امامزاده شاه میر حمزه

معنی کلمه امامزاده شاه میر حمزه در دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] امامزاده شاه میرحمزه، از امامزادگان اصفهان می باشد که در قریه «فرسان» از روستاهای حومه شمال اصفهان مدفون بوده است.
حمزه بن محمّد بن حسین به علی بن حسین (متوفی در طبرستان) بن محمّد الدّیباج بن الامام جعفرصادق(علیه السّلام) از امامزادگان اصفهان است. در قریه «فرسان» مدفون بوده و به «شاه میرحمزه» شهرت دارد. اکنون در حاشیه خیابان سروش در داخل شهر واقع شده و دارای بقعه و اخیراً آن را تجدید بنا کرده اند] قبرستان شاه میرحمزه در سال ۱۳۳۳ش توسط شهرداری خراب شده و در اراضی آن خیابان، مغازه، منزل و دانش سرای کشاورزی بنا کردند. به ظنّ نویسنده این گورستان مقابر آل خجند نیز بوده است. در این گورستان حکیم شرف الدّین حسن شفائی و آخوند محمّدشفیع طالقانی معروف به «شفیعای ابرو» مدفون بوده اند که اکنون از مقبره آنان اثری به جا نمانده است.
مهدوی، سیدمصلح الدین، مزارات اصفهان، ص۲۷۴-۲۷۲.
۱. ↑ مهدوی، سیدمصلح الدین، مزارات اصفهان، ص۲۷۴-۲۷۲.۲. ↑ همایی، جلال الدین، تاریخ اصفهان (تکایا و مقابر)، ص۵۲۲-۵۱۷.
منبع
مهدوی، سیدمصلح الدین، اعلام اصفهان، ج۲، ص۸۳۹.
...

جملاتی از کاربرد کلمه امامزاده شاه میر حمزه

مزار پیر غیبی در نزدیکی منار چهل دختران در انتهای محله جوباره در صحرای گارلند (گارلنگ) موسوم به خوش صحرا در غرب خیابان سروش و در حدود امامزاده شاه میر حمزه قرار داشته‌است. جلال الدین همایی معماری بقعه را مربوط به دوره سلجوقی شرح داده‌است. متأسفانه در زمان حاضر این بنای تاریخی تصرف و تخریب شده و محل آن نامشخص می‌باشد. با توجه به توصیفات ذکر شده مزار پیر غیبی می‌بایست بسیار نزدیک به مزار بابا جوزا بوده باشد.