ساخته شدند و از یکی از حمامهای تاریخی نیز در آن استفاده شد.
حسینیه بزرگ زواره مربوط به دوره صفوی است و در زواره، محله میدان بزرگ، جنب امامزاده یحیی ومسجد کرسی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۰۵۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امامزاده یحیی در همدان، بلوار مدنی، محله امامزاده یحیی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۲۴۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
این مجموعهٔ تلویزیونی در محلهٔ امامزاده یحیی (در تهران) و در خانهای قدیمی، متعلق به یکی از نوادگان قاجاری به نام خانم مهرانگیز، ساخته شد که اکنون به خانهٔ فرهنگ امامزاده یحیی تبدیل شدهاست.