امامزاده محمود

معنی کلمه امامزاده محمود در لغت نامه دهخدا

امام زاده محمود. [ اِ دَ/ دِ م َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بویراحمدی سردسیری بخش کهگیلویه شهرستان بهبهان واقع در 38 هزارگزی شمال خاوری بهبهان و 12 هزارگزی شمال راه شوسه آروبه بهبهان. کوهستانی و دارای هوای معتدل است. 50 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه تأمین میشود. محصولش غلات و پشم و لبنیات و شغل اهالی زراعت و حشم داری و صنایع دستی قالیچه و جاجیم بافی است. ساکنان آن از طایفه ٔبویراحمدی هستند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

جملاتی از کاربرد کلمه امامزاده محمود

امامزاده عبدالله که به روایتی از نوادگان امام جعفر صادق و زیارتگاه مردم می‌باشد قدمتی ۸۰۰ ساله دارد. مقبره امامزاده محمود که نسب وی نیز به روایتی به نوادگان امام جعفر صادق می‌رسد. از دیگر آثار تاریخی لاریم، تکیه پیرعلم که بسیار معروف است. گفته می‌شود با خوابی که یکی از بزرگان این منطقه می‌بیند آن را از دریا برداشته و به این مکان آورده‌اند. اکنون مقبره و گنبد و بارگاهی در این مکان ساخته و مردم از نقاط مختلف استان جهت زیارت و ادای نذر به این مکان می‌آیند.
سادات چاهن، روستایی از توابع بخش زیلائی شهرستان مارگون در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران است. مردم این روستا، عموماً اولاد و احفاد امامزاده محمود طیار [نیازمند منبع] هستند. وجه تسمیه آن به درستی معلوم نشده ولیکن این نام را مأخوذ از چاههایی می‌دانند که در نزدیکی آن‌ها واقع شده‌است. سادات چاهن، در چهار روستا به نام‌های چاهن، بال رود، زیرنا و پوله ساکن هستند. رودخانه خرسان از نزدیکی این روستاها عبور می‌کند.
تیرازجان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در مرز استان فارس و بویراحمد قرار دارد، و به دلیل موقعیت کوهستانی داری طبیعت سرسبز و آب و هوایی معتدل است. مردم این روستا با گویش لری صحبت می‌کنند. شغل اکثر مردم روستا کشاورزی، باغداری، دامپروری است. اکثر مردم این روستا از طایفه چوگی(چوبالی) و سادات امامزاده علی و امامزاده محمود هستند.