امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان حومه بخش حومه شهرستان دامغان ، واقع در 7 هزارگزی جنوب دامغان ، 10 تن سکنه و زیارتگاه و راه فرعی به دامغان دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ). امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) امام زاده ای است در دامغان و از جمله ابنیه تاریخی به شمار میرود، رجوع به امام زاده جعفر ( ده ) شود. امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) محلی است در معبر راه آهن طهران به بندرشاه. ( یادداشت مؤلف ). امام زاده جعفر. [ اِ دَ / دِ ج َ ف َ ] ( اِخ ) نام محلی است در کنار راه کازرون به بهبهان میان گردنه آستانه و خرپل در 142660گزی کازرون. ( یادداشت مؤلف ).
معنی کلمه امامزاده جعفر در دانشنامه آزاد فارسی
امامزاده جعفر (دامغان). اِمامزاده جعفر (دامغان) بقعه ای واقع در شهر دامغان، مقبرۀ امامزاده جعفر از نوادگان امام زین العابدین (ع). روی سنگ قبر سیاه رنگ نسب ایشان و سورۀ مبارکۀ توحید به خط کوفی حجاری و مقابل درب جنوبی نیز شجرۀ ایشان ثبت شده است. در داخل ایوان بقعه تعدادی کاشی های نفیس با تاریخ ۶۶۵ق به کار رفته که بسیاری از آن ها توسط دزدان اشیای عتیقه به سرقت رفته اند. اساس بنای امامزاده به دورۀ سلجوقیان و حتی پیش از آن نسبت داده شده است. ازجمله آثار مهم در این زیارتگاه دو سنگ نبشتۀ مفصل با تاریخ های ۸۱۶ و ۸۵۱ق است که در دو طرف ورودی نصب شده اند و به لحاظ تاریخی اهمیت فراوانی دارند، به ویژه سنگ نبشتۀ دوم که دربارۀ نوع مالیات های قرن ۹ق است. بنای این امامزاده به شمارۀ ۸۲ در فهرست آثار تاریخی ایران به ثبت رسیده است. امامزاده جعفر (قم). اِمامزاده جعفر (قم) اِمامزاده جعفر زیارتگاهی واقع در شهر قم، در روستای مزدیجان. نامش سید جلیل جعفر موسوی، نقیب علویه در اواخر قرن ۶ و اوایل قرن ۷ق است، اما نسب نامه اش در دست نیست. گویا وی در یورش سپاه مغول و قتل عام مردم قم به شهادت رسیده است و این که بعضی او را به اشتباه جعفر دقّاق، از نوادگان امام کاظم (ع)، دانسته اند ناشی از عدم دقت در کتیبۀ داخل بقعه می باشد. بنای این بقعه به سبک آثار قرن ۷ق است. مرقد امامزاده به ارتفاع یک متر از سطح زمین برجستگی دارد و پوشیده از کاشی های خشتی فیروزه ای نو است.
معنی کلمه امامزاده جعفر در دانشنامه اسلامی
[ویکی فقه] امامزاده جعفر معروف به شاه جعفر (علیه السّلام) از امام زادگان مدفون در قم است. در امتداد خیابان شاه ابراهیم، بارگاهی باشکوه، به نام مزار شاه جعفر است که منسوب به امام کاظم (علیه السّلام) می باشد و به عقیده بعضی، در این مکان، سیّد جلیل، جعفر، نقیب علویّین در اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم، مدفون است.در همین امتداد، در فاصله حدود یک کیلومتری، مرقد کوچکی قرار دارد که به بقعه سیّد معصوم از فرزندان امام سجّاد شهرت دارد.
جملاتی از کاربرد کلمه امامزاده جعفر
این روستا در دهستان امامزاده جعفر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۹ نفر (۳۷خانوار) بودهاست.
تپه گرگ دا مربوط به سدههای متاخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان گچساران، دهستان امامزاده جعفر، ۳ کیلومتری روستای تلخ آب شیرین، ۲ کیلومتری بالاتر از کارخانه سنگشکن روانگرد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۲۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شیخ العارفین مرجع الاسلام خِضر بن جُنید رازی مشهور به شیخ جنید رازی عالم، زاهد و عارف و واقفِ نامدار ایرانی است که در قرن نهم هجری میزیست. او در سال ۸۷۳ هجری قمری بخشی از داراییهایش را شامل سه مزرعه و قنوات و توابع و لواحقش در اطراف آرامگاه امامزاده جعفر در پیشوا وقف مزار این امامزاده نمود و به سبب علوم، عرفان و موقوفاتش دارای شهرت است. شیخ جنید را میتوان مؤسس شهر امامزاده جعفر (پیشوای امروزی) در محل شهر باستانی سامنات دانست.
بقعه امامزاده جعفر مربوط به دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان چرداول، بخش مرکزی، روستای شباب واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۷۹۸۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه بیدزرد مربوط به سدههای میانه دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان امامزاده جعفر، روستای بیدزرد واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۹۸۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مقبره شاهرخ مربوط به دوره تیموریان است و در دامغان، چهار راه چهار شیر، مجموعه امامزاده جعفر واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵۸۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بهرهبرداری نفت، گاز و تولید گاز مایع و دیگر میعانات گازی در بخشهای مختلف شهرستان، وجود شهرک کشاورزی امامزاده جعفر و باغهای مرکبات و همچنین فقط دو واحد صنعتی مهم یعنی پتروشیمی گچساران، در کنار دست شهرک صنعتی (به سمت بهبهان) با جادهٔ دسترسی مجزا از شهرک صنعتی. و دیگری کارخانهٔ بهنوش، واقع در دروازه شرقی شهر (به سمت شیراز) و نیز وجود شهرک صنعتی بسیار ضعیف و فقط یک کارخانهٔ فعال (کارخانهٔ آرد) سرآمد واحد های صنعتی این شهر هستند.
این روستا در دهستان امامزاده جعفر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۰۲ نفر (۲۰۳خانوار) بودهاست.
این روستا در دهستان امامزاده جعفر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۸۹۰ نفر (۳۸۲خانوار) بودهاست.
این روستا در دهستان امامزاده جعفر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۳ نفر (۵۵خانوار) بودهاست.